213

طرز تهیه آبگوشت کشک لرستان

مواد لازم:
گوشت آبگوشتی: ۵۰۰ گرم
لوبیا سفید: ۲ پیمانه
نخود: ۲ پیمانه
بادمجان: ۲ عدد
پیاز: یک عدد بزرگ
سیر: ۴ حبه
کشک: ۲۵۰ گرم
نمک، زردچوبه و نعنا خشک: به مقدار لازم
روغن مایع: به مقدار لازم
آب: ۵ پیمانه
نعنا خشک: به مقدار لازم


مرحله اول تهیه آبگوشت کشک لرستان:
ابتدا نخود و لوبیا سفیدمون رو خوب می شوریم و می زاریم جداگانه چند ساعت خیس بخورن البته حتما از آب سرد برای خیس خوردن مواد استفاده کنید و طی این چند ساعت چند بار آب آنها رو عوض می کنیم تا نفخ آنها خیلی کم بشه و هم زمان پخت کمتری داشته باشیم. سپس گوشت هامون رو خوب می شوریم و به اندازه دلخواه تکه تکه می کنیم و می زاریم کنار، بعد پیاز و سیرمون رو خرد میکنیم. حالا یه قابلمه رو می زاریم رو حرارت و گوشت و حبوبات رو همراه سیر و پیاز خرد شدمون می ریزیم داخلش، تقریبا ۵ پیمانه آب هم بهش اضافه می کنیم و می زاریم برای پخت.


مرحله دوم تهیه آبگوشت کشک لرستان:
بعد از یک ساعت که از پخت موادمون گذشت، زرد چوبه و نمک رو هم بهش اضافه می کنیم. حالا بادمجان هامون رو می شوریم، پوست می گیریم و برش می زنیم. یه تابه می زاریم و روغن می ریزیم داخلش تا داغ شد بادمجان ها رو سرخ می کنیم. البته حتما با استفاده از حوله ها یا ورقه ایی که روغن رو جذب می کنه، روغن اضافی بادمجان ها رو می گیریم و می زاریم کنار. درست در نیم ساعت آخر پخت آبگوشت، بادمجان های سرخ شده رو هم بهش اضافه می کنیم تا در کنار بقیه مواد پخته بشه. در ادامه، نعنای خشکمون رو توی مقداری روغن که البته نباید زیاد داغ باشه چند ثانیه ای تفت می دیم و می زاریم کنار. در اینجا قبل از خاموش کردن گاز در انتهای پخت آبگوشتمون، نعنا داغ رو به همراه کشکمون (از کشک هایی که بیرون تو شیشه می فروشند استفاده کنید یا کشکهایی که باز می فروشند. فقط از کشک های سفت حجیم شده استفاده نکنید. کشک هایی که بیرون می فروشند رو وقتی اضافه کنیم با چند تا جوش خودش حل میشه و احتیاجی نیست ما از قبل حلش کنیم ) می ریزیم داخل قابلمه تا چند تا جوش با هم بخوره و زمانیکه آبگوشت جا افتاد، از روی حرارت برش می داریم و آبش رو صاف می کنیم و جداگانه سرو می کنیم تا با نان تلیت بشه. بقیه‌ی مواد رو هم می کوبیم و همراه سبزی خوردن و ترشی سرو می کنیم. نوش جان.