3057

طرز تهیه شله نرمه یا نرمی

مواد لازم:
عدس: 100 گرم
لوبیا: 100 گرم
نمک: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
رب گوجه: دو قاشق غداخوری
پیاز: یک عدد متوسط
شوید خشک: 70 گرم
جعفری خرد شده: 70 گرم
روغن مایع: دو قاشق غذاخوری
برنج نیم دانه: 400 گرم
آلو سیاه: 12 عدد


شله نرمه یک سوپ محلی برای درمان عفونت ها و سرماخوردگی است. برای تهیه آن از شب قبل حبوبات گفته شده را خیس میکنیم. برنج را نیز خیس کرده و اگر خواستیم از خرده برنج استفاده کنیم، شستن آن کافی است. حبوبات خیس خورده را جداگانه آبپز کرده و در قابلمه مناسبی همراه یک لیتر آب میریزیم و روی شعله متوسط قرار میدهیم. برنج و آلو سیاه را در این مرحله اضافه کرده و خوب بهم میزنیم. در تابه ای پیاز داغ گرفته و سبزی ها را نیز درون آن خوب تفت میدهیم. زردچوبه، نمک و رب گوجه را نیز اضافه کرده و بهم میزنیم. مخلوط تابه را به قابلمه اضافه میکنیم و دوباره بهم میزنیم تا شکل خود را پیدا کند و شعله را کم میکنیم. این غذا بعد 40 یا 45 دقیقه آماده صرف است و برای تزئین آن میتوان از رب انار و هویج آبپز شده استفاده کرد.