2895

طرز تهیه سوخاری گل کلم

مواد لازم:
روغن سرخ کردنی : 1 لیتر
گل کلم : 4-5 پیمانه
تخم مرغ : 3 عدد
آرد : 1/4 پیمانه
پودر نان سبوس دار : 2 پیمانه
پنیر پارمزان : 1 پیمانه
نمک : به مقدار کافی
سس مایونز : 1/2 پیمانه
ماست چکیده : 1/2 پیمانه
پوست لیمو : 1 قاشق چایخوری
آبلیمو : 2 قاشق غذاخوری
پودر سیر : 1/2 قاشق چایخوری
شوید : 1/4پیمانه
جعفری خرد شده : برای سرو و تزیین
لیمو ترش : برای سرو و تزیین


سس ماست و شوید با گل کلم یک طعم متفاوت است. روغن مخصوص سرخ کردنی را در قابلمه مناسب بریزید به طوری که روغن حدوداً نصف قابلمه را پر کند. سپس قابلمه را روی شعله بگذارید تا داغ شود و به دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد برسد. اگر دماسنج آشپزخانه دارید دمای روغن را با آن چک کنید. یک بشقاب را هم از قبل برای گل کلم‌های سرخ شده آماده کنید و روی آن دستمال آشپزخانه بکشید تا روغن اضافی را جذب کند و غذای شما چرب نباشد.
برای تهیه سس ماست و شوید همه مواد به جز شوید را داخل غذاساز بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. وقتی مخلوط یکدست شد، شوید را داخل آن بریزید، هم بزنید و سس را کنار بگذارید.
گل کلم را بشویید، ساقه کلفت گل کلم را بکنید و گل‌های کوچک را از هم جدا کنید. برای خمیر نیز، تخم‌مرغ‌ها را در کاسه‌ای بشکنید و با آرد بزنید و حسابی هم بزنید تا یکدست شود. در کاسه دیگری هم پودر نان را با پنیر پارمزان مخلوط کنید. پس از اینکه روغن شما به اندازه کافی داغ شد. برای اینکه از داغ بودن روغن مطمئن شوید، یک تکه کوچک از گل کلم را داخل روغن بیاندازید. اگر گل کلم روی روغن شناور شد به اندازه کافی داغ شده است. اگر نه کمی بیشتر صبر کنید و دوباره امتحان کنید.
گل‌ کلم‌ها را بترتیب وارد خمیر کنید. سپس آن‌ها را داخل پودر نان و پنیر بغلتانید. خیلی آرام گل کلم را داخل روغن قرار دهید و مرتب هم بزنید تا طلایی رنگ شوند و دائماً آنها را زیر و رو کنید تا همه طرف آنها برشته شود. نکته مهم در این بخش این است که قابلمه را خیلی پر نکنید.
گل کلم‌های سرخ شده را با کفگیر بردارید و روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن آن کاملاً گرفته شود. تا داغ هستند مقداری نمک روی آن‌ها بپاشید و بعد این کار را برای تعداد دیگری از گل‌کلم‌ها تکرار کنید. سپس جعفری و لیموترش اسلایس شده را در آخر داخل روغن بریزید و سرخ کنید. گل کلم ها را در ظرفی زیبا سرو کنید و جعفری و لیموهای سوخاری را در اطراف آن بچینید و در نهایت سوخاری گل کلم را با سس ماست و شوید میل نمایید.