210

طرز تهیه آبگوشت سر گنجشکی

مواد لازم:
برنج: یک لیوان
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
پیاز: 2 عدد
روغن: به مقدار کافی
نمک و فلفل: به مقدار کافی
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
سیب زمینی کوچک: 7 عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق
ترخون، مرزه، آویشن، شنبلیله، جعفری و تره کوهی: از هرکدام یه قاشق چایخوری


مرحله اول تهیه آبگوشت سر گنجشکی:
2 عدد پیاز متوسط را نگینی خرد کنید و در تابه‌ای حاوی مقداری روغن تفت دهید تا کاملا نرم و طلایی شود. سپس از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.

مرحله دوم تهیه آبگوشت سر گنجشکی:
250 گرم گوشت چرخ کرده تازه را داخل یک کاسه بریزید سپس مقداری نمک و فلفل بی‌افزایید و سبزی های معطر را هم اضافه کنید، نصف قاشق چایخوری زردچوبه را هم افزوده و همه مواد را با دست مالش دهید تا همه مواد با هم ترکیب شوند. سپس از گوشت قلقلی بردارید و در دست گوله کنید تا همه مایه گوشت تمام شود. همه قلقلی های گوشت را در یک سینی بچینید.

نکته مهم: سبزی های معطر شامل ترخون، مرزه، آویشن، شنبلیله، جعفری و تره کوهی می باشد. یعنی از هر کدام یک قاشق برداشته و در یک ظرف بریزید و همه را باهم ترکیب کنید. وزن سبزی معطر جمعا 300 گرم شود و حتما سبزی ها باید خشک شده باشند.

مرحله سوم تهیه آبگوشت سر گنجشگی:
در یک قابلمه، پیاز داغی که ابتدا آماده کرده بودید را بریزید و 4 لیوان آب اضافه کنید سپس یک لیوان برنج را که از قبل خیس کرده بودید را هم اضافه نمایید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید سپس حرارت را کم کنید و گوشت های قلقلی و 7 عدد سیب زمینی کوچک پوست گرفته را هم درون قابلمه بی‌اندازید و درب قابلمه را بگذارید تا برنج و گوشت با حرارت ملایم بپزد. بعد از آنکه آبگوشت کاملا پخته شد، 2 قاشق رب گوجه فرنگی را هم به آبگوشت اضافه نمایید و هم بزنید و بگذارید تا آبگوشت جا بی‌افتد.