209

طرز تهیه آبگوشت ترشی ( غذای محلی بختیاری )

مواد لازم:
گوشت: 3 تکه استخوانی
سیب زمینی: 2 عدد متوسط
نخود: ربع کیلو
روغن: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
برنج ایرانی: به مقدار خیلی خیلی کم
دانه انار خشک شده: یک لیوان
رب انار: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
زرد چوبه: به میزان لازم
ادویه کاری: به میزان لازم
پیاز: یک عدد


سلام. دوستای گلم امروز میخوام طرز تهیه‌ی یه غذای محلی بختیاری رو براتون توضیح بدم، امیدوارم که دوست داشته باشید.

مرحله اول تهیه آبگوشت ترشی:

در ابتدا پیاز را پوست گرفته، آن را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن در قابلمه تفت می دهیم. سپس گوشت را که از قبل شسته ایم به پیاز اضافه می کنیم و می گذاریم تا گوشت به خوبی سرخ شود و بعد ادویه کاری، زرد چوبه و فلفل را به میزان دلخواه اضافه نموده و کمی با گوشت و پیاز تفت می دهیم. سپس نخودهایی را که از قبل در آب خیسانده ایم (به مدت نیم ساعت)، به مواد گفته شده اضافه می کنیم. حالا باید به قابلمه مقداری آب اضافه کنیم و شعله زیر آن را ملایم کرده تا گوشت و نخود به آرامی بپزد. حال می توانیم سیب زمینی ها را پوست گرفته و به صورت مربعی خرد کنیم و به مواد درون قابلمه اضافه کنیم.

 

مرحله دوم تهیه آبگوشت ترشی:
در این فاصله می توانیم ترشی انار (دانه های انار به صورت خشک شده) را به صورت جداگانه در ظرف دیگری با کمی آب مخلوط کرده و آن را روی شعله زیاد قرار دهیم تا زمانیکه به جوش آمد، شعله را کم کرده تا به آرامی بجوشد و آب به رنگ تیره درآید (ما فقط به آب ترشی انار نیاز داریم و خود دانه ها را در نهایت پخت دور می ریزیم). حال ترشی را آبکش نموده و آب حاصل از آن ها را به مواد درون قابلمه که پخته شده اند، اضافه می کنیم (توجه داشته باشید که آب ترشی را در ابتدای پخت به مواد اضافه نکنید زیرا باعث سفت شدن گوشت می شود). بهتر است مقدار کمی هم برنج به مواد درون قابلمه اضافه کنیم (افزودن برنج بخاطر لعاب دار شدن و هضم راحت غذا است). حالا می توانیم نمک را به مقدار دلخواه به بقیه مواد اضافه کنیم.

 

مرحله سوم تهیه آبگوشت ترشی:
هنگامی که مواد درون قابلمه به خوبی پخته و عجین شدند، بهتر است به آن دو قاشق غذاخوری رب انار اضافه کنیم که غذای ما خوشمزه تر شود (گاهی ممکن است دانه های انار شیرین باشد به همین دلیل افزودن رب انار لازم است). در نهایت، بعد از اضافه کردن همه مواد گفته شده، می گذاریم تا آب قابلمه کمی بخار شود. در نهایت غدای ما آماده ی سرو است. امیدوارم که دستور غذا مورد پسند شما عزیزان باشد. نوش جان.