طرز تهیه شیرینی بوته جقه خانگی
مواد لازم:
کره: ۱۵۰ گرم
پودر قند: ۷۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
وانیل: نوک قاشق چای خوری
آرد: ۳۰۰ گرم
شکلات آب شده: برای تزئین
عسل: ۱ قاشق سوپ خوری
مرحله اول تهیه شیرینی بوته جقه خانگی:
ابتدا برای درست کردن این شیرینی میریم سراغ مواد اولیه ای که داریم. اول از همه کره و تخم مرغمون رو از قبل میزاریم بیرون از یخچال از چند ساعت قبل تا با دمای محیط هم دما بشن. سپس یه ظرف بر میداریم و پودر قندی که داریم رو داخلش الک میکنیم. یادتون نره باید پودر قند حتما الک بشه تا ناخالصی هاش گرفته بشه و یه شیرینی خوب به دست بیاریم. بعد از اینکه پودر قند رو الک کردیم میزاریمش کنار. سپس یه ظرف دیگه برمیداریم و آردمون رو هم داخل آن الک میکنیم تا یه خمیر لطیف و نرم به دست بیاریم.
بعد از اینکه آردمون رو هم الک کردیم میزاریمش کنار. حالا یه ظرف برمیداریم و کره ایی که از قبل گذاشته بودیم نرم بشه رو میریزیم داخلش و با همزن یه هم کوچیک میزنیم. سپس پودر قند الک شدمون رو بهش اضافه کرده و با همزن شروع میکنیم به مخلوط کردنشون با هم. انقدر موادمون رو با هم میزنیم تا مخلوطمون یکدست بشه و رنگش روشن بشه. همچنین یه حالت سبک هم پیدا کنه. به این حالت که رسید دیگه دست از مخلوط کردنشون برمیداریم.
مرحله دوم تهیه شیرینی بوته جقه خانگی:
حالا تو این مرحله بعد از اینکه مخلوط پودر قند و کره مون روخوب زدیم، عسلی که داشتیم رو بهشون اضافه میکنیم و مجدد مواد رو با هم میزنیم تا عسل خوب به خورد موادمون بره و کامل جذب مخلوطمون بشه. بعد از اینکه خوب مخلوط شد میزاریمشون کنار. در ادامه یه کاسه برمیداریم و تخم مرغی که از قبل بیرون گذاشته بودیم رو داخلش میشکنیم. سپس وانیلمون رو بهش اضافه میکنیم و شروع میکنیم به زدنشون با هم تا خوب به خورد هم برن و یه مخلوط یکدست به دست بیاریم. سپس مخلوط تخم مرغیمون رو به مخلوط کره و پودر قندمون اضافه میکنیم و مجدد همه مواد رو با هم میزنیم. انقدر مخلوط میکنیم که همه مواد به خورد هم برن.
سپس وقتی موادمون یکدست شد شروع میکنیم کم کم به اضافه کردن آردمون که از قبل الکش کرده بودیم. و بعد از هر بار اضافه کردن آرد مواد رو با هم مخلوط میکنیم که آرد به خورد موادمون بره. سپس بعد از اینکه آخرین قسمت آرد رو اضافه کردیم مواد رو خوب هم میزنیم تا دیگه اثری از آرد داخل موادمون نباشه. سپس با دست کمی خمیر رو ورز میدیم اگر به دستمون میچسبید باز هم کمی آرد بهش اضافه میکنیم. این کار رو انقدر ادامه میدیم تا دیگه خمیر به دستمون نچسبه و صاحب یه خمیر نرم و لطیف بشیم.
مرحله سوم تهیه شیرینی بوته جقه خانگی:
حالا تو این مرحله قبل از هر کاری میریم سراغ فر. فر رو روشن میکنیم و میزاریم رو حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد تا گرم شه و برای پخت شیرینی مون آماده باشه. در ادامه خمیرمون رو که آماده شده رو میزاریم تو یه کیسه نایلون و میزاریم یه نیم ساعتی داخل یخچال بمونه. سپس بعد از نیم ساعت از یخچال در میاریمش و سطح تخته آشپزخانه رو کمی آرد میپاچیم و خمیرمون رو روش میزاریم و کمی ورز میدیم و شروع میکنیم با وردنه به پهن کردن خمیرمون.
خمیرمون رو باید به قطر ۲ میلی متر باز و پهن کنیم. سپس با استفاده از کاتر بوته جقه شروع میکنیم به برش زدن و قالب زدن. بعد از اینکه همه خمیر رو قالب زدیم، سینی فر رو میاریم و کف آن رو کاغذ روغنی پهن میکنیم که بعد از پخت شیرینی هامون به سینی نچسبه. سپس شیرینی ها رو داخل سینی میچینیم و میزاریم داخل فر با همون دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد یه ۱۲ دقیقه ای بمونه تا بپزه. زمانی که شیرینی مون روش داشت طلایی میشد دیگه اماده هستش. از فر درمیاریم بعد از اینکه کمی سرد شد با شکلات آب شده تزئین میکنیم و تو ظرف چینده و همراه با چای یا قهوه سروش میکنیم. نوش جان.