طرز تهیه فلافل لپه
مواد لازم:
لپه: یک پیمانه
پیاز: یک عدد
گشنیز: 150 گرم
فلفل چیلی قرمز: یک عدد
نمک: 1.5 قاشق چایخوری
زردچوبه: 1/2 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل: یک قاشق چایخوری
سیر: 3 حبه
روغن مایع: نصف استکان
فلفل: به میزان لازم
به نام خدا
فلافل از جمله غذاهای خوشمزه و خوش طعمی هست که خیلی سریع و آسان تقریبا در 20 دقیقه تهیه می شود. فلافل لپه یکی از غذاهای مخصوص میانمار و برمه هست که ترد و ادویه دار درست می شود.
فلافل لپه برای افرادی که گیاه خوار هستند و تنوع غذایی آن ها کم هست یک گزینه ی عالی می تواند باشد.
فلافل لپه را به عنوان یک پیش غذا و یا حتی وعده غذایی اصلی با سس مورد نظر و سالاد میتوان میل کرد.
همه ما از تنوع غذایی خوشمون میاد و اکثر مواقع دنبال یک غذای جدید و خوشمزه هستیم و مخصوصا بچه ها که بهانه می گیرن، البته غذای جدید برای ما بزرگتر ها هم خوب است.
لپه یکی از حبوبات مقوی و مغذی است که آن را اکثرا در غذا هایی مثل شامی لپه و یا خورشت قیمه و یا تهیه دلمه استفاده می کنیم. ولی باید خلاق بود تا از حبوبات و سبزیجات تازه، غذاهای جدیدی مثل مانی پلو و یا فلافل لپه درست کرد.
فلافل لپه نیازی به استفاده از گوشت هم ندارد پس با مواد خیلی ساده و در دسترس می توانید این غذای خوشمزه و لذیذ رو درست کنید.
مرحله اول تهیه فلافل لپه:
ابتدا باید لپه ها را از شب قبل در ظرف آب ریخته تا خیس بخورند، سپس در آبکش مناسبی ریخته و زیر شیر آب گرفته و شسته و 1 ساعت بگذارید در داخل آبکش بماند تا کاملا آبش گرفته شود، در غیر این صورت فلافل ما شل شده و در روغن وا می رود.
مرحله دوم تهیه فلافل لپه:
سبزی گشنیز را پاک کرده و شسته و در آبکش مناسبی ریخته تا آبش گرفته شود، سپس خرد کرده و در ظرف مناسبی می ریزیم و آماده کنار می گذاریم.
مرحله سوم تهیه فلافل لپه:
پیاز را پوست گرفته و شسته و بعد نگینی خرد کرده و در داخل ظرف مناسبی ریخته و آماده کنار می گذاریم.
مرحله چهارم تهیه فلافل لپه:
سیر ها را در ظرف حاوی آب خیس میکنیم. (این کار باعث می شود راحت تر و زودتر پوستش جدا شود) و بعد از 15 دقیقه پوست آن ها گرفته و خرد کرده و در داخل ظرفی ریخته و آماده کنار می گذاریم.
مرحله پنجم تهیه فلافل لپه:
فلفل چیلی قرمز را شسته و نگینی ریز خرد کرده و در داخل ظرف مناسبی ریخته و آماده کنار می گذاریم.
مرحله ششم تهیه فلافل لپه:
حال همه مواد آماده شده از جمله لپه خیس خورده، گشنیز خرد شده، پیاز و سیر خرد شده و فلفل چیلی خرد شده، فلفل و نمک و زرد چوبه و پودر زنجبیل را در داخل غذا ساز ریخته تا همه مواد پوره شده و مخلوط و کاملا ترکیب شوند.
مرحله هفتم تهیه فلافل لپه:
حال مواد ترکیبی پوره شده را با دستان تمیز به صورت دایره شکل و گرد و پهن در آورده و در داخل سینی مناسبی می چینیم و روی آن را با نایلون تمیزی می کشیم و در یخچال به مدت 3 الی 4 می گذاریم تا خودش را کاملا بگیرد.
مرحله هشتم تهیه فلافل لپه:
روغن مایع را در داخل تابه مناسبی ریخته و روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم تا داغ شود. سپس فلافل های آماده را به ترتیب به روغن داغ اضافه کرده و 5 الی 7 دقیقه صبر می کنیم تا کاملا سرخ شوند. بر عکس میکنیم تا آن طرف فلافل ها هم سرخ شوند. سپس روی کاغذ روغنی گذاشته تا روغن اضافی آن ها گرفته شود و بعد در داخل ظرف سرو گذاشته و همراه سس دلخواه و سبزیجات معطر میل کنید.
نوش جان ...
چند نکته:
در کشور میانمار، بیشتر، غذاهایی که تند و ادویه دار هستند را استفاده می کنند ولی شما می توانید از پودر زنجبیل و یا فلفل چیلی قرمز به مقدار دلخواه استفاده کنید.
دقت کنید که باید مایه فلافل سفت باشد در صورت لزوم قبل پوره کردن لپه آن را کاملا خشک کنید و پیاز را جداگانه پوره کنید تا بتوانید آبش را بگیرید تا مایه فلافل را شل نکند.
برای خوشمزه و خوش طعم شدن می توانید از روغن زیتون برای سرخ کردن استفاده کنید و هم چنین برای معطر شدن از سبزیجاتی مثل نعنا استفاده کنید.