270

طرز تهیه آش شله قلم کار

مواد لازم:
گوشت: 500گرم
سبزی آش: 2 کیلوگرم
گندم: 1/5 پیمانه
نخود: 1/5پیمانه
لوبیا چیتی: 1/5 پیمانه
برنج: 1/5پیمانه
ترخون: 4 قاشق غذا خوری
پیاز: 4عدد
کشک: به مقدار کافی
حبوبات را از شب قبل خیس دهید و در این مدت زمان آب حبوبات را به‌طو مرتب عوض کنید تا نفخ موجود در آن‌ها از بین برود. سپس پیازها را که خلالی خرد کرده‌اید در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود و سپس آن‌ها را کنار بگذارید. گندمی که از شب قبل خیسانده‌‌اید را در درون ظرفی ریخته و مقداری به آن آب اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت 2 ساعت پخته و خوب جا بیوفتد. نخود و لوبیای خیسانده از شب قبل را نیز در درون قابلمه‌ای دیگر بریزید و پس از اضافه کردن مقداری آب به آن و گذاشتن بر روی شعله گاز صبر کنید تا پخته و نرم گردد.
در این مرحله گوشت را تکه‌تکه کرده و به‌همراه 1 عدد پیاز و چن حبه سیر و مقداری آب در درون قابلمه‌ای ریخته و به مدت زمان 1 ساعت روی شعله گاز قرار دهید تا پخته شود و خوب جا بیوفتد. در این قسمت برای خوش‌طعم شدن آش می‌توانید کمی چربی گوشت نیز به آن بیافزایید. وقتی گوشت کاملاً پخت و نرم شد آن را از داخل آب بیرون بیاورید و ریش‌ریش کنید. و آب اضافی گوشت را برای استفاده در آش کنار بگذارید.
سپس عدس و برنج را نیز طبق دستور عمل قبلی در داخل قابلمه‌ای بریزید و آن را برای مدت معینی روی حرارت مستقیم گاز قرار دهید تا پخته شود و بعد سبزی آش را که از قبل ساطوری و ریز کرده‌اید را به همراه ترخون به مواد اضافه کنید و از بعد از گذشت 30 دقیقه گندم و نخود و لوبیای پخته شده، 1/2 پیاز داغ، گوشت ریش‌ریش شده و آب گوشتی که کنار گذاشته‌اید را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به بقیه مواد اضافه کنید. در این مرحله تا آنجایی آب جوش اضافه می‌کنید که مواد به راحتی قابل هم‌زدن باشد، سپس زیر شعله را کم کنید و درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید تا به مدت 2 الی 3 ساعت آش روی حرارت باشد تا خوب جا بیوفتد. بعد از جا افتادن آش آن را در ظرفی ریخته و به کمک پیاز داغ و نعنا آن را تزئین کنید و میل نمایی. برای خوش‌طعم‌تر شدن آش می‌توانید چند قاشق کشک نیز به آن اضافه کنید.
نکات لازم: یکی از بهترین گزینه ها برای سفره‌های افطاری و نذری این آش خوش‌طعم و خوش‌مزه می‌باشد. در نظر داشته باشید که هر چقدر پیاز داغ آش بیشتر باشد، آش طعم خوبی به خود می‌گیرد و خوشمزه‌تر می‌شود و نکته بعدی اینکه، بهترین نوع سبزی برای این آش خوشمزه، ترکیب مساوی از جعفری، اسفناج، گشنیز، شوید، نعناع، ریحان و مرزه می‌باشد.