3522

طرز تهیه فلافل لوبیا چشم بلبلی

مواد لازم:
لوبیا چشم بلبلی: یک لیوان
سیب زمینی: یک عدد
فلفل دلمه قرمز: نصفی
پیاز: یک عدد
آرد: 2 قاشق غذاخوری
نمک فلفل زردچوبه: مقدار کافی
سیر: 2 حبه
روغن مایع: مقدار کافی


یادگیری طریقه ی درست کردن غذاهای مختلف بخصوص غذاهای محلی انتخاب مناسبی است که هم موجب سرگرمی می شود و هم تنوع غذایی را برای ما ایجاد می کند. ما را با طعم غذاهای جدید آشنا می کند و هنر آشپزی ما را به اعضای خانواده نشان می دهد. اگرچه اکثر غذاهای محلی شهرهای مختلف کشور مانند فلافل امروزه به صورت بسته بندی و منجمد در سوپرمارکتها فروخته می شود. اما می توان به صورت خانگی و سالم و بدون مواد نگهدارنده این غذاها را در منزل درست کرد و میل کرد. فلافل به صورت یخ زده و آماده در هایپرها با مارکهای مختلف وجود دارد و فقط با سرخ کردن آن در روغن در زمانی کم قابل درست کردن است. البته می توان آن را در منزل درست کرد و فریز کرد و در مواقع لازم استفاده کرد و یا به صورت تازه آن را استفاده کرد.
فلافل یکی از خوراکی های خوشمزه و پر طرفدار جنوب کشور می باشد و در شکل روتین آن با نخود پخته شده و سایر مواد درست می شود و در روغن مایع سرخ می شود. فلافل را می توان با دیگر حبوبات مانند لپه و یا لوبیا چشم بلبلی و... نیز درست کرد و در واقع این روش شکل جدیدی از فلافل است. در این مطلب طرز تهیه فلافل با لوبیای چشم بلبلی را برایتان می نویسم تا آن را در منزل درست کرده و برای شام و یا افطار استفاده کنید.


مرحله اول تهیه فلافل لوبیا چشم بلبلی:
برای شروع کار سراغ ماده اصلی این غذا یعنی لوبیا چشم بلبلی می رویم. برای این منظور یک لیوان لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل در آب خیس می کنیم ودر طول این مدت 3 بار آب آن را عوض می کنیم تا نفخ آن کم شود و لوبیا سریعتر پخته شود. سپس لوبیا را پخته و داخل میکسر و یا چرخ گوشت می ریزیم و آن را کاملا له می کنیم.

 

مرحله دوم تهیه فلافل لوبیا چشم بلبلی:
یک عدد سیب زمینی را شسته و آن را پوست می کنیم و یک عدد پیاز را شسته و آن را نیز پوست می کنیم.  پیاز و سیب زمینی را همراه با فلفل دلمه و سیر داخل غذاساز می ریزیم و آنها را خوب له می کنیم. در صورت تمایل می توان سیب زمینی را حذف کرد و جای آن تخم مرغ اضافه کرد و اختیاری است.


مرحله سوم تهیه فلافل لوبیا چشم بلبلی:
سپس لوبیای چشم بلبلی پوره شده را داخل یک ظرف می ریزیم و به آن مواد له شده مرحله قبل را اضافه می کنیم و سپس مقدرای نمک و فلفل و زردچوبه برای مزه دار شدن به آنها اضافه می کنیم و 2 قاشق غذاخوری آرد نیز به آنها اضافه می کنیم و مواد را خوب ورز می دهیم تا منسجم شوند.  اگر شل بود مقدار بیشتری آرد به مواد اضافه می کنیم و آن را خوب با دست، ورز می دهیم و مواد را کاملا مخلوط می کنیم. اکنون مایه فلافل ما آماده است و فقط باید در روغن داغ سرخ شود.

 

مرحله چهارم تهیه فلافل لوبیا چشم بلبلی:

داخل یک تابه مقدرای روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و وقتی روغن داغ شد با قالب فلافل از مواد آماده شده مرحله قبل برداشته و آن را داخل روغن قرار می دهیم و فلافل ها را خوب در روغن مایع سرخ می کنیم و وقتی یک طرف آن طلایی شد آن را زیر و رو می کنیم تا سمت دیگر آن نیز خوب بپزد و طلایی شود. سپس آنها را از روغن در آورده و روی دستمال کاغذی می گذاریم تا روغن اضافی آنها گرفته شود.

 

مرحله پنجم تهیه فلافل لوبیا چشم بلبلی:
سپس فلافل را داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و آنها را با نان ساندویچی و همراه با خیار شور و گوجه فرنگی و سایر مخلفات برای وعده غذایی شام و یا برای افطار استفاده می کنیم. نوش جان