طرز تهیه شیش کباب ترش و شیرین
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 455 گرم
آرد سوخاری: 1/3 فنجان
فلفل سیاه: 1/2 قاشق چایخوری
تخم مرغ: 1 عدد
نمک: 1 قاشق چایخوری
جعفری: 2 قاشق چایخوری
آناناس: 1 عدد
فلفل دلمه ای سبز: 1 عدد
فلفل دلمه ای قرمز: 1 عدد
پیاز: 1 عدد
پودر سیر: 1/4 قاشق چایخوری
مربا: 2/3 فنجان
سس کچاپ: 3 قاشق غذاخوری
سس سویا: 2 قاشق غذاخوری
سرکه سیب: 2 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: 1 قاشق غذاخوری
آب: 2 قاشق غذاخوری
مرحله اول تهیه شیش کباب ترش و شیرین
شما میتوانید از انواع گوشت ها مخصوصا گوشت سفید مانند بوقلمون یا مرغ و یا شترمرغ و انواع گوشت های قرمز چرخ شده استفاده کنید. بعد اگر از سیخ چوبی استفاده میکنید و یا روی آتش مستقیم میخواهید کباب درست کنید حتما 30 دقیقه در آب سرد قرار دهید. شما اگر بخواهید میتوانید سس را آماده کرده و تا زمان استفاده در یخچال گذاشته تا طعم ها با هم ادغام شونند و به راحتی این کباب را توی ماهیتابه یا فر و گریل یا روی آتش مستقیم آنها را کباب کنید. سبزیجات شامل فلفل دلمه ای قرمز و سبز را مکعبی برش بزنید و پیاز را پوست گرفته و آن را هم مکعبی خرد کنید و آناناس را هم مربعی خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم تهیه شیش کباب ترش و شیرین
برای کوفته ها: 455 گرم گوشت چرخ کرده به انتخاب شما (گوشت بوقلمون، مرغ، گوسفند، گوشت گاو، گوساله یا هر ترکیبی از آنها) 1 عدد تخم مرغ بزرگ ، 1/3 فنجان آرد سوخاری یا پودر سوخاری یا پانکو ،1 قاشق چایخوری نمک دریا ، 1/2 قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه تازه آسیاب شده ، 2 قاشق چایخوری جعفری خشک ( میتوانید از کمی جعفری تازه ریز خرد شده هم بجای خشک آن استفاده کنید) را توی کاسه بریزید و خوب با هم ترکیب کنید تا یکدست و مخلوط شود. سپس بعد از کمی استراحت مخلوط را به توپ های 2/5 سانتی به تعداد 24 عدد در دست گرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم تهیه شیش کباب ترش و شیرین
برای سس شیرین و ترش: 2/3 فنجان مربا/مارمالاد زردآلو کم شکر، هلو یا پرتقال و 3 قاشق غذاخوری سس کچاپ ، 2 قاشق غذاخوری سس سویا ، 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب ، 1/4 قاشق چایخوری پودر سیر ، 1 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت حل شده در 2 قاشق غذاخوری آب نیاز دارید. برای تهیه سس ترش و شیرین: همه مواد سس به جز نشاسته ذرت را در یک قابلمه کوچک بریزید و بگذارید بجوشد. سپس نشاسته ذرت را هم به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید و هم بزنید تا غلیظ شود. سپس آن را کنار بگذارید تا آماده استفاده شود.
مرحله چهارم تهیه شیش کباب ترش و شیرین
سبزیجات برای کباب ها: 1 عدد آناناس رسیده تازه، به تکه های 1 اینچی یا 2/5 سانتی برش بزنید و 1 عدد فلفل دلمه ای سبز بزرگ، به تکه های 1 اینچی یا 2/5 سانتی برش بزنید ،1 عدد فلفل دلمه ای قرمز بزرگ، به تکه های 1 اینچی یا 2/5 سانتی برش بزنید ، 1 عدد پیاز زرد بزرگ، به قطعات 1 اینچی یا 2/5 سانتی برش بزنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم تهیه شیش کباب ترش و شیرین
برای مونتاژکردن اول به طور متناوب 4 عدد کوفته گوشت را برای شش سیخ چوبی یا فلزی همراه با تکه ای از آناناس و پیاز و فلفل دلمه ای توی سیخ کنید. بعد روی تمام ترکیبات روی سیخ را با یک برس از سس ترکیب شده بمالید ،حدود نیمی از سس ترش و شیرین را با قلم مو روی کباب ها بکشید.گریل را روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید و روی گریل ها را با مقداری روغن چرب کنید. کباب ها را حدود 5-6 دقیقه از هر طرف یا تا زمانی که کمی سرخ شوند و کوفته ها پخته شوند، گریل کنید. دوباره روی کباب ها را با باقیمانده سس ترش و شیرین بمالید و بلافاصله سرو کنید. شما میتوانید این کباب ها را توی تابه روی حرارت اجاق گاز در کمی روغن کم یا روی حرارت آتش منقل و یا در فر هم درست کنید و در کنار انواع نان ، سبزیجات ، سالاد یا کنار برنج سرو کنید.