3639

طرز تهیه كبّه عربی

مواد لازم:
برنج: 1.5 پيمانه
گوشت چرخ کرده: 150 گرم
پیاز: 1عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: نصف قاشق غذاخوري
روغن مایع: به ميزان لازم
نمک و فلفل: به ميزان دلخواه
زردچوبه: یک قاشق چايخوري
ادویه کاری: یک قاشق چايخوري
آب: یک ليتر
جعفری: 30 گرم
گشنیز: 30 گرم
ترخون: 30 گرم
مرزه: 30 گرم
نعناع: 30 گرم
ریحان: 30 گرم


در قابلمه اي كوچك دو سوم آب ميريزيم و مي گذاريم جوش بيايد. سپس برنجي را كه از قبل شسته و خيس نموده ايم را داخل آب جوش ريخته، كمي زردچوبه و نمك اضافه مي كنيم تا رنگ برنج زرد شود و مي گذاريم برنج به آرامي بپزد. برنج بايد كاملاً در آب بپزد سپس آن را آبكش مي كنيم تا كاملاً آب آن گرفته شود. (توجه كنيد كه آب داشتن برنج و عجله در اين قسمت باعث وا رفتن آن در روغن مي شود) سپس در چرخ گوشت چرخ مي كنيم. (با گوشت كوب برقي هم مي توان اين كار را انجام داد) به قدري كه برنج تبديل به خميري يكدست شود. برنج را كنار مي گذاريم تا سرد شود و مراحل بعدي يعني مواد داخل كبه را آماده مي كنيم.
درون تابه اي پياز را خرد كرده و در روغن سرخ مي كنيم، وقتي پياز سبك شد گوشت چرخ كرده را اضافه کرد و تفت مي دهيم، سپس سبزي دلمه خردشده را (تركيبي از جعفري، گيشنيز، ترخون، مرزه، نعناع و ريحان) نيز اضافه كرده و دوباره تفت مي دهيم. پس از اينكه مواد خوب سرخ شدند، زردچوبه، ادويه و فلفل و نمك و رب گوجه را به مواد مي افزاييم و پس از كمي تفت زير تابه را خاموش مي كنيم تا كمي مواد سرد شوند. در كاسه اي كمي آب سرد ميريزيم، دست هايمان را با آن بايد دائماً خيس كنيم تا خمير برنج به دستمان نچسبد. به اندازه گلوله كوچكي از خمير برنج برداشته، با ضخامت تقريبی یک سانتي متر آن را در كف دست پهن كرده و يك قاشق از مواد گوشتي را وسط آن ريخته و با انگشتان به آرامي دوطرف خمير را به هم ميچسبانيم تا به شكل يك بيضي دربيايد. كبه ها را به همين شيوه درست كرده و كنار مي گذاريم. در تابه اي به قدري روغن ميريزيم كه تا نصف هر كبه را بپوشاند. سپس وقتي روغن داغ شد كبه ها را به آرامي درون روغن مي گذاريم و زير حرارت را كم مي كنيم تا به آرامي سرخ شوند. كبه را مي توان با سس كچاب سرو نمود.