268

طرز تهیه آش سماق اصفهان

مواد لازم:
خرده برنج : 200 گرم
سماق : نیم کیلو
گوشت چرخ کرده : 300 گرم
سبزی : 1 کیلو
پیاز : 1 عدد
روغن : 300 گرم
نمک،فلفل ،زردچوبه : به مقدار لازم


از 1 ساعت قبل سماق را در آب قرار دهید. اجاق گاز را روشن کنید. درون قابلمه مقدار کمی آب بریزید سپس برنج را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و آن را بجوشانید. صبر کنید تا برنج پخته شود. سپس سبزی ( تره، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی نعناع ) را که از قبل پاک کرده و شسته اید را خرد کنید و داخل آن بریزید. توجه داشته باشید که هر چه سبزی ریزتر باشد, بهتر است.
در ادامه به گوشت چرخ کرده نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و آنها را خوب مخلوط کنید. از این مخلوط قلقلی های کوچکی به اندازه یک گردو درست کنید. سپس ماهیتابه را روی حرارت گذاشته و کمی روغن داخل آن بریزید و این قلقلی ها را داخل روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن آنها را درون قابلمه آش بریزید تا کاملا مغز پخت شوند.
سماق را که از قبل در آب خیس کرده اید داخل صافی پارچه ای بریزید و آن را فشار دهید تا آب آن از صافی رد شود. توجه کنید که آب سماق باید قرمز و خوشرنگ باشد. آب سماق را در آش بریزید. سپس نصف پیاز داغ را نیز به آش اضافه کنید. صبر کنید تا آش خوب بجوشد و بپزد. برای تزیین میتوانید از باقیمانده پیاز داغ استفاده کنید. در صورت تمایل می توانید نعناع داغ نیز بکار ببرید. اکنون غذا آماده سرو است.