طرز تهیه قیسی پلو و مرغ
مواد لازم:
روغن مایع: مقدار کافی
قیسی: یک فنجان
نمک فلفل: مقدار کافی
برنج: 500 گرم
فیله مرغ: 300 گرم
آب: 2 لیتر
کره: مقدار کافی
کشمش پلویی: 3 قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: مقدار کافی
پیاز: یک عدد
غذاهای ایرانی خیلی متنوع هستند و اگر غذاهای اقوام ایرانی را نیز به گروه این غذاها اضافه کنیم با تعداد زیادی غذاهای مختلف روبرو هستیم. قیسی پلو از غذاهای شیرین است و بخاطر مزه شیرین آن شاید همه افراد آن را دوست نداشته باشند. اما برای کسانیکه علاقه مند به مزه شیرین هستند گزینه مناسب و جدیدی است. این غذا اصالتا اردبیلی بوده و با گوشت مرغ و یا گوشت چرخ کرده قلقلی و یا گوشت خورشتی درست می شود و دارای قیسی و کشمش است.ا ین غذا هم به صورت مخلوط با پلو و هم به صورت جدا درست می شود البته به صورت پلو مخلوط بیشتر رایج است.
اما در مورد این غذا می توان گفت بسیار مقوی و پر خاصیت بوده و دارای قیسی است که نوعی زرد آلو است و خیلی شیرین است. قیسی در شمال غرب کشور به وفور یافت می شود. قیسی از سوغاتی های مرند و بردسکن می باشد. قیسی سرشار از پتاسیم و آهن است.
مرحله اول تهیه قیسی پلو و مرغ:
برای شروع کار 300 گرم فیله مرغ را با آب کاملا شسته و آنها را ابکش کرده و سپس با چاقو به صورت ریزخرد می کنیم.
مرحله دوم تهیه قیسی پلو و مرغ:
سپس داخل یک تابه روغن مایع ریخته و یک عدد پیاز را شسته و پوست کنده و به صورت ریز و نگینی خرد می کنیم و در تابه تفت می دهیم. وقتی نرم و کم حجم شد فیله مرغ خرد شده در مرحله قبل را داخل تابه پیازها می ریزیم و در تابه تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند و سپس درب تابه را می بندیم و اجازه می دهیم مرغ روی شعله ملایم گاز بپزد. سپس برای مزه دار شدن و خوشرنگ شدن به آن مقدار کافی نمک و فلفل و زعفران دمکرده اضافه می کنیم و آن را کاملا با مرغ قاطی می کنیم.
مرحله سوم تهیه قیسی پلو و مرغ:
سپس داخل یک تابه مقداری کره می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و یک فنجان قیسی را داخل تابه در کره تفت می دهیم. سپس 3 قاشق غذاخوری کشمش پلویی را داخل تابه می ریزیم و آن را تفت می دهیم.
مرحله چهارم تهیه قیسی پلو و مرغ:
در ادامه کار سراغ برنج می رویم و 500 گرم برنج را که از شب قبل در آب و نمک خیس کرده بودیم را داخل یک قابلمه همراه با آب و نمک و مقداری روغن مایع می ریزیم و قابلمه را روی شعله گاز می گذاریم و منتظر می شویم برنج تقریبا 10 دقیقه داخل قابلمه بجوشد. سپس آن را ابکش می کنیم.
مرحله پنجم تهیه قیسی پلو و مرغ:
سپس کف یک قابلمه را مقداری روغن مایع می ریزیم و در صورت تمایل از سیب زمینی برش خورده و یا نان برای ته دیگ استفاده می کنیم(اختیاری است. در صورتی که غذا را با ته دیگ خواستید درست کنید این کار را انجام دهید) و یا برنج آبکش شده را مستقیم کف قابلمه می ریزیم و درب قابلمه را بسته و قابلمه را روی شعله ملایم گاز می گذاریم و برنج را دم میکنیم. (در اینجا می توان از مواد تهیه شده در مراحل قبل یعنی مرغ سرخ شده و کشمش و قیسی تفت داده شده درلابلای برنج ریخت و یا آنها را کنار برنج برای زیباتر شدن ریخت و اختیاری است. البته ریختن آن کنار برنج بهتر است تا افرادی که زیاد از قیسی خوششان نمی آید نیز بتوانند برنج را با مرغ سرخ شده و کشمش بخورند و قدرت انتخاب داشته باشند).
مرحله ششم تهیه قیسی پلو و مرغ:
سپس در مرحله آخر وقتی برنج دم کشید آن را دریک ظرف مناسب می ریزیم و یک طرف ظرف را مرغ سرخ شده و یک طرف دیگر را کشمش و قیسی تفت داده شده می ریزیم و برنج را با زعفران دمکرده تزیین می کنیم. اکنون غذای ما حاضر است و آن را برای ناهار همراه با سالاد شیرازی و سبزی خوردن میل می کنیم. نوش جان.