2856

طرز تهیه سوپ گیاهی عدس و چیلی

مواد لازم:
دال عدس : نصف فنجان
عدس سبز : یک فنجان
گوجه فرنگی : 4 عدد درشت
پیاز متوسط : 1 عدد
سیر : 4 حبه
روغن : 2 قاشق غذاخوری
آب سبزیجات : 4 لیوان
کنسرو لوبیا : 1 قوطی
کنسرو گوجه فرنگی با چیلی : 1 قوطی
پونه کوهی خشک : 2 قاشق چایخوری
پودر زیره : 1 قاشق چایخوری
نمک : 1 قاشق چایخوری
پودر چیلی : 2 قاشق چایخوری
گشنیز تازه : مقداری برای تزیین
آووکادو : مقداری برای تزیین


ما برای آماده کردن این سوپ از دو نوع عدس استفاده می کنیم 1. عدس سبز 2. دال عدس
عدس سبز را می توانید از قبل خیس کنید اگر هم نخیساندید مشکلی ندارد چرا که مدت پخت عدس مانند سایر حبوبات زیاد نیست، عدس سبز طی مدت 20 الی 25 دقیقه پخته می شود. دال عدس عدسی نارنجی رنگ و سبک است و به راحتی طی مدت 5 الی 7 دقیقه پخته می شود.
چاشنی این سوپ فلفل چیلی است، که ما هم از پودر چیلی استفاده می کنیم و هم از کنسرو گوجه فرنگی با چاشنی چیلی. اگر این کنسرو در فروشگاه ها موجود نبود می توانید از گوجه فرنگی خرد شده بدون پوست با فلفل چیلی تازه و ساتوری شده استفاده کنید. برای این مقدار سوپ یک عدد فلفل قرمز چیلی ساتوری شده کفایت می کند.
نکته مهمی که باید بگویم این است که این سوپ کاملا گیاهی است و مناسب افرادی که رژیم گیاهخواری دارند؛ اگر گیاهخوار نیستید می توانید این سوپ را با آب مرغ یا گوشت نیز تهیه کنید یا از عصاره های مرغ و گوشت حل شده در آب استفاده کنید.
در این سوپ برای طعم بهتر از مقداری شکر استفاده می کنند، می توانید 2 قاشق چایخوری شکر نیز به این سوپ در حین پخت اضافه کنید که کاملا به دلخواه خودتان است و الزامی نیست. می توانید به جای شکر از شربت افرا یا عسل نیز استفاده کنید.
هر موقع که احساس کردید سوپ شما خیلی غلیظ و سفت شده است آب سبزیجات بیشتری اضافه کنید.
در این سوپ اگر به جای روغن سرخ کردنی از کره یا روغن زیتون استفاده شود بهتر است.


مرحله اول روش تهیه سوپ گیاهی عدس و چیلی:
ابتدا چهار عدد گوجه فرنگی درشت را پوست گرفته، خرد کرده و داخل مخلوط کن بریزید تا کاملا پوره شود.

برای تهیه این سوپ ما به کنسرو گوجه فرنگی با چاشنی چیلی احتیاج داریم، اگر این کنسرو را در دسترس ندارید باید از گوجه فرنگی و چیلی خرد شده استفاده کنید.


مرحله دوم روش تهیه سوپ گیاهی عدس و چیلی:
یک عدد پیاز متوسط و 4 حبه سیر را پوست بگیرید، سپس با یک چاقوی تیز پیاز و سیر را ساتوری کنید.

برای آماده شدن سریع تر این سوپ معمولا از زودپز استفاده می شود ولی شما می توانید از قابلمه معمولی استفاده کنید و اجازه دهید تا سوپ آرام آرام بپزد و جا بی افتد.
دو قاشق غذاخوری روغن را داخل یک قابلمه بریزید، قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن گرم شود، سپس پیاز و سیر ساتوری شده را داخل روغن بریزید و به مدت دو دقیقه پیاز را تفت دهید تا سبک شوند.


مرحله سوم روش تهیه سوپ گیاهی عدس و چیلی:
بعد از آن که پیاز و سیر تفت خورد و سبک شد حرارت گاز را کم کنید، حالا عدس سبز و دال عدس، پوره گوجه فرنگی که در مرحله اول آماده کردیم، کنسرو گوجه فرنگی با چیلی، 4 لیوان آب سبزیجات، یک قوطی کنسرو لوبیا قرمز و ادویه ها شامل پونه کوهی، پودر زیره، نمک، پودر چیلی را به قابلمه اضافه می کنیم.

حرارت گاز را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم سوپ به مدت 40 الی 45 دقیقه با حرارت ملایم بپزد و جا بی افتد.


مرحله چهارم روش تهیه سوپ گیاهی عدس و چیلی:
بعد از آن که سوپ جا افتاد و غلیظ شد، گاز را خاموش کرده و از سوپ داخل کاسه می ریزیم، این سوپ را با برگ تازه گشنیز و برش های آووکادو تزیین می کنیم. نوش جان