طرز تهیه فطایر مرغ و پنیر
مواد لازم:
آرد: ۲ پیمانه
شیر خشک: ۱/۴ پیمانه
خمیر فوری: یک قاشق مربا خوری
شکر: یک قاشق مربا خوری
بکینگ پودر: یک قاشق مربا خوری
روغن: ۱/۴ پیمانه
آب: ۳/۴ پیمانه
نمک: ۱/۴ قاشق مربا خوری
سینه مرغ: ۲ عدد
جعفری: به میزان لازم
هویج: یک عدد
فلفل دلمه ای: یک عدد
پنیر خامه ای: یک قاشق غذا خوری
پنیر پیتزا: به میزان لازم
روغن سرخ کردنی: به میزان لازم
نمک،فلفل،زردچوبه: به میزان لازم
پیاز: ۲ عدد
زرده تخم مرغ: یک عدد
امروز براتون طرز تهیه یک غذای فوق العاده خوشمزه لبنانی به اسم فطایر رو مینویسم. فطایر نوعی لقمه طعم دار یا مغز دار عربی هستش که لبنانی ها و کلا عربها عاشقشن.
مرحله اول تهیه فطایر مرغ و پنیر :
اول از همه میریم سراغ درست کردن خمیر فطایرمون. یه کاسه بر میداریم و آردی که داریم رو توش الک میکنیم تا یه آرد صاف و یکدست به ما بده. سپس بعد از الک کردن آرد، شیر خشکی که داشتیم رو بهش اضافه میکنیم و با هم مخلوطشون میکنیم. سپس شکر، بکینگ پودر و نمک رو هم به مخلوط آردمون اضافه کرده و هم میزنیم و در آخر خمیر فوری رو میریزیم داخل کاسه و مخلوط میکنیم.
بعد از اینکه تمام مواد خشکمون رو با هم مخلوط کردیم نوبت میرسه به روغنمون اون رو هم به مخلوط آردمون اضافه میکنیم و با همزن میزنیم تا خوب قاطی بشه. سپس کم کم آبی که داریم رو اضافه کرده و هم میزنیم و در آخر که تمام آب رو اضافه کردیم با همزن خوب خمیرمون رو میزنیم تا یه خمیر یکدست و صافی به ما بده.
حواستون باشه تا زمانی خمیر رو بزنین که دیگه به دستتون نچسبه. وقتی دیگه خمیر چسبناک نبود روی کاسه خمیر رو بپوشونید و بزارید خمیر نیم ساعت استراحت کنه تا عمل بیاد.
مرحله دوم تهیه فطایر مرغ و پنیر :
حالا تا خمیر داره عمل میاد میریم سراغ مواد میانی فطایرمون. ابتدا سینه مرغمون رو چربی های اضافیشو میگیریم. سپس میشوییم و میزاریم کنار. در ادامه پیازمون رو بر میداریم و پوستشو میکنیم و میشوریم. سپس به چهار قسمت تقسیمش میکنیم و میذاریم بمونه. حالا یه قابلمه بر میداریم و سینه مرغمون رو همراه با پیازها میریزیم داخلش و چند لیوان آب هم بهشون اضافه کرده همراه با کمی نمک و زردچوبه. سپس قابلمه رو میزاریم رو حرارت تا مرغمون کامل بپزه.
تا مرغمون داره میپزه ما میریم سراغ هویجمون. هویج رو پوستشو میگیریم و میشوریمش. سپس به صورت خلالی خردش میکنیم و میذاریم کنار. بعد از اون فلفل دلمه ایی رو بر میداریم و میشوریم. سپس اون رو هم بسته به میل خودتون یا به صورت خلالی یا به صورت نگینی خردش میکنیم و اون رو هم میذاریم بمونه. در ادامه جعفری که داشتیم رو هم پاک میکنیم و میشوریم و میذاریم آبش بره. زمانی که جعفری ها آبش رفت، ریز خردشون میکنیم و میذاریم بمونه. و در آخر پیاز دوم مون رو برمیدرایم و پوستشو میگیریم و میشوریم. سپس به صورت نگینی ریز خردش میکنیم و میذاریم کنار.
حالا میریم سراغ مرغمون. سینه مرغ اگر پخته بود از قابلمه در میاریم و بعد از اینکه خنک شد ریش ریش میکنیم و میذاریم کنار. یه تابه رو بر میداریم و روغن میریزیم داخلش و میزاریم رو حرارت تا روغنمون داغ شه. زمانی که روغنمون داغ شد پیازهایی که خرد کرده بودیم رو میریزیم داخل تابه و شروع میکنیم به تفت دادنش.
مرحله سوم تهیه فطایر مرغ و پنیر :
همین که پیازمون کمی سبک شد زردچوبه رو بهش اضافه میکنیم و شروع میکنیم به تفت دادنش. زمانی که پیاز ها داشت طلایی میشد هویج هایی که خرد کرده بودیم رو میریزیم تو تابه و با هم تفت میدیمشون تا هویج ها سرخ بشن. سپس زمانی که هویجها رو تفت دادیم، مرغهای ریش ریش شده رو هم به تابه اضافه میکنیم و با هم مخلوط کرده و تفت میدیم. بعد از اینکه مرغها رو هم خوب تفت دادیم فلفل دلمه ای رو همراه با جعفری های خرد شده اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. در آخر پنیر خامه رو هم به مخلوط اضافه میکنیم و یه تفت کوچیک میدیم و از رو حرارت تابه رو بر میداریم و میذاریم کنار.
حالا میریم سراغ خمیرمون. رو تخته آشپزخانه کمی آرد میریزیم و خمیرمون رو به دو قسمت تقسیم میکنیم و هر دو قسمت رو با وردنه پهنش میکنیم. سپس فرمون رو روشن میکنیم و میزاریم رو ۱۸۰ درجه سانتی گراد تا گرم شه. سپس ظرفمون رو کفشو چرب میکنیم و یکی از خمیر ها رو که که پهن کردیم کف ظرفمون میزاریم سپس مخلوط مرغی که درست کرده بودیم رو همشو پهن میکنیم روی خمیرمون. سپس روی مخلوط مرغ. پنیر پیتزا رو میریزیم و دستمون رو خیس میکنیم و لبه های خمیر اول رو خیس میکنیم. بعد از اون خمیر دوم رو، روی مخلوط مرغمون میکشیم و با انگشت دو طرف خمیر رو بهم فشار میدیم تا بچسبه.
سپس تو یه کاسه کوچیک یه زرده تخم مرغ روهمراه با دو قاشق شیر مخلوط میکنیم و با برس آشپزخانه روی فطایرمون رو آغشته به مخلوط زرده تخم مرغ و شیر میکنیم و در آخر کنجد و دونه سیاه هم میپاشیم روش و با یه چاقو روی فطایرمون رو خط میندازیم و به مدت ۱۵ دقیقه میذاریم تو فر تا بپزه. بعد از ۱۵ دقیقه فطایرمون آماده هست و برش میدیم و با هر سسی که دوست دارین میل بفرمایید.