372

طرز تهیه باقلا پلو با دستور گوشت و مرغ

مواد لازم:
آب: 10 لیوان
برنج: 3 فنجان
شوید: 5 فنجان
نمک: 2 قاشق غذاخوری
باقلا: 3 فنجان
سیر: 2 حبه
زعفران: 1 قاشق چایخوری
روغن: 4 قاشق غذاخوری
گوشت ماهیچه: به تعداد

مرحله اول تهیه باقلا پلو با دستور گوشت و مرغ
برای پخت ماهیچه شما میتوانید برای هر نفر یک ماهیچه در نظر بگیرید . گوشت را تمیز کرده و خوب بشورید و بعد از خشک کردن گوشت را با یک قاشق چای‌خوری پودر پاپریکا ، 1/2 قاشق چای‌خوری پودر فلفل سیاه و 1/2 قاشق چای‌خوری جوز هندی رنده شده با کمی زردچوبه کاملا گوشت را مزه دار کنید. سپس کمی روغن توی تابه بریزید و تمام اطراف ماهیچه را توی این روغن سرخ کنید و کنار بگذارید و 2 عدد پیاز را پوست بگیرید و آن را خلال کرده و در همان تابه با کمی روغن تفت داده تا نرم و سبک شود و بعد شما میتوانید از 2 حبه سیر له یا رنده شده استفاده کنید و یا آن را حذف کنید
مرحله دوم تهیه باقلا پلو با دستور گوشت و مرغ
در صورت استفاده سیر را با پیاز هم کمی تفت دهید و کمی ادویه مثل یک تکه چوب دارچین و زردچوبه با فلفل سیاه توی پیاز بریزید و کمی با هم تفت دهید و برگ بو 2 تا 3 عدد را هم اضافه کنید و میتوانید هم رب و یا زعفران دم کرده به میزان دلخواه اضافه کنید و بعد گوشت ها را در این ترکیب اضافه و کمی هم بزنید و آب بحدی که روی گوشت را بگیرد . اضافه و با درب بسته به مدت 2 تا 3 ساعت بگذارید تا گوشت کاملا پخته شود که پخت بستگی به کوچک یا بزرگ بودن ماهیچه متفاوت است و اگر دوست دارید میتوانید در کنار آن برای گرفتن زهم گوشت از هویج خرد شده و یا کمی فلفل دلمه ای خرد شده هم استفاده کنید.در آخر پخت کمی هم نمک اضافه کنید. فقط باید حواستان باشد در هنگام سرو برگ بو و چوب دارچین را بیرون بیاورید. تمام خوشمزه گی این گوشت به ترکیب پیاز زیاد و یا سیر است.

مرحله سوم تهیه باقلا پلو با دستور گوشت و مرغ
برای پخت مرغ // مرغ به تعداد نفرات را بعد از خشک کردن با کمی نمک و ادویه مزه دار کنید و در کمی روغن اطراف آن را تفت داده تا مرغ کمی طلایی شود و بعد در یک قابلمه کمی کره یا روغن بریزید و سبزیجات خرد شده شامل 1 عدد پیاز خلال شده را 2 حبه سیر خرد شده و 1 فلفل دلمه ای خرد شده را با هم توی قابلمه اضافه و کمی تفت داده و بعد تکه نرغ ها را هم روی سبزیجات چیده و میتوانید کمی رب گوجه با زعفران دم کرده با 1 لیوان آب ترکیب و با کمی نمک و فلفل به مرغ اضافه و بعد از بستن درب قابلمه را گذاشته تا بجوش بیاید و بعد حرارت را کم کرده تا مرغ پخته شود .البته مرغ را طبق سلیقه خود بپزید و آماده کنید.

مرحله چهارم تهیه باقلا پلو با دستور گوشت و مرغ
برای پخت برنج در ابتدا باید 5 فنجان شوید تازه خرد شده (یا 1/4 فنجان شوید خشک)+ آب + 2 قاشق غذاخوری نمک + برنج باسماتی سفید + سیر رنده شده یا له شده اضافه شده در سبزی شوید + 1 قاشق چایخوری زعفران آسیاب شده و در 2 قاشق غذاخوری آب داغ حل کنید + روغن یا کره نیاز دارید. برنج را از قبل کاملا شسته و بعد با کمی آب بگذارید تا کمی بماند تا برنج خیس بخورد و بعد در یک قابلمه بزرگ، 10 فنجان آب را با 2 قاشق غذاخوری نمک در قابلمه را به جوش بیاورید. سپس برنج بدون آب را اضافه کنید و حتما به زمان ( 4 تا 5 دقیقه ) دقت کنید و برنج باید در نوک آن نرم باشد و در مرکز آن یک نقطه سفید داشته باشد. همچنان باید شکل خود را به خوبی حفظ کند. البته بستگی به نوع برنج دارد و بعد از پخت برنج هم میتوانید شوید و باقلی پخته شده را توی آب برنج بریزید و بعد از هم زدن در آبکش بریزید و هم میتوانید شوید و باقلا را لابلای برنج بپاشید.
مرحله پنجم تهیه باقلا پلو با دستور گوشت و مرغ
برای ته دیگ میتوانید از برش های سیب زمینی مزه دار شده با نمک و فلفل و یا در کنجد زده و یا از نان لواش و یا کمی برنج زعفرانی استفاده کنید. 2 قاشق غذاخوری روغن را کف قابلمه نچسب بریزید و ته دیگ دلخواه خود را توی قابلمه اضافه کرده و برنج و باقلا و شوید را روی ته دیگ بریزید و درب ظرف را گذاشته و بگذارید تا بخار برنج در بیاد و بعد حرارت را کم کرده و روی برنج را با 2 قاشق غذاخوری روغن باقی مانده حل شده در 1/4 فنجان آبجوش را به طور یکنواخت روی برنج بریزید. درب ظرف را با یک حوله تمیز بپیچید و بالای قابلمه قرار دهید. این به برنج اجازه می دهد تا دم بکشد. برنج را حدود 45 دقیقه روی حرارت متوسط ​​تا کم بخارپز کنید.سپس بعد از پخت در کنار انواع چاشنی های ایرانی آن را سرو کنید.