طرز تهیه کالباس خانگی
مواد لازم:
گوشت مرغ بدون استخوان: یک کیلو
سیر: ۳ حبه
زرده تخم مرغ: ۳ عدد
هویج: یک عدد
آرد: ۳ قاشق غذا خوری
فلفل سیاه: نصف قاشق مربا خوری
نمک: یک قاشق مربا خوری
دارچین: ۱/۳ قاشق مربا خوری
زنجبیل: ۱/۵ قاشق مربا خوری
هل: نصف قاشق مربا خوری
آویشن: نصف قاشق مرباخوری
روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
قارچ: ۱۰ عدد
میخواهم براتون یه دستور غذایی خوشمزه که همه، چه بزرگ و چه کوچیک دوستش دارن رو براتون بنویسم. البته میخواهیم این غذا رو کاملا خانگی درست کنیم و هیچ احتیاجی به تهیه اش از بیرون نداشته باشیم. اینجوری یه کالباس خوشمزه خانگی میخوریم که خودمون درستش کردیم. با خیال راحت و کلی هم خاصیت و منفعت داره و در کل لذت میبریم.
مرحله اول تهیه کالباس خانگی:
ابتدا برای درست کردن این غذا میریم سراغ مرغهامون. تو این غذا من میخواهم از گوشت مرغ استفاده کنم که هم آسانتر و هم به صرفه تر هست. میتونید از گوشت ران هم استفاده کنید ولی به نظر من استفاده از سینه مرغ خیلی راحتتر و بهتر هستش. چون استخوان نداره و لطیف تره. پس سینه مرغهایی که داریم رو چربی و اضافاتشو میگیریم و تمیز میشوریمشون و میزاریم تا آبشون بره. سپس تا آب مرغها بره، میریم سراغ سیر ها. پوست سیرها رو گرفته و شسته و میزاریم کنار.
سپس میریم سراغ هویج و قارچهایی که داشتیم. اول از همه پوست هویج رو میگیریم و میشوریم و میذاریم بمونه. سپس قارچها رو میشوریم مخصوصا کلاهک سرشو که هیچ سیاهی روش باقی نمونه و میذاریم تا آبش بره. سپس هویجها رو مکعبی ریز خرد میکنیم و میذاریم بمونه. در ادامه قارچها رو هم خرد میکنیم ولی ریز نباید خرد کنیم (هر چه درشت تر باشه بهتره) که توی کالباسمون مشخص باشن موقع برش زدن.
مرحله دوم تهیه کالباس خانگی:
حالا تو این مرحله بعد از اینکه آب مرغ هامون کامل رفته بود، به قطعات کوچیکتری خردشون میکنیم که راحت تر چرخ بشن. سپس مرغهای خرد شدمون رو همراه با سه حبه سیری که داشتیم ۲ بار چرخشون میکنیم که قشنگ له بشن و به خورد هم برن. سپس بعد از ۲ بار چرخ کردن مخلوط سینه مرغ و سیرمون رو تو یه ظرف میریزیم و میذاریم کنار. سپس یه کاسه برمیداریم و آردی که داریم رو داخلش الک میکنیم چون توی درست کردن کالباس باید همه مواد یکدست و بدون اضافات باشن. بعد از اینکه آرد رو الک کردیم تمام ادویه هایی که داشتیم رو (نمک- زنجبیل- دارچین- آویشن- هل- فلفل سیاه) به آردمون اضافه میکنیم و شروع میکنیم به مخلوط کردنشون به طوری که همه ادویه ها با آرد مخلوط بشه.
سپس مخلوط آرد و ادویه ها رو برمیداریم و توی کاسه ای که مخلوط مرغ و سیرمون هست یکبار دیگه الک میکنیم که هیچ اضافاتی اگر توی ادویه ها بوده به گوشت کالباسمون اضافه نشه. بعد از اینکه مخلوط آرد و ادویه ها را روی مواد کالباسمون الک کردیم شروع میکنیم به ورز دادن و مخلوط کردنشون. فقط دستکش دست کرده و با دست مخلوط مواد کالباسمون رو خوب ورز میدیم. برای درست کردن کالباس ورز دادن با دست بهتر از هر چیزه دیگه ای هستش. سپس زرده های تخم مرغمون رو هم اضافه میکنیم و مجدد با دست ورز میدیم .
انقدر ورز میدیم که همه موادمون به خورد هم برن و مخلوطمون تبدیل به یه خمیر یکدست بشه. یه نکته ایی که در اینجا باید بهتون بگم این هستش که بعد از اینکه خوب ورز دادین اگر مخلوط شل بود میتونیم کمی آرد یا نشاسته ذرت اضافه کنیم که خودشو بگیره و منسجم بشه. سپس قارچها و هویجهایی که خرد کرده بودیم رو همراه با روغن مایع به مخلوط کالباس خانگیمون اضافه میکنیم و مجدد مخلوطشون میکنیم ولی نه خیلی زیاد.
مرحله سوم تهیه کالباس خانگی:
حالا تو این مرحله تخته آشپزخانه رو میاریم و روش نایلون یا سلفون پهن میکنیم و مخلوط کالباسمون رو روی نایلون پهن میکنیم و بعد بوسیله نایلون به صورت لوله ای رولش میکنیم و چند دور نایلون رو دور کالباسمون میپیچیم که موقع پخت آب داخل کالباسمون نره و زحمتهامون از بین نره. حالا یه قابلمه برمیداریم و آب پر میکنیم داخلش و میذاریم رو حرارت تا آب داخلش به جوش بیاد. زمانی که آب شروع کرد به جوشیدن حرارت رو کم میکنیم و رول کالباسمون رو داخل یه ظرف فلزی کوچیک تر میذاریم و ظرف محتوی رول کالباسمون رو میذاریم داخل قابلمه آب جوش.
درست عین روش بنماری و میذاریم کالباسمون ۴۵ الی ۶۰ دقیقه بخارپز بشه. سپس بعد از یک ساعت از ظرف درمیاریمش و میذاریمش داخل یخچال تا خنک بشه و کاملا سرد سرد بشه. سپس فویل یا نایلون دورشو باز میکنیم و برش میزنیم. سپس توی ظرف چیده و همراه با نان و گوجه و خیار شور و سس سرو میکنیم. نوش جان.