طرز تهیه آسان ماهی قزل آلا با سبزیجات معطر
مواد لازم:
ماهی قزل آلا: 2 عدد
نمک: مقداری
کره گیاهی: 50 گرم
ریحان: یک مشت
آویشن خشک: مقداری
جعفری: یک دسته کوچک
با آموزش تهیه یک غذای دریایی در خدمت شما هستیم و آن چیزی نیست جز: طبخ سریع و آسان ماهی قزل آلا که با سبزیجات و کره گیاهی طعم دار می شود.
مرحله اول تهیه طبخ آسان ماهی قزل آلا با سبزیجات معطر:
برای تهیه این غذای دریایی به 2 عدد ماهی قزل آلای تازه و متوسط نیاز داریم. ماهی های درشت معمولا چربی زیادی داشته و پس از پخت، طعم و بوی ناخوشایندی دارند. بنابراین همیشه سعی کنید نه ماهی های درشت را خریداری کنید و نه ماهی های کوچک که تیغ زیادی دارند. 2 عدد ماهی قزل آلای تازه را زیر آب سرد بشویید تا لزجی سطح پوست آن ها شسته شده و از بین برود. با یک چاقوی تیز، زیر شکم ماهی را از حفرهی مدخل تا زیر گلوی آن چاک دهید و محتویات درون شکم ماهی را خالی کنید. این کار را برای هر دو ماهی انجام داده و سپس یکبار دیگر ماهی ها را از ناحیه درونی (شکمی) بشویید. توجه داشته باشید که ماهی ها باید به طور درسته طبخ شوند، یعنی اینکه سر، دم و بالهی ماهی ها را جدا نکنید. پس از شستشوی کامل ماهی ها آنها را داخل یک آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها برود سپس از کاغذ (دستمال) آشپزخانه استفاده کنید و ماهی ها را کامل خشک نمایید.
مرحله دوم تهیه طبخ آسان ماهی قزل آلا با سبزیجات معطر:
برای طعم دادن به این خوراک ماهی، ما از سبزیجات معطر و کره گیاهی استفاده می کنیم. برای این منظور شما باید 50 گرم کره گیاهی را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید در دمای آشپزخانه کمی نرم شود و حالت خمیری به خود بگیرد. گیاهان معطری که برای طعم دادن این خوراک استفاده می کنیم عبارتند از: جعفری، برگ ریحان سبز و آویشن. یک دسته کوچک جعفری را پاک کرده و ساقه بلند آن ها را کمی کوتاه کنید و سپس کامل بشویید. جعفری های پاک و شسته شده را پس از آن که آب اضافی آنها رفت با یک چاقوی تیز ساطوری، ریز ریز کنید. برگ های ریحان را هم به همین منوال باید آماده کنید. یعنی یک دسته کوچک برگ ریحان را آماده کنید، ساقه های بلندشان را کوتاه کرده و سپس آنها را بشویید و در نهایت با چاقویی تیز ساطوری کنید. ریحان و جعفری خرد شده را به کره نرم شده اضافه کرده و در آخر چند ساقه آویشن خشک را هم پودر کرده و به مواد قبل بیافزایید. کره را با سبزیجات خوووب مخلوط کنید تا خمیری کره ای-سبزیجاتی آماده شود.
مرحله سوم تهیه طبخ آسان ماهی قزل آلا با سبزیجات معطر:
برای طبخ ماهی ها در فر نیاز به فویل آلمینیومی داریم. بهتر است از دو برش بزرگ فویل آلمینیومی استفاده کنید. هر ماهی را روی یک برش از فویل آلمینیومی قرار دهید. از مایه خمیری کره ای-سبزیجاتی آماده شده برداشته و درون شکم ماهی ها بمالید، مقداری نمک بپاشید و در آخر مقداری از این مایه را هم روی بدن ماهی ها بمالید. حالا باید فویل آلمینیومی را جمع کنید. توجه داشته باشید که فویل آلمینیومی را محکم به دور ماهی نپیچید، همینکه اطراف آن را جمع کنید و روی هم بگذارید کافی است (طوری که فویل گود شود و کره پس از ذوب شدن از اطراف به بیرون نریزد). باید توجه داشته باشید که حین پخت ماهی در فر نیاز است که منافذی برای ورود و خروج هوا از فویل وجود داشته باشد.
ماهی های پیچیده شده در فویل را داخل یک سینی فر قرار دهید، فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید، فر که به خوبی گرم شد، سینی حاوی ماهی ها را در طبقه وسط فر به مدت 35 تا 45 دقیقه قرار دهید تا ماهی ها کاملا پخته و نرم شوند و کره و سبزیجات معطر به خورد گوشت ماهی برود. اگر پس از این مدت ماهی ها را تست کرده بودید و پخته نشده بودند، سینی را از فر بیرون آورده و آن را به طبقه بالای فر منتقل کنید و بگذارید 10 الی 15 دقیقه دیگر بماند تا پخته شود. بهتر است پس از پخت ماهی ها، آن ها را با فویل پیچیده شده در اطراف آن ها سرو کنید چرا که کره ذوب شده و عطر سبزیجات به کره ذوب شده منتقل شده است و اگر با فویل سرو شود بهتر خواهد بود.