293

طرز تهیه آش گوشت شیرازی

مواد لازم:
مرزه : 50 گرم
ترخون : 50گرم
نعناع : 50 گرم
ریحان : 50
سبزی آش : 300 گرم
بلغور گندم : 300 گرم
نخود : 50 گرم
لوبیا چیتی : 50 گرم
لوبیا سفید :  50گرم
عدس : 100 گرم
پیاز : 5 عدد درشت
سیر : 6 حبه
زردچوبه : دوقاشق چایخوری
ادویه : یک قاشق چایخوری
نمک و فلفل : به مقدار لازم
نعناع خشک : 3قاشق غذاخوری
روغن مایع : به مقدار لازم
کشک : 1لیوان
گوشت گوسفند : 300 گرم
آب : دو لیوان


نخود و لوبیاچیتی و لوبیا سفید و عدس را از 24 ساعت قبل خیس نموده و هرچند ساعت آب آن را عوض کنید. برای شروع ابتدا یک عدد پیاز را نگینی خردکرده و در کمی روغن مایع سرخ نمایید. نصف قاشق چایخوری زردچوبه و ادویه و سپس گوشت (نيازي به خرد كردن گوشت نيست) را اضافه نمایید. مقدار دولیوان آب ریخته و درب قابلمه را ببندید و وقتی جوش آمد شعله را کم کنید تا بپزد. پس از حدود 2 ساعت وقتی گوشت کاملا پخته شد گوشت ها را از درون قابلمه بیرون آورده و در ظرفی دیگر با گوشت کوب بکوبید، تا کاملا له شود. حال گوشت را با بلغور گندم که از قبل شسته و چندساعت خیس نموده ایم به مواد اضافه میکنیم و زیر شعله را کم میکنیم تا ملایم بپزد. در حين پخت آش را هم بزنيد تا ته نگيرد.
در تابه ای بقیه پیازها را که خلالی خرد کرده ایم با مقداری روغن سرخ میکنیم. زردچوبه و ادویه و فلفل را اضافه کرده تفت می دهیم. سپس نعناع خشك خردشده را نيز اضافه و چندثانيه تفت مي دهيم. (تفت دادن زياد نعناع باعث سياه و تلخ شدن آن مي شود.) در تابه اي ديگر نيز سيرها را كه نگيني خرد نموده ايم در كمي روغن تفت مي دهيم تا جايي كه اندكي طلايي شوند و براي تزيين آش و هنگام سرو آن را كنار مي گذاريم. وقتي بلغورهاي گندم پخته و نرم شدند سبزی آش خرد شده و عدس را نيز به مواد آشمان اضافه مي كنيم. در حين پخت هم زدن آش را ادامه مي دهيم. پس از نیم ساعت پیاز داغ را نیز به آشمان اضافه می کنیم تا رنگ و طعم بسيار بهتري به آش مان دهد. پس از نیم ساعت وقتی خوب جا افتاد و کش دار شد آش آماده سرو با کشک و سیرداغ و نعناع داغ می باشد.