3507

طرز تهیه فلافل با سس ارده

مواد لازم:
آرد: نصف پیمانه
بیکینگ پودر: 2 قاشق چایخوری
زیره: 2 قاشق چایخوری
فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
گشنیز: به میزان دلخواه
جعفری: به میزان لازم
نخود: 2 فنجان پخته
پیاز: 2 عدد
سیر: 6 حبه
آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
ماست: یک فنجان
ارده: نصف فنجان
نمک و فلفل: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم


مرحله اول تهیه فلافل با سس ارده
فلافل یکی از خوراک ها و ساندویچ های خوشمزه و پرطرفدار جنوب کشور است که می توان گفت از سالم ترین فست فودها و ساندویچ های رایج است زیرا برای تهیه آن از مواد طبیعی نظیر نخود پخته استفاده می شود و اگر برای تهیه آن از روغن مانده و چند بار سرخ شده استفاده نشود غذایی لذیذ و مقوی به خصوص برای کودکان است. برای اطمینان از سالم طبخ شدن فلافل و استفاده از مواد مرغوب، بهتر است خودتان فلافل خانگی خوشمزه را داخل خانه و حتی با کمترین امکانات تهیه کنید و از این طریق توجه کودکانتان را به غذاهای خانگی و خوشمزه جلب کنید تا کمتر به سراغ غذاهای مضر و بی کیفیت بروند.
برای تهیه فلافل بهتر است از غذاساز استفاده کنید اما اگر غذاساز در دسترس نیست می توانید با رنده کردن و کوبیدن مواد و سپس ورز دادن این خوراک را تهیه کنید. پس برای شروع سیر را پوست کنده و پیاز را نیز چند تیکه می کنیم و هر دو را با هم داخل غذا ساز ریخته و خوب ترکیب کنید تا له شود سپس مخلوط سیر و پیاز را داخل ظرفی جدا بریزید. حالا آب نخودهایی را که 24 ساعت قبل خیس کرده و چند بار آب آن را ریخته اید را کاملا خالی کنید و داخل غذا ساز بریزید سپس جعفری و گشنیز را به میزانی که دوست دارید طعم آن در غذا مشخص شود به نخود اضافه کنید. (می توانید ابتدا کمی خرد کنید و بعد به غذا ساز اضافه کنید).  بعد کمی نمک و فلفل سیاه به همراه پودر فلفل قرمز و زیره را نیز به غذاساز اضافه کرده و همه را با هم خوب ترکیب کنید تا یک دست شوند اما خیلی خمیری و له نشوند. حالا مواد را از غذاساز بیرون آورده و داخل کاسه ای بزرگ می ریزیم و کنار می گذاریم و به سراغ مرحله بعد می رویم.


مرحله دوم تهیه فلافل با سس ارده
در این مرحله دوباره مخلوط سیر و پیاز له شده را به غذاساز اضافه کرده و بیکینگ پودر و مقداری آرد را نیز به آن اضافه کنید.  سپس مواد را ترکیب کنید تا کم کم به صورت گلوله های کوچک و نچسب تبدیل شوند. اگر این اتفاق نیفتاد آنقدر آرد اضافه کنید تا به این شکل در آید. برای اینکار بهتر است آرد را کم کم به مخلوط اضافه کنید تا از حالت خیسی و چسبندگی بیرون آید. حالا فلافل را با مخلوط سیر و پیاز و آرد ترکیب کنید و داخل غذاساز مخلوط کنید. سپس مخلوط فلافل را داخل کاسه ریخته و در آن را پوشش پلاستیکی قرار داده و داخل یخچال به مدت یک ساعت قرار دهید تا خودش را بگیرد.
حالا در ظرفی دیگر سس ارده را درست کنید.  بدین صورت که ماست را داخل ظرف ریخته و آبلیمو و ارده را به آن اضافه کنید بعد نمک و فلفل را اضافه کنید و همه را با هم ترکیب کنید و در ظرف را بگذارید و داخل یخچال قرار دهید تا کمی غلیظ شود.

حالا بعد از یک ساعت مخلوط فلافل را از یخچال بیرون آورده و با قاشق توپک های کوچکی را از آن جدا کنید(مانند فلافل) یا با دست جدا کنید و گرد کرده و داخل ماهیتابه ای که تا نیمه آن روغن داغ پر شده قرار دهید تا دو طرف آن کم کم سرخ شود. سپس فلافل ها را ابتدا روی توری و سپس روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. می توانید در صورت کم بودن نمک آن،  کمی نمک وقتی که هنوز داغ است روی آن ها بپاشید.


نکته:

اگر مخلوط فلافل بعد از بیرون آوردن از یخچال هنوز شل بود باز هم آرد اضافه کنید.

اجازه دهید تا فلافل ها همه سرخ شوند و کم کم خنک شوند بعد آن ها را داخل دیس بچینید و کنار آن گوجه فرنگی، خیارشور، کاهو و یا هر مخلفات دیگری که دارید قرار دهید. بعد سس ارده را از یخچال بیرون آورده و در کنار آن قرار دهید تا هر کس مطابق سلیقه خود از این سس یا انواع سس های دیر استفاده کند. می توانید خودتان از نان باگت استفاده کرده و فلافل ها را به همراه سس و مخلفات داخل آن قرار دهید و سر میز آورده و به همراه عزیزانتان میل کنید.