طرز تهیه قیمه نثار
مواد لازم:
برنج ایرانی: 4 پیمانه
گوشت گوساله: 400 گرم
پیاز: 4 عدد
پوست پرتقال: 100 گرم
خلال پسته: 100 گرم
خلال بادام: 100 گرم
زرشک: 50 گرم
گلاب: یک پیمانه
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
پودر هل: به مقدار لازم
زعفران: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
سیب زمینی: دو عدد
شکر: 4 قاشق غذا خوری
کنجد: به مقدار لازم
مرحله اول تهیه قیمه نثار:
قیمه نثار یک غذای لذیذ و زیبای قزوین هست که هر چه قدر هم که بخورم ازش سیر نمی شم.
ابتدا برای تهیه قیمه نثار باید مواد اولیه رو آماده کرد. برنج مون رو پاک می کنیم و خوب می شوریم تا نشاسته اضافه برنج شسته بشه و بره. حالا برنج رو با کمی آب و نمک می ذاریم تا بمونه و خوب خیس بخوره. مدت زمان لازم برای خیس خوردن برنج حدود دو ساعت هست.
حالا گوشت مون رو هم خوب قیمه قیمه می کنیم و می ذاریم کنار تا بمونه. من توی خورش قیمه نثار همیشه از گوشت خالص بی چربی یا کم چربی استفاده می کنم چون مزه قوی گوشت غالب میشه و لذیذ تر هست.
خلال بادام و خلال پسته مون رو خوب پاک می کنیم و می شوریم. با گلاب هر دو رو خیس می کنیم و می ذاریم تا کناری بمونه و حسابی عطر و طعم گلاب به خورد خلال ها بره. زعفران رو خوب می سابیم و پودر می کنیم. حالا با چند تکه یخ اون رو می ذاریم کناری تا بمونه و حسابی رنگ پس بده و دم بکشه. علت دم کردن زعفران با یخ اینه که یخ باعث می شه به زعفران شوک وارد بشه و رنگ بیشتری پس بده.
پوست پرتقال ها مون رو باید اول تلخ زدایی کنیم. ابتدا خلال پوست پرتقال مون رو توی یه ظرف مناسب می ریزیم و کمی آب سرد روش می ریزیم و می ذاریم تا به مدت ده دقیقه قل بخوره. حالا آب خلال ها رو می ریزیم بره دوباره آب سرد می ریزیم و می ذاریم تا بجوشه. این کار رو سه بار انجام می دیم. در آخر کمی آب روی پوست پرتقال ها مون می ریزیم و کمی شکر بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا شکر خوب بافت پوست پرتقال رو شیرین کنه. حالا خلال پرتقال آمادست.
خلال بادام و خلال پسته و خلال پرتقال و کشمش و زرشک رو توی ماهی تابه با هم ترکیب می کنیم و هم می زنیم و می ذاریم کنار تا بمونه.
مرحله دوم تهیه قیمه نثار:
حالا مواد خلالی رو باید درست کنیم. ابتدا یه ماهی تابه روی حرارت قرار می دیم و می ذاریم تا داغ بشه. بعد روغن رو بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا روغن هم داغ بشه. حالا زرشک ها رو بهش اضافه می کنیم و تفت می دیم. زرشک رو باید خیلی کم تفت داد وگرنه می سوزه. حالا خلال پرتقال شیرین شده رو بهش اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم. بعد خلال بادام و خلال پسته رو بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا کمی با هم تفت بخورن و ترکیب بشن. اندازه یک قاشق غذا خوری بهش شکر اضافه می کنیم و تفت می دیم. حالا زیر مواد مون رو خاموش می کنیم و می ذاریم کناری تا بمونه.
حالا گوشت رو می ذاریم تا بپزه. پیاز ها رو پوست می کنیم و نگینی خورد می کنیم. یه قابلمه می ذاریم روی حرارت تا داغ بشه. حالا روغن رو بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا روغن هم به خوبی داغ بشه. پیاز ها رو به روغن داغ اضافه می کنیم و خیلی کم در حدی که پیاز ها مون شفاف بشن اون ها رو تفت می دیم. حالا گوشت های قیمه شده رو بهش اضافه می کنیم و تفت می دیم تا تغییر رنگ بدن. حالا کمی فلفل سیاه و زرد چوبه به گوشت ها اضافه می کنیم و باز هم کمی تفت می دیم. رب گوجه فرنگی رو اضافه می کنیم.
کمی پودر هل و کمی زعفران به ترکیب اضافه می کنیم و کمی آب جوش به گوشت ها اضافه می کنیم و می ذاریم تا خورش مون خوب بپزه و حسابی آب گوشت ها غلیظ و کم بشه.
مرحله سوم تهیه قیمه نثار:
یه قابلمه رو پر آب می کنیم و می ذاریم تا به جوش بیاد برنج مون رو می ریزیم توش می ذاریم تا برنج مون نیم پز بشه. تا برنج مون پخته می شه سیب زمینی ها رو پوست می کنیم و اون ها رو درشت رنده می کنیم. بعد خوب می شوریم تا نشاسته سیب زمینی ها مون شسته بشه و بره. آبکش می کنیم و می ذاریم آب شون بره. برنج مون رو آبکش می کنیم. ته قابلمه رو روغن می ریزیم و کمی هم نمک و زعفران و کنجد می ریزیم و سیب زمینی ها رو روی اون ها می ریزیم و خوب فشار می دیم تا فشرده بشه. حالا برنج مون رو روی سیب زمینی ها مون می ریزیم و کمی آب می ریزیم و روغن می ریزیم و می ذاریم تا برنج مون دم بکشه.
در آخر برنج مون که دم کشید و گوشت مون خوب پخت برنج رو توی دیس می کشیم از خلال ها روش میریزیم و گوشت رو روش می ذاریم و سرو می کنیم.