274

طرز تهیه آش شوربای عروس (ترکی)

مواد لازم:
پیاز متوسط : 2 عدد
هویج : 2 عددخرد شده
تخم مرغ : 4 عدد
دانه فلفل سیاه : 8 عدد
آرد سفید : 2 پیمانه
کره : 100 گرم
ژلاتین : 3 قاشق غذا خوری
لیمو ترش : 2 قاشق چای خوری
فلفل قرمز : تند به دلخواه
نمک : به مقدار دلخواه
گوشت گوسفند : 1 کیلو


ابتدا گوشت و همراه آن مقداری آب، پیاز و فلفل سیاه درون قابلمه ریخته و به مدت زمان 1 ساعت و نیم روی اجاق بگذارید تا پخته شود . سپس گوشت ها را با جدا کردن آنها از استخوان ریش ریش کنید و دوباره درون قابلمه به همراه هویج که از قبل خرد کرده اید بریزید و بگذارید کمی بپزد، در اینجا حرارت باید ملایم باشد .
کره نیز به حالت کف نیاز هست که باید آن را در قابلمه بزرگ روی شعله بگذارید تا ذوب شود، سپس آرد را به آن اضافه کنید و تفت دهید . حال گوشت آماده شده و در این قابلمه اضافه کنید و آنقدر هم بزنید که به حالت غلیظ درآید . مدت زمان لازم 10 دقیقه است و شعله باید ملایم باشد . آبلیمو و زرده تخم مرغ را خوب با هم قاطی کنید و 3 پیمانه از آن آش که دارد می پزد بردارید و به آن اضافه کنید و خوب آنها را مخلوط کنید و به آش در حال پخت اضافه کنید، بعد از اینکه اضافه کردید دو سه بار مجدداً هم بزنید . در مرحله بعد ژلاتینی که در نیم لیتر آب ولرم حل کرده اید را در آخر کار به آش اضافه کنید و هم بزنید . نمک و فلفل هم به میزان لازم درون آش بریزید .


نکته : هنگام اضافه کردن آب خوب دقت کنید چون آش نباید زیاد شل شود. برای اینکه آشی غلیظ و یکدست داشته باشید از آرد الک شده استفاده کنید و خوب تفت دهید، این آرد از گلوله شدن آش هم جلوگیری میکند .