طرز تهیه قیمه شاه عباسی
مواد لازم:
گوشت: 200 گرم
پیاز: یک عدد
روغن مایع: مقدار کافی
نمک فلفل: مقدار کافی
رب: 2 قاشق غذاخوری
لپه: یک پیمانه
آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
برنج: 3 پیمانه
زعفران دمکرده: یک قاشق غذاخوری
زرشک: یک قاشق غذاخوری
خلال پسته: یک قاشق غذاخوری
یکی از غذاهای خوشمزه که در واقع غذایی مخلوط است پلو شاه عباسی و یا قیمه لا پلو است. این غذا شباهت زیادی به خورشت قیمه دارد و در واقع ترکیب برنج و خورشت قیمه محسوب می شود. اما درست کردن آن خالی از لطف نسیت و حتی خوشمزه تر از قیمه معمولی است. این غذا برای وعده غذایی ناهار مناسب است و طرز تهیه راحتی دارد . در اینجا طرز تهیه این غذای خوشمزه را برایتان می نویسم و امیدوارم آن را در منزل تهیه کرده و از خوردنش لذت ببرید.
فقط قبل از تهیه این غذا ابتدا 3 پیمانه برنج را در آب و نمک خیس کنید و یک پیمانه لپه را نیز از شب قبل در آب خیس کنید تا نفخ آن کم شود و زودتر نیز بپزد و چند بار هم آب آن را عوض کنید و دور بریزید.
مرحله اول تهیه قیمه شاه عباسی:
ابتدا سراغ پیاز داغ غذا می رویم و یک عدد پیاز را با آب می شوریم و آن را با چاقو پوست می کنیم و سر و ته آن را جدا می کنیم و آن را به صورت ریز و نگینی خرد می کنیم. سپس در یک تابه روغن مایع می ریزیم و وقتی روغن داغ شد پیازها را در تابه در روغن تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود.
مرحله دوم تهیه قیمه شاه عباسی
در این مرحله 200 گرم گوشت را با آب می شوریم و آنها را به صورت ریز و حالت قیمه ای خرد می کنیم و گوشت خرد شده را در تابه همراه با پیاز تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند.
مرحله سوم تهیه قیمه شاه عباسی:
در ادامه، یک پیمانه لپه را که در آب خیسانده بودیم آبکش کرده و آن را به تابه ی گوشت و پیاز اضافه می کنیم و آن را در تابه تفت می دهیم. سپس 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه می کنیم و رب را تفت می دهیم تا رنگش باز شود و غذا خوشرنگ شود. نمک و فلفل را نیز به مقدار کافی به قابلمه اضافه می کنیم .
مرحله چهارم تهیه قیمه شاه عباسی:
سپس 2 پیمانه آب داخل قابلمه می ریزیم و زیر گاز را ابتدا زیاد می کنیم. وقتی آب درون قابلمه جوش آمد زیر شعله را کم می کنیم و در تابه را می بندیم و اجازه میدهیم تا گوشت و لپه کاملا بپزد. در نیم ساعت آخر قبل از آماده شدن خورشت به آن 2 قاشق غذاخوری آبلیمو (در صورت تمایل لیمو امانی) و نمک و فلفل به مقدار کافی و یک قاشق غذاخوری زعفران دمکرده اضافه می کنیم. سپس وقتی آب خورشت کشیده شد و خورشت جا افتاد زیر آن را خاموش می کنیم و سراغ برنج می رویم.
مرحله پنجم تهیه قیمه شاه عباسی:
در ادامه در این مرحله، 3 پیمانه برنج خیس خورده را داخل یک قابلمه همراه با 2 پیمانه آب و کمی نمک و روغن مایع می ریزیم و برنج را روی شعله گاز می گذاریم و اجازه می دهیم تا برنج تقریبا 10 دقیقه سر گاز قل بخورد تا مغزش کمی سفت و بیرونش نرم باشد. سپس در حالتی که برنج زنده بود آن را آبکش می کنیم.
مرحله ششم تهیه قیمه شاه عباسی:
سپس در ادامه، یک قابلمه بر می داریم و کف قابلمه را با روغن چرب می کنیم و در صورت تمایل از سیب زمینی برش خورده و یا نان برای ته دیگ استفاده می کنیم که اختیاری است و یا برنج را مستقیم در کف دیگ می ریزیم. سپس یک کفگیر از برنج آبکش شده را کف قابلمه می ریزیم. سپس یک لایه قیمه روی برنج می ریزیم و روی قیمه را مجددا یک کفگیر برنج می ریزیم و این کار را تکرار می کنیم تا مواد ما یعنی برنج و قیمه تمام شوند. سپس درب قابلمه را بسته و آن را روی شعله ملایم گاز دم می کنیم.
مرحله هفتم تهیه قیمه شاه عباسی:
وقتی برنج دم کشید آن را در ظرف مناسب می ریزیم و در صورت تمایل با خلال پسته و زرشک و ... تزیین می کنیم و غذا را برای وعده غذایی ناهار همراه با سالاد شیرازی و سبزی خوردن و .. میل می کنیم. نوش جان.