طرز تهیه آجیل پلو
مواد لازم:
برنج: یک کیلو
کشمش: نصف پیمانه
خلال پسته: نصف پیمانه
پیاز: 2 عدد
برگه زردآلو: نصف پیمانه
آب: 2 لیوان
زعفران: 2 پیمانه
روغن: 3 قاشق سوپخوری
دارچین: یک قاشق مرباخوری
زرشک: 2 قاشق غذاخوری
گوشت گوسفند: 600 گرم
گردو: 4 قاشق غذاخوری
خلال بادام: 3 قاشق غذاخوری
برگ بو: 2 عدد
نمک و فلفل: به میزان لازم
کره: 200 گرم
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
هویج: یک عدد
رب گوجه: نصف قاشق غذاخوری
آماده کردن آجیل پلو مثل همه ی غذاها سه مرحله داره: اول آماده سازی مواد، دوم پخت غذا و سوم تزئین و سرو غذا. اما نکته مهم اینجاست که آماده سازی و تزئین غذا خیلی جزئیات بیشتری نسبت به مرحلهی پخت غذا داره. برای همین تمام مراحل رو با جزئیات برای شما مطرح می کنیم.
مرحله اول تهیه آجیل پلو:
برنج رو در آب خیس کنید. خلال بادام، کشمش و زرشک رو هر کدام جداگانه توی یه کاسه آب خیس کنید. اگر از قیسی خشک استفاده کردید اون رو هم خیس کنید اما اگر از برگه زرد آلو تیزآبی استفاده می کنید، نیازی به این کار نیست. گردو را خرد کنید. زعفران را در کمی آب حل کنید و دم بیاندازید تا حسابی خوش رنگ شود. هویج را پوست گرفته و رنده کنید.
مرحله دوم تهیه آجیل پلو:
تکه های گوشت گوسفند را با یک عدد پیاز رنده شده تفت دهید تا رنگش عوض شود. نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را به آن اضافه کنید و مجددا کمی تفت دهید. سپس با یک عدد پیاز درشت که 4 تکه کرده اید و دو عدد برگ بو اجازه دهید به مدت 2 ساعت حسابی بپزد. وقتی که پخت، گوشت را از استخوان جدا می کنیم و آب آن را صاف کرده و حرارت می دهیم تا تبدیل به یک سس غلیظ شود. آجیل ها را از آب در می آوریم. هریک را جداگانه با کره برای مدت کوتاهی تفت می دهیم. گردو را نیز بدون کره، مدتی تفت می دهیم تا برشته شود. زرشک و کشمش را نیز باید جداگانه با کره تفت بدهیم. دقت کنید اگر مایل بودید، کمی شکر به زرشک اضافه کنید. برنج را دم می کنیم و بادام و گردو و پستهی تفت داده شده را در ظروف جداگانه روی آن قرار می دهیم تا حسابی نرم شوند. اگر برگه زرد آلو شما سفت بود می توانید بعد از تفت دادن با کره آن را نیز برای نرم شدن بیشتر روی برنج قرار دهید. هویج را نیز با کمی کره تفت دهید.
مرحله سوم تهیه آجیل پلو:
در این مرحله نهایت سلیقه و ذوق آشپزی خود را به کار ببرید. چون یکی از مهم ترین ویژگی های این غذا، زیبایی ظاهری آن است. ابتدا کمی از برنج دم کشیده شده را با زعفران و زرشک مخلوط می کنیم و در ظرفی جداگانه قرار می دهیم. مقداری از برنج را در دیس می کشیم و بیشتر گوشت بدون استخوان را روی برنج پخش می کنیم. بقیهی برنج را روی آن می ریزیم و حالا با آجیل ها شروع به تزئین برنج می کنیم. از هر کدام یک ردیف روی برنج کار کنید. برنج زعفرانی و گوشت را نیز به صورت ردیفی روی برنج بریزید و سس گوشت را با کمی رب گوجه مخلوط کنید و روی گوشت بریزید تا خوشمزه تر شود. اما برگه های زرد آلو را دور دیس بچینید. از هویج تفت داده شده هم هر جا که به نظرتان زیباتر بود، استفاده کنید. واقعا که زیباست. نوش جان.