28

طرز تهیه اسپاناکوپیتا آسان (پای اسفناج)

مواد لازم:
اسفناج : 800 گرم
روغن زیتون : 2 قاشق غذاخوری
پیازچه : 8 عدد
تره فرنگی : 2 ساقه
نمک : 1 قاشق چایخوری
جعفری : 100 گرم (حدود ½ فنجان)
شوید : 100 گرم (حدود ½ فنجان)
تخم مرغ : 2 عدد
پنیر فتا : 400 گرم
لیمو : 1عدد پوست رنده شده
خمیر فیلو : 1 بسته
کره :  113 گرم (½ فنجان)
کنجد : 2 قاشق غذاخوری



مرحله اول تهیه اسپاناکوپیتا آسان (پای اسفناج)
برای این پای شما به اسفناج منجمد (یا تازه، خرد شده) ▢ روغن زیتون ▢ پیازچه ریز خرد شده ▢ تره فرنگی فقط قسمت سفید، ریز خرد شده ▢ نمک یا بیشتر، به میزان لازم ▢ جعفری تازه خرد شده ▢ شوید تازه خرد شده ▢ تخم مرغ بزرگ ▢ پنیر فتا خرد شده ▢ رنده شده پوست لیمو ▢خمیر فیلو ▢ کره ذوب شده ▢ 60 میلی لیتر (¼ فنجان) روغن زیتون اضافه ▢ کنجد اختیاری مورد نیاز است.


مرحله دوم تهیه اسپاناکوپیتا آسان (پای اسفناج)
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد (350 فارنهایت) گرم کنید و سینی را در طبقه وسط قرار دهید.اگر از اسفناج یخ زده استفاده کردید اول آن را در یک تابه بریزید و بیشتر رطوبت آن را بگیرید. اگر از اسفناج تازه استفاده می کنید، باید قبل از استفاده آن را در تابه کمی تفت داده و سپس آن را در یک صافی بریزید ، تا آب اضافه آن خارج شود. سپس پیازچه و تره فرنگی خرد شده را با مقداری روغن زیتون در تابه تفت دهید. نمک را اضافه و کمی هم زده تا سبزیجات پخته تا نرم شود. بعد کنار بگذارید تا خنک شود.

 

مرحله سوم تهیه اسپاناکوپیتا آسان (پای اسفناج)
در یک کاسه پنیرفتا و تخم مرغ را با هم مخلوط کرده و مزه دار کنید و در صورت نیاز نمک بیشتری اضافه کنید. رنده شده پوست لیمو را هم به ترکیب اضافه کنید، خوب هم بزنید تا کاملا یک دست مخلوط شوند و کنار بگذارید. روغن و کره ذوب شده را با هم ترکیب کنید. توی ظرف مورد نظرتان برای پای خود را با کره/روغن چرب کنید، سپس شروع به گذاشتن لایه های خمیر فیلو در ظرف کنید و بین هر برگ را با قلم مو از ترکیب روغن و کره یک لایه چرب کرده و اجازه دهید انتهای آن روی لبه قالب آویزان شود. ته قالب را 5-6 مربع خمیر فیلو را قرار دهید، سپس ترکیب اسفناج را در یک لایه یکنواخت روی خمیر اضافه کنید وباقی خمیر را روی آن آورده یعنی لبه ها را از بالا تا کنید و با قلم مو با کره/روغن بمالید. در صورت نیاز ممکن است بخواهید چند برگه فایل اضافی در وسط اضافه کنید.


مرحله چهارم تهیه اسپاناکوپیتا آسان (پای اسفناج)
با استفاده از چاقو روی پای را را برش های مربع شکل را بزنید تا پس از پخت راحت‌تر بتوانید آن را برش دهید و از توی قالب جدا کنید و روی پای را با دانه و یا مغزهای دلخواه و یا فقط دانه های کنجد را بپاشید. سپس قالب را در فر به مدت 45 دقیقه قرار داده تا پخته و آماده شود و بعد قالب را از فر خارج و درب ظرف را با فویل بسته و به مدت 15 تا 20 دقیقه با فویل بپوشانید تا خیلی سریع پای رنگ نگیرد. قبل از برش دادن سرد کنید (در غیر این صورت نمی توانید به طور مرتب برش بزنید). این پای در روز پخته شدن آن خورده شود اما میتوانید به مدت 2 تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.

 

مرحله پنجم تهیه اسپاناکوپیتا آسان (پای اسفناج)
پای اسفناج و قارچ با خمیر پای// در داخل کاسه 1/5 پیمانه آرد همه منظوره ، 1/4 قاشق چایخوری بکینگ پودر و 1/4 قاشق چایخوری نمک را با هم الک و ترکیب کنید، بعد 1/2 پیمانه روغن گیاهی یا روغن زیتون را به تدریج به آن اضافه و با هم ترکیب و در زمان هم زدن 2 قاشق غذا خوری شیر را به خمیر اضافه و هم بزنید تا خمیری یک دست و صافی بدست بیاورید خمیر را گرد کرده و خمیر را در یک قالب 20 سانتیمتری پهن کنید و با چنگال چند سوراخ کف خمیر پای بزنید و بعد کنار بگذارید.


مرحله ششم تهیه اسپاناکوپیتا آسان (پای اسفناج)
در ابتدای کار توی یک تابه یک قاشق غذا خوری روغن بریزید و تابه را روی حرارت متوسط گرم کنید. بعد 3 حبه سیر خرد شده را اضافه و کمی تفت داده تا عطر سیر آزاد شود و بعد 300 گرم قارچ خرد شده را هم اضافه و با سیر هم زده تا آب اضافه قارچ تبخیر و قارچ سرخ شود وبعد 300 گرم اسفناج خرد شده را هم اضافه و 3 تا 5 دقیقه خوب با هم تفت دهید و بعد تابه را از روی حرارت بردارید.


مرحله هفتم تهیه اسپاناکوپیتا آسان (پای اسفناج)
در مرحله بعدی، در داخل کاسه ای 3 عدد تخم مرغ و 3/4 پیمانه شیر را با هم مخلوط کرده و بزنید، سپس یک قاشق از مخلوط اسفناج و قارچ را به آن اضافه و بعد از کمی هم زدن باقی سبزیجات را با نوک قاشق چای خوری جوز هندی رنده شده و1/4 پیمانه آرد را کاملا هم زده تا تمام مواد بخوبی با هم مخلوط شود. ترکیب را توی قالب بریزید و روی آن را با۲۳۰ گرم پنیر فتا خورد شده بپوشانید و قالب را در فر با دمای 200 درجه سانتیگراد و یا 400 درجه فارنهایت به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه قرار داده تا پای پخته و روی آن طلایی شود. می توانید با استفاده از خلال دندان تست و اگر از مواد به آن نچسبید، غذا آماده سرو می باشد.