3502

طرز تهیه فطایر گوشت و قارچ

مواد لازم:
آرد: 3 پیمانه
ماست سون: 180 گرم
روغن مایع: 1/3 پیمانه
مایه خمیر: یک قاشق غذاخوری
شکر: یک قاشق غذاخوری
اب ولرم: یک پیمانه
بکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ: یک عدد
قارچ: یک پیمانه
گوشت چرخ کرده: 200 گرم
فلفل دلمه: یک عدد
پیاز: یک عدد
فلفل و زردچوبه: مقدار کافی
نمک: 2 قاشق غذاخوری
روغن سرخ کردنی: مقدار کافی
کنجد: یک قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری


فطایر غذایی عربی و شبیه پیراشکی است که به شکلهای مختلف درست می شود و داخل آن را با مرغ و قارچ و یا گوشت و قارچ و یا هرماده غذایی می توان پر نمود. این غذای خوشمزه را هم بعنوان پیش غذا در مهمانی ها و مجالس و هم بعنوان شام در منزل می توان تهیه کرد. این غذای شیک و زیبا طرز تهیه آسانی دارد. بعد از تهیه خمیر، داخل آن را با مواد گوشتی پر می کنند و در روغن یا فر می پزند.
در زیر، طرز تهیه فطایر با گوشت چرخ کرده و قارچ و فلفل دلمه را برایتان می نویسم و امیدوارم آن را در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.


مرحله اول تهیه فطایر گوشت و قارچ:
ابتدا شروع میکنیم به تهیه خمیر این غذا که در واقع قسمت اصلی غذا است. برای این کار یک قاشق غذاخوری مایه خمیر را با 1/4 پیمانه از آب ولرم و یک قاشق غذاخوری شکر عمل می آوریم .

 

مرحله دوم تهیه فطایر گوشت و قارچ:
سپس 3 پیمانه آرد و یک قاشق غذاخوری بکینگ پودر و یک قاشق غذاخوری نمک را داخل یک ظرف می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم و آنها را 2 الی 3 دفعه الک می کنیم. سپس 1/3 پیمانه روغن مایع و 180 گرم ماست را به مواد اضافه می کنیم و قاطی میکنیم. سپس خمیر مایه عمل آمده در مرحله قبل را با مواد مخلوط می کنیم و در ادامه مابقی آب ولرم را اضافه می کنیم و ورز می دهیم تا خوب مخلوط و یکدست شود و خمیری حاصل شود که نرم باشد و به دست نچسبد.

 

مرحله سوم تهیه فطایر گوشت و قارچ:

در این مرحله خمیر را با دست خوب ورز می دهیم و آن را در کف ظرفی که در آن کمی روغن مایع ریخته و یا آرد پاشیده ایم قرار می دهیم.  روی آن را سلفون می کشیم و برای مدت یک ساعت در محیط آشپزخانه استراحت می دهیم تا حجم خمیر دو برابر شود. سپس بعد از طی شدن یک ساعت زمان استراحت خمیر،  مجددا آن را ورز می دهیم تا خمیر یکدست و بدون هوا شود. اکنون خمیر فطایر ما آماده است و در مرحله بعد سراغ تهیه مایه داخل آن می رویم.


مرحله چهارم تهیه فطایر گوشت و قارچ:
سپس یک عدد پیاز را می شوریم و آن را پوست می کنیم و با چاقو آن را ریز و مکعبی خرد می کنیم. سپس داخل یک تابه روغن سرخ کردنی می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و تا روغن داغ شد پیازها را داخل تابه می ریزیم و در روغن تفت می دهیم تاحالت شیشه ای و سبک پیدا کند.


مرحله پنجم تهیه فطایر گوشت و قارچ:
سپس در ادامه 200 گرم گوشت چرخ کرده را داخل پیازها می ریزیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را نیز به گوشت اضافه می کنیم و آن را در تابه تفت می دهیم تا گوشت ما خوش رنگ شود و رب، مزه خامی ندهد.


مرحله ششم تهیه فطایر گوشت و قارچ:
سپس در این مرحله یک عدد فلفل دلمه را می شوریم و با چاقو آن را خیلی ریز و مکعبی خرد می کنیم و به گوشت و پیازهای در تابه اضافه می کنیم و با آنها تفت می دهیم.


مرحله هفتم تهیه فطایر گوشت و قارچ:
سپس یک پیمانه قارچ را با آب می شوریم و با چاقو آنها را نگینی خرد می کنیم و به تابه، گوشت و پیاز و فلفل دلمه اضافه می کنیم و با آنها تفت می دهیم و اجازه می دهیم تا آب قارچ کشیده شود. سپس نمک و فلفل و زردچوبه را به مقدار کافی به مواد اضافه می کنیم و مزه غذا را می چشیم. اکنون مایه فطایر نیز اماده است.


مرحله هشتم تهیه فطایر گوشت و قارچ:
سپس از خمیر آماده شده در مراحل قبل به اندازه یک توپ کوچک برمی داریم و با دست خمیر را باز می کنیم و از مواد میانی آماده شده، در وسط آن با قاشق می ریزیم و مانند پیراشکی دو لبه خمیر را به هم وصل می کنیم.

 

مرحله نهم تهیه فطایر گوشت و قارچ:
سپس داخل سینی فر را با روغن مایع کمی چرب می کنیم و یا کاغذ روغنی می اندازیم و فطایرهای آماده شده را در سینی فر می چینیم. سپس روی خمیر را با مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران رومال می کنیم و در صورت تمایل کنجد می ریزیم و سینی را در فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد و مدت 20 دقیقه می گذاریم.اکنون غذای ما آماده است.