طرز تهیه قطاب خانگی
مواد لازم:
تخم مرغ: 1عدد
روغن مایع: 50گرم
ماست: نصف پیمانه
آرد شیرینی پزی: دو پیمانه
بکینگ پودر: یک قاشق مربا خوری
هل: نصف قاشق مربا خوری
گردو خرد شده: سه قاشق غذاخوری
شکر: دو قاشق چایخوری
پودر هل: یک قاشق مرباخوری
گلاب: یک قاشق چایخوری
پودرقند: نصف پیمانه
مرحله اول تهیه قطاب خانگی :
برایه درست کردن این قطاب در مرحله اول ابتدا تخم مرغ در یخچال در می آوریم تا به دمای محیط برسد. سپس یک کاسه تهیه کنید. تخم مرغ و ماست و روغن را درون کاسه بریزید و با یک همزن برقی یا یک چنگال مواد و به خوبی هم بزنید تا کاملا ترکیب شود و مخلوطی یکدست بدست بیاید. بعد از اینکه مواد را ترکیب کردیم پودرقند را چند بار الک میکنیم و به مواد اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم.
مرحله دوم تهیه قطاب خانگی :
سپس ارد را دو الی سه بار الک کنید و بعد ارام ارام به مواد اضافه کنید و با یک قاشق مواد را هم بزنید تا کم کم به حالت خمیر تبدیل شود. در همین هنگام ارد ، هل ، بکینگ پودر را به مواد اضافه کنید.ارد را به مواد اضافه کنید در حدی بشه که خمیر در هنگام ورز دادن به دست نچسبد. خوب دوستایه گلم بعد از اینکه مواد آماده شد روش رو بهتره یک نایلون فریزر بگذارید بعد روش پتو یا حوله بگذارید و خمیر را در یک جایه تاریک قرار دهید بگذارید خمیر به مدت سه الی چهار ساعت استراحت ببیند تا جا بیفتد.
مرحله سوم تهیه قطاب خانگی :
بعد از اینکه خمیر جا افتاد. ان را رویه یک سطح صاف پهن کنید قبل از پهن کردن خمیر رویه سطح مقداری ارد بپاشید و بعد خمیر را رویه سطح پهن کنید. یک لیوان تهیه کنید سپس ان را برعکس کنید و رویه سطح خمیر بگذارید تا قالب هایه دایره ای شکل بدست بیاید مانند تصویر. حالا مقداری گردو ساییده شده و شکر و هل و دارچین را در یک کاسه بریزید و مخلوط کنید.
مرحله چهارم تهیه قطاب خانگی :
یک ماهیتابه گود تهیه کرده و درون ان روغن فراوان میریزیم و آن را رویه شعله گاز قرار میدهیم. اجازه دهید تا روغن داغ شود سپس قطاب ها را دانه دانه درون روغن سرخ میکنیم. بهتر است حرارت شعله گاز ملایم باشد تا قطاب ها به خوبی سرخ شوند. باید دو طرف قطاب به رنگ طلایی در بیاید بعد از اینکه دو طرف قطاب سرخ شد ان را از روغن خارج میکنیم و رویه دستمال حوله ای قرار میدهیم تا اضافی روغن جذب دستمال بشود.
مرحله پنجم تهیه قطاب خانگی :
بعد از اینکه همه ی قطاب ها را سرخ کردیم ، باید حدود سه الی چهار دقیقه انها را کنار بگذارید تا کاملا جا بیفتد. سپس یک کاسه تهیه کنید و درون آن پودر قند بریزید قطاب هارا در پودر قند به ارامی بغلتونید تا تمام قسمت هایه قطاب پودری بشود.
حالا قطاب هایه ما اماده خوردن است. میتوانید برایه تزیین رویه قطاب مقداری پودر پسته رویه ان بریزید. قطاب هارا در ظرف درب دار قرار دهید.