طرز تهیه کباب بریانی اصفهان
مواد لازم:
گوشت سر دست گوسفند: ۵۰۰ گرم
دنبه: ۵۰ گرم
جگر سفید گوسفند: ۱۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
پودر دارچین: به مقدار لازم
زعفران دمکرده: به مقدار لازم
نعنا خشک،نمک و فلفل: به مقدار لازم
پسته، گردو، بادام برای تزئین: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
نان سنگک: یه تکه
مرحله اول تهیه کباب بریان اصفهان:
ابتدا گوشت گوسفند و دنبه رو خوب میشوریم و همراه با ۱ پیاز و روغن مایع و تقربا ۴ لیوان آب میریزیم تو یه قابلمه و روی حرارت میذاریم تا بپزه. شعله گاز رو هم متوسط میذاریم تا گوشتمون کاملا نرم بشه. بعد از اینکه گوشت پخت حتما باید آب گوشت ته قابلمه بذاریم باقی بمونه چون به آب گوشتمون احتیاج داریم.
سپس جگر سفید رو خوب میشوریم وخردش میکنیم. بعد پیازمون رو برمیداریم خرد میکنیم و یه قابلمه رو میذاریم رو حرارت؛ جگر سفید و پیاز رو میریزیم داخلش. مقداری روغن و نمک و فلفل هم اضافه میکنیم میذاریم روی حرارت کم خوب بپزه. بعد از اینکه پخت و آبش تموم شد کمی تفتش میدیم و سپس چرخش میکنیم و میذاریم کنار.
در ادامه مخلوط گوشت و دنبه رو که پختیم و گذاشتیم سرد شد همراه یک یا دو قاشق از آبش چرخ میکنیم. سپس با زعفران دمکرده و مقداری نعنا خشک ونمک و فلفل سیاه مخلوط میکنیم و مجدد چرخش میکنیم.
مرحله دوم تهیه کباب بریان اصفهان:
تو روش اصیل تهیه بریونی اصفهان قالبهای مخصوصی دارن که شبیه کفگیر هست. چون ما از این قالبها نداریم از یه تابه کوچیک استفاده میکنیم. یه تابه کوچیک روی حرارت میزاریم تا داغ بشه بعد کمی از آب و روغن مونده از پخت گوشتمون رو میریزیم کف تابه و کمی دارچین و زعفران دمکرده و فلفل می پاچیم ته تابه. بعد اندازه یه کوفته بزرگ از مایه بریانمون برمیداریم (گوشت گوسفند و دنبمون که چرخ کردیم) میریزیم تو تابه و با دست یا قاشق بزرگ پهنش میکنیم تا تمام تابه رو بگیره. بعد تابه رو میزاریم رو حرارت.
برای سرو کردن از قبل یه بشقاب آماده میکنیم و یه تکه نان سنگک میزاریم روش و مقداری از آب گوشتمون رو روی نان میریزیم تا چرب شه. بعد از چند دقیقه که بریون سرخ شد اونو روی نان سنگک برمیگردونیم و جگر سفید چرخ شده رو هم کنارش میریزیم و روی بریون هم با گردو، خلال پسته یا بادام تزئین میکنیم.
بریان اصفهان رو با دوغ و سبزی خوردن و پیاز سرو میکنن.