288

طرز تهیه آش گندم ساده

مواد لازم:
نخود آش: 300گرم
لوبیا چیتی: 300گرم
گندم پوست کنده: 200 گرم
سبزی آش: 2 کیلوگرم
سیر سرخ شده: 4 قاشق غذا خوری
پیاز داغ: 6 قاشق غذاخوری
نعنا خشک: 2 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل: به مقدار کافی
حبوبات (لوبیا و نخود) را از شب قبل در آب خیس نموده و آماده نمایید. گندم شسته شده و حبوبات آماده شده را با مقداری آب درون قابلمه ریخته و اجازه دهید تا مواد پخته و نرم شوند.پس از پختن و نرم شدن حبوبات، سبزی آش شسته و خرد شده را (می‌توانید سبزی آش را چرخ کرده یا با چاقو ریز نمایید) همراه پیاز داغ و سیر داغ به مواد درون قابلمه اضافه نمائید. (در هنگام سرخ کردن پیاز و سیر، زردچوبه و فلفل را نیز اضافه نمایید تا با پیاز و سیر تفت بخورند)پس از اضافه کردن تمام مواد، حرارت گاز را در حالت ملایم قرار داده و اجازه دهید تا آش کاملا جا افتاده و غلظت پیدا کند. سپس آش را در ظرف ریخته و با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین نمایید.نکته:در صورت تمایل می‌توانید در انتهای پخت درون آش مقداری کشک اضافه نمایید. این آش گوشت ندارد اما اگر مایل باشید می‌توانید کمی گوشت قرمز را جداگانه پخته و همزمان با سبزی به آن اضافه نمائید.برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری آب خیس نموده سپس آب اضافه را گرفته و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کرده و کمی تیره‌تر شود.سبزی آش شامل ترکیبی از جعفری، تره، گشنیز و اسفناج است، اگر اسفناج در دسترس نبود از برگ چغندر نیز می‌توانید استفاده نمایید.