طرز تهیه آرد آو
مواد لازم:
آرد گندم: 3 قاشق غذاخوری
روغن حیوانی: به مقدار لازم
آب: 2 لیوان
زعفران دمکرده: نصف استکان
گلاب: نصف استکان
هل ساییده: نصف قاشق چایخوری
شکر سفید: به میزان دلخواه
آرد-آو یکی از کمک غذاهای محلی استان کرمانشاه است که آن را برای بیماران، زنان زایمان کرده و ایام قاعدگی پخت می کنند زیرا مقوی، سبک و سهل الهضم است. آرد-آو کرمانشاهی اندکی با قیماق تفاوت دارد. در ادامه به آن پرداخته می شود:
نکته: قیماق با آرد-آو اندکی تفاوت دارد و آن مربوط به مراحل پخت آن است. در قیماق، آرد را با روغن جامد سرخ می کنند و سپس مابقی مواد را طبق مراحل گفته شده به آن میافزایند. اما در آرد-آو از روغن فقط در انتها و هنگام میل کردن استفاده می شود و از ابتدا، آرد بدون روغن تفت داده می شود.
مرحله اول تهیه آرد-آو:
ابتدا سه قاشق غذاخوری آرد گندم را در تابه ای ریخته و روی حرارت متوسط قرار داده و مدام تفت می دهیم تا آرد به رنگ کرم رنگ در بیاید (آرد نباید بسوزد، رنگ آرد-آو به دلخواه شماست، اگر تمایل به تیره تر بودن آن دارید مدت زمان بیشتری باید آن را تفت دهید).
مرحله دوم تهیه آرد-آو:
سپس نصف استکان زعفران آب کرده را به آن اضافه کرده و فوراً 2 لیوان آب به آن اضافه می کنیم و به آرامی بهم می زنیم تا به غلظت فرنی دربیآید. برای عطر آرد-آو به آن گلاب یا هل ساییده (یا هردو) را اضافه می کنند، که در همین مرحله به آن اضافه می کنیم.
مرحله سوم تهیه آرد-آو:
سپس مایع غلیظ بدست آمده را در کاسه های کوچک سرو فرنی ریخته و روی آن روغن کرمانشاهی می ریزیم و با گل محمدی خشک شده تزیین کرده و با شکر میل می کنیم.