طرز تهیه قرمزه نخودچی
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
آرد نخودچی: نصف پیمانه
نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
پیاز: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
نمک فلفل زردچوبه: مقدار کافی
روغن مایع: مقدار کافی
از غذاهای محلی و سنتی و قدیمی اصفهانی که با گوشت چرخ کرده درست می شود و بسیار پر طرفدار است و در زمانهای گذشته در شهر اصفهان زیاد درست می شده اما امروزه کمتر استفاده می شود غذایی به نام قرمزه نخودچی است. این غذا باید با گوشت چرخ کرده کم چربی درست شود که هنگام پختن وا نرود و حتی می توان آن را در صورت تمایل با گوشت مرغ چرخ شده نیز درست کرد. اما در گذشته بیشتر این غذا با گوشت چرخ کرده گوسفندی و یا مخلوط گوسفند و گوساله درست می شده است.
در این مطلب طرز تهیه یک غذای تنبلونه و سریع را برایتان مینویسم که در زمانی کم درست می شود و طرز تهیه راحتی دارد و برای زمانهایی که حوصله آشپزی کردن ندارید و یا عجله دارید انتخاب مناسبی است.این غذای خوشمزه شامل مواد اولیه گوشت چرخ کرده و نعنا خشک و رب گوجه فرنگی و روغن مایع و آرد نخودچی و پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه است و در عین سادگی بسیار خوشمزه نیز می باشد و انتخاب مناسبی است.
مرحله اول تهیه قرمزه نخودچی:
برای شروع کار یک عدد پیاز را شسته و آن را پوست می کنیم و پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و آب پیاز را کاملا گرفته و دور می ریزیم و پیاز رنده شده را داخل ظرف می ریزیم و به آن 300 گرم گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و گوشت و پیاز را کاملا با هم ورز می دهیم و مخلوط می کنیم.
مرحله دوم تهیه قرمزه نخودچی:
سپس نصف پیمانه آرد نخودچی و مقداری نمک و فلفل و زردچوبه و 2 قاشق غذاخوری نعنا خشک را به مواد مرحله قبل یعنی مخلوط گوشت و پیاز اضافه می کنیم و مواد را با دست خوب ورز می دهیم تا کاملا با هم مخلوط شوند و یکدست شوند. سپس روی مواد گوشتی را با نایلون می پوشانیم و به آن برای مدت نیم ساعت داخل یخچال استراحت می دهیم.
مرحله سوم تهیه قرمزه نخودچی:
سپس وقتی مواد ما نیم ساعت داخل یخچال استراحت کرد آنها را از یخچال در آورده و چونه هایی اندازه گردو از مواد بر می داریم و با دست آنها را کاملا گرد و دایره ای شکل می کنیم و برای همه مواد این کار را انجام می دهیم.
مرحله چهارم تهیه قرمزه نخودچی:
سپس یک عدد پیاز را برداشته و آن را پوست می کنیم و پیاز را به صورت ریز و نگینی خرد می کنیم. سپس داخل یک تابه مقداری روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و وقتی روغن داغ شد پیازهای خرد شده را در روغن داغ خوب تفت می دهیم و سرخ می کنیم تا سبک و طلایی شوند. سپس به تابه پیازها نمک و فلفل و زردچوبه و 3 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم و رب را در تابه خوب تفت می دهیم تا رنگ رب باز شود و رب پر رنگ تر شود. سپس 5 پیمانه آب داخل تابه می ریزیم و منتظر می شویم تا آب داخل تابه به جوش آید.
مرحله پنجم تهیه قرمزه نخودچی:
سپس وقتی آب داخل تابه جوشید توپهای گوشتی گرد آماده شده در مراحل قبل را داخل تابه می ریزیم و برای مدت زمان تقریبا 5 دقیقه از وقتی توپهای گوشتی را داخل تابه ریختیم درب ظرف را باز می گذاریم تا کوفته وا نرود. سپس بعد از این مدت درب تابه را می بندیم و زیر گاز را ملایم می کنیم و تقریبا 50 دقیقه منتظر می شویم تا هم مواد ما کم آب شود و هم گوشتهای قلقلی ما و یا بعبارتی قرمزه نخودچی ما بپزد و آماده شود.
مرحله ششم تهیه قرمزه نخودچی:
سپس وقتی غذا کم آب شد و گوشتهای ما خوب پختند زیر گاز را خاموش می کنیم و مواد را در ظرف مناسبی می ریزیم. این غذای خوشمزه را برای ناهار همراه با برنج می خوریم و یا آن را برای وعده غذایی شام همراه با نان و سبزی خوردن و سالاد شیرازی و سایر مخلفات می خوریم. نوش جان
امیدوارم از دستور تهیه این غذای خوشمزه و راحت خوشتان آمده باشد و آن را در منزل برای زمانهایی که عجله دارید و وقت ندارید درست کنید.