3405

طرز تهیه کوفته نخودچی

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 400گرم
آرد نخودچی: 100گرم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
زعفران: به مقدار لازم
سرکه: به مقدار لازم
شکر: یک قاشق غذا خوری
روغن: به مقدار لازم
پیاز: دو عدد


مرحله اول تهیه کوفته نخود چی:
کوفته نخود چی یک کوفته ترش و شیرین یا ملسی هست که بسیار دلچسب و لذیذ است. درست کردنش بسیار لذت بخشه و یه انتخاب خوب برای یه غذای همه پسند هست.
برای تهیه کوفته نخود چی از گوشت چرخ کرده کم چرب استفاده می کنیم. در کل برای کوفته باید گوشت کم چرب استفاده کرد چون از وا رفتن کوفته جلو گیری می کنه. گوشت چرب یا نیمه چرب چون بافت لطیفی داره موقع پختن از هم وا میره و کوفته فرمش به هم می خوره.
پیاز مون رو رنده می کنیم و می ذاریم کنار. اگر پیاز مون پر آب بود کمی آبش رو می گیریم بعد داخل کوفته ازش استفاده می کنیم.
زعفران رو خوب می سابیم و وقتی که خوب پودر شد حالا با چند تکه یخ می ذاریم تا زعفران به خوبی رنگ بنداره. علت این که زعفران رو با یخ می ذاریم آماده بشه اینه که باعث میشه به زعفران شوک وارد بشه و بیشتر رنگ بندازه. همین طور باعث میشه که عطر زعفران بیشتر حفظ بشه.
گوشت رو به ظرف مناسب انتقال می دیم. پیاز رنده شده رو بهش اضافه می کنیم. کمی نمک و فلفل سیاه و زعفران دم کرده بهش اضافه می کنیم. آرد نخود چی مرغوب بهش اضافه می کنیم و خوب ورزش می دیم. خوب و با حوصله مواد کوفته رو ورز میدیم تامواد خوب به خورد هم برن و یک دست بشن. هرچه قدرمواد کوفته بیشتر ورز داده بشه همون قدر کوفته احتمال وا رفتن کمتری خواهد داشت. مدت زمان مناسب ورز دادن کوفته پانزده دقیقه هست.
بعد از این که کوفته  رو پانزده دقیقه با حوصله ورز دادیم حالا روی مواد کوفته  رو می پوشونیم و می ذاریم داخل یخچال به مدت نیم ساعت بمونه و کمی استراحت کنه. همین طور باعث میشه که مواد به خورد هم برن و مزه دار بشن.

 

مرحله دوم تهیه کوفته نخود چی:
مواد کوفته رو از یخچال در میاریم و باز کمی ورز می دیم. اگر نمی خوایید ورز بدین همین قدر که گوشت رو چند بار از ظرف جدا کنید و داخل ظرف بکوبید کفایت می کنه. حالا از مواد کوفته به اندازه یک نارنگی بر می داریم و خوب گرد می کنیم و داخل یه سینی می چینیم. به ماهی تابه روی حرارت قرار می دیم تا داغ بشه.
وقتی که ماهی تابه خوب داغ شد حالا روغن رو بهش اضافه می کنیم. حالا کوفته ها رو داخل ماهی تابه می چینیم و شروع می کنیم به سرخ کردن کوفته های نخود چی. کوفته ها که طلایی شد اون ها رو از ماهی تابه در میاریم و می ذاریم داخل یه بشقاب تا بمونه.
یه قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دیم و می ذاریم تا داغ بشه. وقتی که قابلمه مون خوب داغ شد حالا روغن توی قابلمه می ریزیم و می ذاریم تا روغن مون هم به خوبی داغ بشه. حالا یه دونه پیاز رو نگینی ریز خورد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم و خوب تفت می دیم. وقتی که پیاز خوب تفت خورد و طلایی شد حالا دو لیوان آب داخل قابلمه می ریزیم و اجازه می دیم تا به جوش بیاد.
وقتی که سس کوفته ها به جوش اومد حالا کوفته ها رو به آرومی داخل سس قرار می دیم و می ذاریم تا به مدت یک رب بمونه و کوفته ها خوب خودشون رو بگیرن.

 

مرحله سوم تهیه کوفته نخود چی:
بعد از گذشت یه ربع ساعت حالا سرکه و شکر رو با هم ترکیب می کنیم و به مواد مون اضافه می کنیم و می ذاریم تا کوفته ها باز به مدت بیست دقیقه بمونه و بپزه و حسابی مزه دار بشن.
بعد از سپری شدن مدت زمان لازم برای پخت کوفته ها حالا زیر حرارت رو خاموش می کنین و کوفته ها رو توی ظرف مناسبی می کشیم و با نون و سبزی خوردن سرو می کنیم.
در صورت تمایل می تونید توی سس کوفته ها از کمی رب گوجه فرنگی برای رنگ بیشتر استفاده کنید.
در صورت این که حوصله ورز دادن نداشتید مواد کوفته رو به دو روش زیرکانه ورز بدین. می تونید مواد کوفته رو داخل غذا ساز بریزید تا غذا ساز کار ورز دادن رو انجام بده. یا می تونید داخل چرخ گوشت بریزید و دو بار مواد رو چرخ کنید.