2643

طرز تهیه سس (دیپ) بادمجان با نان تست

مواد لازم:
بادمجان: 2 عدد
سیر: 2 حبه
ارده: 2 قاشق سوپخوری
لیمو: 1 عدد
نمک: به میزان لازم
جعفری: 2 قاشق سوپخوری
ابتدا فر را روشن کنید و دمای آن را روی 400 درجه فارنهایت (200 درجه سانتیگراد) تنظیم کنید تا گرم شود. سطح تمام بادمجان‌ها را با چنگال سوراخ نمائید و به مدت 1 ساعت داخل فر قرار دهید تا به خوبی نرم شوند. سپس مغز بادمجان را به وسیله قاشق خالی کرده و در یک ظرف مناسب با سیر، ارده یا همان تاهینی، آب لیموی تازه و نمک خوب هم بزنید تا مخلوطی یکدست و یکنواخت بدست آید در پایان می‌توانید با جعفری‌ تازه و ریز شده تزئین کنید و با نان‌ تُست یا چیپس سیب زمینی نوش جان کنید.
نکته: تاهینی خمیری تهیه شده از دانه های آسیاب شده ی کنجد است که در فارسی به آن ارده گفته میشود. برای تهیه آن دانه‌های کنجد را پس از جمع‌آوری، خیس می‌کنند تا پوسته سیاه یا قهوه‌ای‌ رنگ و نازک آن به راحتی جدا شود. سپس دانه‌های سفید رنگ و پوست‌ کنده کنجد را با آسیاب له می‌کنند و خمیر نسبتا شلی به‌دست می‌آورند که به این خمیر، ارده می‌گویند. برای تهیه ی این سس لذیذ استفاده از این خمیر بسیار ضروری است.