طرز تهیه کارنی یاریک
مواد لازم:
بادمجان: 6 عدد
پیاز: 2 عدد
فلفل سبز: 8 عدد
سیر: 4 حبه
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
روغن مایع: مقدار کافی
نمک فلفل: مقدار کافی
گوجه فرنگی: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
کره: یک قاشق غذاخوری
ابلیمو: یک قاشق غذاخوری
غذاهای ترکی بخصوص آنهایی که دارای بادمجان هستند خیلی پر طرفدارند و یکی از خوشمزه ترین آنها غذایی به نام کارنی یاریک است که عضو جدانشدنی سفره غذایی ترکهاست. این غذا به صورت بادمجان شکم پر با گوشت چرخ کرده و رب است و هم می توان آن را در فر درست کرد و هم می توان آن را در روغن سرخ کرد. این غذا در اکثر رستورانهای استانبول به وفور سرو می شود و بیشتر با برنج خورده می شود.
مرحله اول تهیه کارنی یاریک:
برای شروع سراغ ماده اصلی این غذا یعنی بادمجانها می رویم و 6 عدد بادمجان را شسته و آنها را پوست می کنیم. سپس آنها را نمک پاشی کرده و نیم ساعت به بادمجانها استراحت می دهیم تا تلخی بادمجان گرفته شود. سپس آبکش می کنیم و با حوله تمیز کاملا خشک می کنیم. سپس داخل یک تابه روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و وقتی روغن داغ شد بادمجانها را داخل روغن داغ از همه جهت سرخ می کنیم تا کاملا طلایی شود.بعد بادمجانهای سرخ شده را روی دستمال حوله ای می گذاریم تا روغن اضافی ان گرفته شود.
مرحله دوم تهیه کارنی یاریک:
8 عدد فلفل سبز را شسته و 2 تا را نگینی خرد می کنیم و کنار می گذاریم و 6 تا را از وسط خرد می کنیم و در تابه در روغن آنها را سرخ می کنیم تا نرم شوند.
مرحله سوم تهیه کارنی یاریک:
سپس 2 عدد پیاز را شسته و آنها را پوست می کنیم و به صورت نگینی خرد می کنیم و داخل یک تابه روغن مایع ریخته و وقتی روغن داغ شد پیازها را در روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود و سبک و کم حجم شود.
مرحله چهارم تهیه کارنی یاریک:
سپس 300 گرم گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله را داخل پیازها می ریزیم و آنها را در تابه تفت می دهیم تا گوشت رنگش تغییر کند. برای اینکه بپزد به آن نصف فنجان آب اضافه می کنیم و درب تابه را می بندیم تا گوشت بپزد و آبش بخار شود.
مرحله پنجم تهیه کارنی یاریک:
سپس برای مزه دار شدن گوشت به آن نمک و فلفل و 2 حبه سیر رنده شده اضافه می کنیم و یک عدد گوجه فرنگی خرد شده و 2 عدد فلفل سبز خرد شده را نیز اضافه می کنیم و آنرا در تابه تفت می دهیم. اکنون مواد گوشتی داخل بادمجانها اماده است.
مرحله ششم تهیه کارنی یاریک:
سپس کف سینی فر و یا ظرف پیرکس را با روغن مایع چرب می کنیم و بادمجانهای سرخ شده را به صورت طولی با چاقو شکاف می دهیم. سپس داخل بادمجانها را با مخلوط گوشت تهیه شده در مرحله قبل پر می کنیم و فلفل سبز سرخ شده و 1 عدد گوجه فرنگی برش خورده را روی آن می گذاریم .
مرحله هفتم تهیه کارنی یاریک:
سپس در این مرحله سس غذا را درست می کنیم و برای این منظور یک تابه را برداشته و داخل آن را یک قاشق غذاخوری کره می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم تا کره آب شود و سپس 2 حبه سیر را رنده کرده و داخل تابه تفت می دهیم و در ادامه یک عدد گوجه فرنگی را شسته و آنرا رنده می کنیم و آن را همراه با 2 قاشق رب گوجه فرنگی و یک فنجان آب جوش داخل تابه می ریزیم و آنها را با کره تفت می دهیم و به آن ابلیمو و نمک و فلفل می زنیم تا سس ما تهیه شود.
مرحله هشتم تهیه کارنی یاریک:
سپس سس را داخل ظرف حاوی بادمجانها می ریزیم .
ظرف پیرکس را داخل فر از قبل گرم شده با حرارت 170 درجه سانتی گراد برای مدت 25 دقیقه قرار می دهیم تا بپزد و اماده شود. (در صورت تمایل می توان بادمجانها را در تابه ی در دار پخت). سپس وقتی بادمجان پخت آن را از فر بیرون آورده و در ظرف مناسبی می گذاریم و آن را برای ناهار همراه با برنج و یا برای شام همراه با نان میل می کنیم.نوش جان