طرز تهیه کباب بادمجان ترکی
مواد لازم:
بادمجان: 2 عدد
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
پیاز: یک عدد
سیر: یک حبه
نمک فلفل: مقدار کافی
سس گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
آب: 2 لیوان
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: مقدار کافی
در ترکیه یکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار غذاهای بادمجان دار هستند و از بادمجان در خیلی از غذاهای ترکی استفاده می شود. غذاهای ترکی بسیار متنوع و خوشمزه و مختلف هستند و یکی از غذاهای خوشمزه ترکی که داری بادمجان است، کباب بادمجان ترکی است که شامل بادمجانهای برش خورده ای است که روی پوست آن شکافهایی با چاقو ایجاد می شود و در بین این شکافها مخلوط گوشت و پیاز ریخته می شود و سپس بادمجانها در سس ربی پخته می شوند و آماده می شوند.
می توانید از این غذا بخاطر شکل ظاهری شیک و مجلسی آن، برای پذیرایی از مهمانها در مجالس استفاده نمایید.
مرحله اول تهیه کباب بادمجان ترکی:
برای شروع کار سراغ ماده اصلی این غذا یعنی بادمجانها می رویم و دو عدد بادمجان را شسته و در آب و نمک خیس می کنیم تا تلخی بادمجان گرفته شود. سپس بادمجانها را آبکش می کنیم. انتهای بادمجانها را جدا کرده (کلاهک بادمجان) و آنها را از وسط در راستای طولی نصف می کنیم تا 4 تکه بادمجان داشته باشیم. سپس بادمجانها را در راستای عرض به صورت نزدیک به هم با چاقو شکافهایی ایجاد می کنیم و هر تکه بادمجان را نیز نصف می کنیم تا 8 تکه بادمجان داشته باشیم و آنها را مجدا داخل آب می گذاریم.
مرحله دوم تهیه کباب بادمجان ترکی :
در ادامه کار، سراغ مواد میانی گوشتی برای قسمتهای برش خورده بادمجان می رویم و یک عدد پیاز را شسته و آن را پوست می کنیم. سپس پیاز را رنده می کنیم و داخل یک ظرف می ریزیم و آب پیاز را کاملا گرفته و دور می ریزیم.
مرحله سوم تهیه کباب بادمجان ترکی:
در ادامه 300 گرم گوشت چرخ کرده را به پیاز رنده شده اضافه می کنیم و گوشت و پیاز را با هم مخلوط می کنیم و آنها را خوب ورز می دهیم و مقدار کافی نمک و فلفل برای مزه دار شدن آنها اضافه می کنیم. اکنون مواد میانی بادمجان ما آماده است.
مرحله چهارم تهیه کباب بادمجان ترکی:
در ادامه از مخلوط گوشت و پیاز تهیه شده در مرحله قبل مقداری برداشته و آن را لای شکافهای بادمجان می ریزیم و برای همه بادمجانها این کار را انجام می دهیم.
مرحله پنجم تهیه کباب بادمجان ترکی:
در ادامه سس مخصوص غذا را درست می کنیم. برای این منظور داخل یک تابه مقداری روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و وقتی روغن داغ شد، 1 حبه سیر را پوست کنده و آن را رنده می کنیم و در تابه تفت می دهیم تا بوی سیر در آید.
مرحله ششم تهیه کباب بادمجان ترکی:
در ادامه 2 قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی و یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را داخل تابه می ریزیم و آن را در تابه تفت می دهیم تا رنگ مواد ربی ما باز شود. سپس 2 لیوان آب به تابه اضافه می کنیم و مقدار کافی نمک و فلفل نیز برای مزه دار شدن آن داخل تابه می ریزیم و منتظر می شویم مواد ما داخل تابه شروع به جوشیدن کند.
مرحله هفتم تهیه کباب بادمجان ترکی:
سپس بادمجانهای آماده شده در مرحله قبل را داخل تابه سس دار که در حال جوشیدن است، می گذاریم و از سس ربی داخل تابه روی بادمجانها می ریزیم تا بادمجانها کاملا مزه دار شوند و درب تابه را می بندیم و زیر گاز را ملایم می کنیم. منتظر می شویم تا بادمجان با سس ما بجوشد و بپزد و همه مواد پخته شود و سس ما غلیظ شود.
مرحله هشتم تهیه کباب بادمجان ترکی:
سپس وقتی غذای کباب بادمجان ترکی آماده شد، آن را در ظرف مناسبی می ریزیم و آن را برای ناهار همراه با برنج و یا برای وعده غذایی شام همراه با نان میل می کنیم.نوش جان
امیدوارم از دستور تهیه این غذای خوشمزه خوشتان آمده باشد و آن را در منزل درست کنید.