254

طرز تهیه آش دندونی

مواد لازم:
گوشت گوسفندی یا گوشت مرغ: 300 گرم
گندم پوست کنده: 100 گرم
پیاز: یک عدد
نمک: یک قاشق مرباخوری
زردچوبه: یک قاشق مرباخوری
روغن: 5 قاشق غذاخوری
آب: 6 لیوان
دارچین: یک قاشق مرباخوری
نخود: یک استکان معمولی
لوبیا: یک استکان معمولی
عدس: یک استکان معمولی


مرحله اول تهیه آش دندونی:

حبوبات از جمله نخود، لوبیا و عدس و گندم را شسته و یک روز قبل خیس کرده و 2 الی 3 بار آبشان را عوض میکنیم تا نفخ آنها گرفته شود.


مرحله دوم تهیه آش دندونی:
ابتدا نخود و لوبیا و گندم را درون قابلمه ای ریخته و 6 لیوان آب اضافه میکنیم و روی حرارت ملایم گذاشته به مدت 3 ساعت تا بجوشد.


مرحله سوم تهیه آش دندونی:
نیم پز که شدند عدس و گوشت مرغ را که خوب شسته ایم را اضافه میکنیم (بجای گوشت مرغ از گوشت گوسفند یا قلم گوسفند و قلم گاو میشود استفاده کرد) به همراه دارچین و نمک اضافه میکنیم و هم میزنیم تا ته نگیرد.



مرحله چهارم تهیه آش دندونی:
پیاز را خلالی خرد کرده دورن تابه ای با روغن و زردچوبه تفت می دهیم تا طلایی شوند سپس پیاز داغ را به دورن قابلمه ریخته و هم میزنیم.

 

مرحله پنجم تهیه آش دندونی:
یک ساعت دیگر هم با شعله ملایم میگذاریم بجوشد تا حبوبات کاملا پخته و آش جا بیفتد. این آش را باید زود به زود هم بزنیم تا ته نگیرد. سبزی ندارد ولی میتوانید با نعناع داغ تزیین کنید. آش آماده هست... نوش جان...


نکته: اگر از گوشت گوسفند استفاده کردید باید گوشت را همان اول با نخود و لوبیا و گندم بگذارید بپزد چون گوشت مرغ و عدس نسبت به نخود و لوبیا زودتر میپزند 2 الی 3 ساعت بعد اضافه کردم.
آب قلم: اگر قلم گوسفندی یا قلم گوساله همراه پیاز نمک و زردچوبه به مدت 10 الی 12 ساعت بجوشد بصورتیکه یک سوم آب اولیه باقی بماند سپس مغز قلم ها را در آورده همراه پیاز له کنیم و دوباره نیم ساعت بجوشانیم و خود قلم ها را جدا کنیم آب قلم گوسفندی درست کرده ایم. این آش را معمولا به مناسبت رویش اولین دندان کودکان میپزند که بدلیل داشتن حبوبات و آب قلم خیلی مقوی و مفید است.