طرز تهیه قیمه پلوی بوشهری
مواد لازم:
گوشت: نیم کیلو
لپه: 250 گرم
پیاز: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
سیب زمینی: یک عدد
لیمو عمانی: به میزان لازم
دارچین: 1/8 قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
زعفران دمکرده: به میزان دلخواه
نمک: به میزان لازم
برنج: 2 پیمانه
شکر: یک پیمانه
خلال پسته: نصف پیمانه
آب: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
خلال پوست نارنج: نصف پیمانه
مرحله اول تهیه قیمه پلوی بوشهری:
اول پیاز رو پوست می گیریم و اونو خرد می کنیم. گوشت رو هم به قطعات کوچکتر تقسیم می کنیم و می شوریم. حالا تو دیگ روغن می ریزیم و روی گاز میذاریم. همینکه روغن داغ شد پیاز و گوشت رو توش می ریزیم و تفت میدیم. کمی به گوشتمون دارچین اضافه می کنیم.
مرحله دوم تهیه قیمه پلوی بوشهری:
لپه رو پاک می کنیم و می شوریم و به دیگ اضافه می کنیم. 4 لیوان آب تو دیگ می ریزیم و درش رو میذاریم. یک ساعت وقت لازمه تا گوشت تو دیگ بپزه.
مرحله سوم تهیه قیمه پلوی بوشهری:
پوست سیب زمینی رو می گیریم و می شوریم و بدون اینکه خردش کنیم داخل دیگ میندازیم. انداختن سیب زمینی داخل دیگ زمانی انجام میشه که گوشت خوب پخته باشه. چون ما باید بخاطر پخت گوشت زمان بیشتری اون رو بپزیم ولی تو این مدت سیب زمینی حتما له میشه.
مرحله چهارم تهیه قیمه پلوی بوشهری:
تو یک ساعت گوشت باید پخته شده باشه. ولی اگه نپخته بود درش رو میذاریم و نیم ساعت دیگه صبر می کنیم. اگر هم پخته باشه شعله گاز رو خاموش می کنیم. تو زمانی که گوشت می پزه ممکنه آبش هم کم بشه که در این صورت بهش آب جوش اضافه می کنیم.
مرحله پنجم تهیه قیمه پلوی بوشهری:
بعد از پخت آب گوشت رو جدا می کنیم و گوشت و لپه و سیب زمینی رو جداگانه می کوبیم. گوشت و لپه کوبیده شده رو تو ظرفی می ریزیم و با یک لیوان آب گوشت هم می زنیم. باقیمونده آبگوشت رو به مواد اضافه می کنیم.
مرحله ششم تهیه قیمه پلوی بوشهری:
توی تابه روغن می ریزیم و روی گاز میذاریم. وقتی که روغن داغ شد رب گوجه فرنگی رو در تابه می ریزیم و تفت میدیم. وقتی که رنگ رب باز شد یه لیوان آب گوشت بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم.
مرحله هفتم تهیه قیمه پلوی بوشهری:
حالا همه مواد کوبیده شده و رب گوجه با آبگوشت رو تو دیگ می ریزیم و روی شعله گاز میذاریم.
مرحله هشتم تهیه قیمه پلوی بوشهری:
خب در آخر خورشت قیمه بوشهری، باید لیمو عمانی و نمک و زعفران دمکرده رو به مواد اضافه کنیم و مدام هم بزنیم. وقتی که قیمه کش اومد اون موقع ست که آماده شده.
مرحله نهم تهیه قیمه پلوی بوشهری:
خب قیمه آماده شد. این قیمه با قیمه معروفی که معمولا همه بلدن یا خوردن فرق داره و قرار هم نیست چند تا سیب زمینی پوست بگیریم و بعد خرد کردن سرخ کنیم و کنارش سرو کنیم. فقط مونده که پلوش رو آماده کنیم.
مرحله دهم تهیه قیمه بوشهری:
چون تو بوشهر قیمه رو با شکر پلو سرو می کنن برای همین منم نمی خوام کم کاری کنم و با یه پلو ساده سرو تهش رو هم بیارم برای همین طرز تهیه شکر پلو رو هم اینجا مختصرا میگم. اول باید برنج رو خیس کنیم و بعد از چند ساعت آبش رو خالی کنیم و بذاریم تو آب جوش تا بپزه.
مرحله یازدهم تهیه قیمه پلوی بوشهری:
خلال بادام رو هم یک ساعت خیس می کنیم و بعدش آبکش می کنیم. خلال پوست نارنج رو چند بار می جوشونیم و آبش رو هر بار دور می ریزیم تا تلخیش بره. تو یه ظرف آب جوش می ریزیم و شکر و خلال پوست نارنج و خلال پسته و بادام رو بهش اضافه می کنیم.
مرحله دوازدهم تهیه قیمه پلوی بوشهری:
بعضیا به مواد شکر پلو چیزای دیگه ای اضافه می کنن مثلا گوشت مرغ و پیاز و گوجه و ... ولی چون من قراره با قیمه سرو کنم نیازی به گوشت مرغ نیست. فقط کافیه برنج رو بعد پخت آبکش کنیم و ته قابلمه یکم روغن و آب بریزیم و برنج رو داخل قابلمه اضافه کنیم. لای برنج رو هم مخلوط خلال های بادام و پوست پرتقال و پسته بریزیم. از کمی زعفران دمکرده هم برای دادن رنگ به برنج استفاده کنیم و در قابلمه رو بذاریم تا برنج دم بکشه.
مرحله سیزدهم تهیه قیمه پلوی بوشهری:
بعد از دم کشیدن برنج، اونو تو دیس می کشیم و قیمه رو هم در ظرفی جدا می کشیم و کنارش سرو می کنیم.