1968

طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان

مواد لازم:
گوشت خورشتی : يك بسته
لپه : سه چهارم ليوان
بادمجان : 4عدد
گوجه فرنگی : 2عدد
پیاز : 1عدد بزرگ
رب گوجه : 2 قاشق غذاخوري
زعفران دمکرده : 1قاشق غذاخوري
نمک و فلفل : به مقدار لازم
زردچوبه : 1 قاشق چايخوري
ادویه کاری : 1 قاشق چايخوري
زنجبیل : نصف قاشق چايخوري
چوب دارچین : يك تكه
گلاب : يك قاشق غذاخوري
سیب زمینی : 1عدد
روغن : به مقدار لازم
آب : دوليوان
سفیده تخم مرغ : 1عدد


مرحله اول تهيه خورشت قيمه بادمجان:
لپه را از شب قبل خيس نماييد و يا اگر يادتان رفت مي توانيد آن را در آب چند دقيقه بجوشانيد و دو بار آب آن را عوض كنيد سپس آبكش كنيد.


مرحله دوم تهيه خورشت قيمه بادمجان:
پياز را نگيني خرد يا رنده كنيد و در كمي روغن سرخ كنيد. سپس گوشت خرد شده را اضافه نموده خوب تفت دهيد.بعد رب گوجه فرنگي و زردچوبه و ادويه و فلفل و زنجبيل را اضافه كرده مجدداً تفت دهيد.حال زعفران دم كرده و لپه ها را ريخته و با بقيه مواد مخلوط و خوب تفت دهيد. 2ليوان آب اضافه كنيد و چوب دارچين را نيز در آن بيندازيد. حرارت را كم كرده درب ان را بگذاريد تا خوب جا بيفتد.

 

مرحله سوم تهيه خورشت قيمه بادمجان:
در اين حين بادمجانها را پوشت گرفته سر آنها را ببريد و اگر درشت بودند از وسط بصورت عمودي آنها را نصف كنيد. طبق معمول براي جذب كمتر روغن و صرفه جويي در مصرف روغن از يك سفيده تخم مرغ استفاده كرده و بادمجان ها را به سفيده آغشته مي كنيم و سپس در روغن سرخ مي كنيم. و روي كاغذ جذب روغن قرار مي دهيم.

 

مرحله چهارم تهيه خورشت قيمه بادمجان:
گوجه ها را پوست گرفته درشت خرد كنيد. و پس از يك ساعت و نيم پختن خورشت به همراه بادمجانها به خورشت اضافه كنيد. و نيز يك قاشق غذاخوري پودر ليموعماني به آن اضافه كنيد.

 

مرحله پنجم تهيه خورشت قيمه بادمجان:
پس از 15 دقيقه گلاب را به خورشت اضافه كرده و 5 دقيقه بعد آن را از روي شعله برداريد. براي تزيين خورشت و درصورت تمايل مي توانيد از سيب زميني خلالي سرخ شده نيز استفاده نماييد.