طرز تهیه شربت لیموناد زعفرانی با گلاب
مواد لازم:
آبلیمو: 1 فنجان (حدود 3-4 لیمو)
شکر: 1 فنجان
زعفران: 1/4 قاشق چایخوری
گلاب: 1 قاشق غذاخوری
پودر هل: 1/8 قاشق چایخوری
آب: 5 فنجان
یخ: به میزان لازم
مرحله اول تهیه شربت لیموناد زعفرانی با گلاب
ترکیبات چه چیزی هستند| 1 فنجان (حدود 3-4 لیمو) آب لیموی تازه فشرده _ 1 فنجان شکر من ترجیح می دهم از شکر خام به عنوان شیرین کننده استفاده کنم. می توانید از هر شیرین کننده دلخواه مانند شربت افرا، شهد آگاو یا عسل یا شکر آماده استفاده کنید.اگر نیاز بود بیشتر هم میتوانید اضافه کنید و1/4 قاشق چایخوری رشته زعفران و 1 قاشق غذاخوری گلاب و 1/8 قاشق چایخوری دانه هل له شده با 5 فنجان آب تقسیم شده (1 فنجان برای شربت ساده + 4 فنجان برای لیموناد) و یخ نیاز دارید.
مرحله دوم تهیه شربت لیموناد زعفرانی با گلاب
وقتی شربت ساده درست کردید، می توانید چندین نوشیدنی مختلف با آن درست کنید. به سادگی آب لیموی تازه را به شربت غلیظ اضافه کنید تا هر بار یک وعده عالی از لیموناد تازه درست کنید. برای شربت قند ساده در ابتدا باید شکر،آب زعفران ، دانه هل خرد شده را در قابلمه ای روی حرارت متوسط رو به بالا بریزید. حدود 3 تا 5 دقیقه حرارت دهید تا شکر کاملا حل شود.بگذارید خنک شود. گلاب و کمی نمک اضافه کنید. شربت را در ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید. بهتر است و قبل از تهیه لیموناد آن را کاملا خنک کنید.
مرحله سوم تهیه شربت لیموناد زعفرانی با گلاب
برای تهیه لیموناد توی یک پارچ را با 4 فنجان آب سرد و مقدار زیادی یخ خرد شده پر کنید. آبلیمو و شربت ساده زعفران سرد شده را اضافه کنید. خوب هم بزنید تا ترکیب شوند. سرد سرو کنید. برای تهیه قسمت های کوچکتر و جداگانه، 2 قاشق غذاخوری آبلیمو و شربت شکر زعفران را به 1 فنجان آب یخ اضافه کنید. بچشید و برای تنظیم طعم، شربت یا آب بیشتری اضافه کنید.
مرحله چهارم تهیه شربت لیموناد زعفرانی با گلاب
شربت زعفران ساده ایرانی مواد لازم برای تهیه شربت زعفران به شرح زیر است:شکر: به میزان لازم (می توانید به جای شکر از عسل هم استفاده کنید) و آب: 1 لیتر و گلاب: 3 قاشق غذاخوری و زعفران: 1 قاشق غذاخوری دمکرده مورد نیاز است. مواد ذکر شده را آماده کرده و برای تهیه این شربت کمی زمان بگذارید. مراحل به شرح زیر است ابتدا آب را در ظرف نسوز بریزید و روی شعله قرار دهید تا وقتی آب به جوش آمد، شعله را کم کنید و کمی شکر یا عسل اضافه کنید تا حل شود. وقتی شکر و عسل کاملا حل شد آن را از صافی رد کنید و دوباره داخل قابلمه بریزید تا بجوشد.
مرحله پنجم تهیه شربت لیموناد زعفرانی با گلاب
وقتی شربت کمی غلیظ شد نوبت به زعفران می رسد. در این مرحله یک قاشق چایخوری زعفران آسیاب شده را به محلول اضافه کنید. کمی هم بزنید تا شربت کاملا زرد و زعفرانی به نظر برسد و عطر آن پخش شود. بعد از این، اجازه ندهید شربت بجوشد. آن را از صافی رد کرده و میل کنید.
مرحله ششم تهیه شربت لیموناد زعفرانی با گلاب
فواید شربت زعفرانشربت زعفران منبع ویتامین های A، E، C، ویتامین های گروه B، سدیم، کربوهیدرات ها، فیبر،آهن، پروتئین، کلسیم، منیزیم، اسید فولیک، منگنز، سلنیوم و روی است. این شربت برای افرادی که معمولا استرس و اضطراب دارند و احساس افسردگی و خستگی می کنند فواید زیادی دارد.
موارد مصرف شربت زعفراناین شربت نشاط آور و انرژی زا بوده و اضطراب و نگرانی های ناگهانی را به حداقل می رساند. شربت زعفران اشتها آور است و برای کودکانی که نمی خواهند غذا بخورند و نمی توانند بخورند مفید است.شربت زعفران به هضم بهتر غذا کمک می کند و نفخ را از بین می برد.
چند نکته مهم و کاربردی در تهیه شربت زعفران خیلی ها دوست دارند در این زمان شربت را رقیق کرده و از تعداد زیادی مهمان در مهمانی خود پذیرایی کنند. برای این کار می توانید آب سرد به آن اضافه کنید و شیرینی آن را تست کنید. اما افزودن شربت خاکشیر و تخم چیا نیز می تواند معجون را قوی تر و متعادل تر کند.
برخی از هموطنان برای تهیه شربت زعفران فقط از زعفران آب شده استفاده می کنند و نیازی به جوشاندن آن ندارند. این شربت به شما کمک می کند تا سفره مهمانی خود را سریعتر بچینید، اما معمولا برای افزایش خواص زعفران و تاثیرگذاری آن باید دمایی به آن بدهید تا تمام خواص آن را به نوشیدنی بدهد.
اگر می خواهید این نوشیدنی را فقط به صورت زعفران و گلاب بنوشید و از آب استفاده نکنید، بهترین روش تهیه این معجون این است که گلاب و زعفران را قبل از اینکه خیلی داغ شود حرارت دهید و سپس بجوشد. آن را اضافه کرده و از فر خارج کنید. دلیل این امر این است که اگر گل رز بجوشد بسیاری از خواص خود را از دست می دهد.
دستور افزودن چیا به شربت زعفرانافزودن توخمه شربتی به این شربت نیز عامل بسیار مثبتی در کاهش حرارت این نوشیدنی گرم است. اما بهتر است این شربت را زمانی بنوشید که احساس می کنید به شدت هوس غذای سرد کرده اید. در عین حال در این شرایط به خانم های باردار اکیداً توصیه می کنیم که شربت زعفران ننوشند.