طرز تهیه فیله ماهی با چاشنی سرکه ایی
مواد لازم:
ماهی: 7 تا 8 تکه
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
آرد گندم: یک پیمانه
سرکه: یک پیمانه
شکر: یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار کافی
پیاز: یک عدد درشت
زعفران دمکرده: یک قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ: یک عدد
روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
آبلیمو: 4 قاشق غذاخوری
پیازچه: مقداری
این غذا را با هر نوع ماهی می شود پخت؛ فقط این که باید ماهی را پاک کنید: یعنی سر و دم آن را جدا کنید، محتویات درون شکم ماهی را دور بریزید، پولک های آن را بتراشید و به قطعات نسبتا درشت تقسیم کنید و همه را بشویید و بگذارید تا آب اضافی آن ها از صافی برود.
مرحله اول تهیه فیله ماهی با چاشنی سرکه ایی:
یک بشقاب یا دیس را جلو دستتان قرار دهید یک پیمانه آرد را داخل آن الک کنید سپس مقداری نمک و فلفل و زردچوبه داخل آرد بریزید و همه مواد خشک را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم تهیه فیله ماهی با چاشنی سرکه ایی:
یک عدد زرده تخم مرغ را با 3 قاشق غذاخوری آبلیمو (1 قاشق آبلیمو را برای بعد نگه دارید) و 1 قاشق چایخوری زعفران دمکرده مخلوط کنید تا مایه رقیقی بدست آید. سپس مقداری نمک و فلفل به آن بیافزایید. تمام قطعات گوشت ماهی را به این مایه آغشته کنید و ماهی ها را داخل کاسه ایی گذاشته و در یخچال قرار دهید تا یک ساعت بماند و مواد کاملا به خورد گوشت برود. پس از یک ساعت تکه های گوشت ماهی را از یخچال بیرون بیاورید هر تکه گوشت را داخل سینی آرد و ادویه زیر و رو کنید تا کاملا به این مواد خشک آغشته شود، این کار را برای همه قطعات گوشت انجام دهید و کنار بگذارید.
مرحله سوم تهیه فیله ماهی با چاشنی سرکه ایی:
خب حالا باید تکه های گوشت ماهی را در روغن سرخ کنید: یک تابه را روی حرارت بگذارید به مقدار لازم روغن سرخ کردنی به تابه اضافه کنید و منتظر بمانید تا روغن کاملا داغ شود سپس قطعات گوشت ماهی را داخل تابه بیاندازید و پشت و رو آن ها را در روغن سرخ کنید، نباید ماهی ها خیلی سرخ شوند همین که طلایی شوند کافی است. پس از آن که همه قطعات گوشت ماهی را سرخ کردید حرارت گاز را خاموش کنید. و ماهی های سرخ شده را کنار بگذارید.
مرحله چهارم تهیه فیله ماهی با چاشنی سرکه ایی:
ماهی باید یک بار دیگر همراه با چاشنی سرکه پخته شود پس باید چاشنی را آماده کنید. یک عدد پیاز درشت را به قطعات کوچک خرد کنید. پیاز خرد شده را با روغن درون یک تابه تفت بدهید تا پیازها نرم شوند. سعی کنید برای تفت دادن پیاز از روغن کمی استفاده کنید. پیاز نرم و طلایی شده را از روی حرارت بردارید و بگذارید دمای خود را از دست بدهد. پیاز های نرم شده را داخل یک کاسه بریزید سپس یک قاشق روغن زیتون، یک قاشق آبلیمو، نیم پیمانه سرکه و یک قاشق شکر را به آن اضافه کنید و مقداری نمک و فلفل به آن بپاشید و خوب با قاشق هم بزنید این سس یا چاشنی سرکه ایی را باید روی ماهی های سرخ شده بریزید اما چطور؟ خب یک دیس نسوز مخصوص فر را بیاورید و ماهی ها را درون آن بچینید سپس چاشنی سرکه ایی که آماده کرده بودید روی گوشت ماهی ها بدهید و ظرف را داخل یک فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه بپزید تا چاشنی به خورد گوشت ماهی برود.
پس از 20 دقیقه از فر بیرون بیاورید و درون یک دیس بچینید از چاشنی سرکه با قاشق بردارید و روی ماهی ها بریزید و با پیازچه تازه خرد شده تزیین کنید. نوش جان
این غذا را می شود همراه با پلو هم سرو کرد و بهتر است که کته درست کنید. یعنی برنج را پس از پاک کردن و شستن داخل قابلمه ایی بریزید روی آن آب بریزید به طوری که به اندازه دو بند انگشت روی برنج را آب بپوشاند. سپس مقداری نمک و روغن داخل آن بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا آب شروع به جوشیدن کند. پس از آن که آب اندکی جوش رفت و روی سطح برنج حفره حفره شد دم کنی را روی درب قابلمه بگذارید. حرارت را کم کنید و از شعله پخش کن استفاده کنید تا برنج بخار کرده و دم بیفتد. برنج کته بی نهایت نرم و خوشمزه است و همانطور که می دانید در مناطق شرق آسیا بخصوص ژاپن برنج را به صورت کته و همراه با ماهی می خورند، پس شما هم دست به کار شوید و این غذای خوشمزه را امتحان کنید.