3105

طرز تهیه شیرین پلو و مرغ

مواد لازم:
برنج : 2 کیلو
مرغ : 2 کیلو
خلال بادام : 200 گرم
خلال پسته : 100 گرم
خلال پوست پرتقال : 600 گرم
زعفران : 2 قاشق مرباخوری
روغن : 200 گرم
پیاز متوسط :  3 عدد
نمک : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم


برای تهیه شیرین پلو به خلال پرتقال نیاز دارید که به دلیل ماهیت تلخ آن احتیاج به چند بار آبکشی دارد. برای آماده کردن خلال پرتقال به روش زیر عمل کنید.
آماده کردن خلال پرتقال
در ابتدا خلال پرتقال را درون قابلمه‌ای حاوی آب جوش بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا خوب بجوشد سپس آب آن را خالی کرده، این عمل را دو بار انجام دهید. چند بار هم در آب سرد خیس دهید و هر دفعه آب آن را عوض کنید تا تلخی آن از بین برود و در نهایت برای شیرین شدن 3 لیوان آب به همراه شکر جوش بیاورید و سپس خلال‌ها را درون آن بجوشانید.
پخت شیرین پلو
درون یک قابلمه 3 قاشق روغن ریخته و روی شعله قرار دهید و پیازهای از قبل خرد شده را در روغن تفت دهید تا سرخ شوند. حالا تکه‌های مرغ را به پیاز اضافه کنید.بگذارید تا رنگ مرغ طلایی شود. نمک، زردچوبه و یک لیوان آب درون ظرف بریزید و اجازه دهید مرغ‌ها پخته شوند.در مدتی که مرغ‌ ها در حال پخته شدن هستند برنج‌ را آبکش کنید. با استفاده از یک صافی آب مرغ را صاف کنید. نصف لیوان آب مرغ را به همراه 2 قاشق روغن و یک ملاقه آب شیرین شده ی خلال که با زعفران سائیده شده ترکیب شده را با هم مخلوط کنید و آماده داشته باشید. مرغ‌های پخته شده را ریش ریش یا تکه تکه کنید مراقب باشید استخوانی همراه مرغ نباشد.سپس نصف برنج آبکش شده تان را در درون قابلمه مورد نظر خود که ته آن را 3 قاشق روغن و نصف لیوان آبی که از قبل آماده کرده بودید، بریزید و به ترتیب خلال پرتقال و بادام را روی سطح برنج ریخته، دوباره کمی برنج روی خلال‌ها بریزید، تکه‌های مرغ را روی آن بگذارید و مابقی برنج‌ها را نیز روی آن‌ها ریخته و قابلمه را روی شعله با حرارت ملایم بگذارید تا بخار کند. زمانی که برنج خوب بخار کرد آب مرغ مخلوط شده با ادویه‌ها را روی برنج ریخته و دوباره اجازه دهید که دم بکشد. برای بهتر شدن طعم برنج در انتها کره آب شده را روی آن بریزید و در هنگام سرو با خلال پسته تزیین کنید.