3625

طرز تهیه قیمه بادمجون

مواد لازم:
گوشت گوسفند: 400 گرم
لپه: یک لیوان
پیاز: دو عدد
رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
بادمجان: به مقدار لازم
نمک،فلفل،زردچوبه: به مقدار لازم
پودر کاری: به مقدار لازم
لیمو عمانی: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
برنج ایرانی: 4 پیمانه


مرحله اول تهیه خورش قیمه بادمجون:
ابتدا برای درست کردن قیمه بادمجون باید مواد اولیه رو آماده کرد. ابتدا از بادمجون ها شروع می کنیم. می تونیم بادمجون ها رو به هر شکلی که دوست داشتیم برش بزنیم یا اصلا برش نزنیم. من برش نمی زنم. بادمجون ها رو خوب می شوریم و برش می زنیم و توی کمی آب و نمک به مدت نیم ساعت میذاریم تا بمونه و تلخی بادمجون از بین بره. بعد از نیم ساعت از آب نمک درش میاریم و می ذاریم تا خشک بشه. یا اگر عجله داریم می تونیم با دستمال آب بادمجون ها رو بگیریم. شروع می کنیم به سرخ کردن بادمجون ها.
ابتدا یه ماهیتابه رو میذاریم روی حرارت تا داغ بشه. وقتی که داغ شد حالا توی ماهیتابه روغن می ریزیم و میذاریم تا روغن هم داغ بشه. بعد از اینکه روغن داخل ماهی تابه داغ شد حالا بادمجون ها رو توی ماهیتابه سرخ می کنیم. میزان سرخ شدن بادمجون ها کاملا سلیقه ای هست اگر دوست دارید فقط کمی سرخ کنید که از خامی در بیاد و اگر هم دوست دارید خوب سرخ بشه کاملا همه جای بادمجون ها رو سرخ کنید تا کاملا برشته بشه. بادمجون ها رو میذاریم کنار تا بمونن.



مرحله دوم تهیه خورش قیمه بادمجون:
حالا بریم سراغ خورش مون. این قسمت از خورش کاملا مثله خورش قیمه هست. ابتدا پیاز ها مون رو نگینی خورد می کنیم. قابلمه رو روی حرارت قرار میدیم تا داغ بشه. وقتی که داغ شد حالا روغن توی قابلمه می ریزیم و میذاریم تا داغ بشه. وقتی که روغن به مقدار لازم داغ شد حالا پیاز هامون رو توش می ریزیم و فقط یک دقیقه تفت میدیم. چون می خواییم که پیاز هامون توی خورش حل بشن زیاد تفت نمی دیم.
گوشت مون رو بهش اضافه می کنیم و با کمی زرد چوبه و فلفل سیاه تفت میدیم تا مزه بد گوشت گرفته بشه و طعم ادویه ها آزاد بشه. وقتی که گوشت مون به مدت یک ربع خوب تفت داده شد حالا لپه هامون رو که از یک ساعت قبل توی آب و نمک خیس کرده بودیم آب کش می کنیم و به گوشت ها اضافه می کنیم و به مدت یک دقیقه تفت میدیم تا کمی همراه گوشت تفت بخورن.
حالا کمی پودر کاری و کمی دارچین رو به مواد اضافه می کنیم و تفت میدیم. حالا رب گوجه فرنگی مون رو بهش اضافه می کنیم و تفت میدیم تا رب سرخ بشه و از خامی در بیاد. به اندازه چهار لیوان آب روی گوشت ها میریزیم و چند تا لیمو عمانی رو سوراخ می کنیم و میذاریم تا خورش مون بپزه و جا بیوفته.

 

مرحله سوم تهیه خورش قیمه بادمجون:
برای برنج مون هم ابتدا برنج ها مون رو می شوریم و تا نشاسته اون ها بره. برنج رو به روش کته می پزیم. به اندازه شش پیمانه آب روی برنج ها می ریزیم و کمی نمک می زنیم و میذاریم تا برنج به همون شکل به مدت حداقل یک ساعت بمونه تا خیس بخوره. بعد از یک ساعت می ذاریم روی حرارت تا جوش بیاد و آب برنج کاملا کشیده بشه. وقتی آب برنج کشیده شد کمی روغن روی برنج می ریزیم و می ذاریم تا دم بکشه.
وقتی که خورش مون کاملا پخت، کمی از آب خورش رو بر می داریم و کمی نمک توی آب خورش حل می کنیم و دوباره آب رو به قابلمه بر می گردنیم. بادمجون ها رو در یک طرف قابلمه می چینیم و گوجه فرنگی های حلقه شده رو طرف دیگه می ذاریم تا به مدت بیست دقیقه هم بمونه تا طعم های مواد با هم ترکیب بشن.


مرحله چهارم تهیه خورش قیمه بادمجون:
بعد خورش مون رو توی ظرف مناسب سرو می کنیم. برنج مون رو هم می کشیم و این خورش خوشمزه رو با برنج کته ایرانی سرو می کنیم.
برای داخل خورش می تونید از گرد لیمو عمانی استفاده کنید. می تونید برای تزیین روی خورش از خلال سیب زمینی هم استفاده کنید. اگر دوست دارید در ابتدای پخت همراه پیاز، سیر هم تفت بدید. به جای رب گوجه فرنگی می تونید از پوره گوجه فرنگی هم استفاده بکنید.
می تونید بادمجون ها رو هم کبابی کنید و یا هم داخل فر با اندک مقداری روغن که روشون می زنیم سرخ و کبابی کنید.