طرز تهیه قارچ پلو با گوشت چرخکرده
مواد لازم:
قارچ: 2 لیوان
برنج: 3 لیوان
زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
پیاز: 2 عدد
ذرت: نصف لیوان
گوشت چرخ کرده: 200 گرم
دارچین: یک قاشق چایخوری
روغن: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
برنج را 30 دقیقه در آب و نمک خیس دهید. سپس با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و آبکشی کنید (باید زمانی برنج را آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید مغز برنج کمی خام و اطراف آن نرم باشد). داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس گوشت چرخ کرده، ذرت پخته و دارچین را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد قارچ های خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا قارچ ها نرم شوند. سپس نمک و فلفل بزنید و از روی حرارت بردارید تا مایه قارچ خنک شود.
داخل قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ دلخواه را بچینید (نان نازک یا سیب زمینی). کمی برنج آبکش شده بریزید و روی آن مایه قارچی که خنک شده است (مایه قارچ باید خنک شود تا در زمان پخت برنج را خمیر نکند) را اضافه کنید تا مواد تمام شود. برای اینکه برنج بخار کند حرارت را زیاد کنید. نصف آب را با مقداری روغن و زعفران مخلوط کنید و روی برنج بریزید و با چنگال کمی برنج را مخلوط کنید. حرارت را کم کنید و دم کنی را بگذارید تا برنج دم بکشد.