194

طرز تهیه آب گوشت

مواد لازم:
گوشت گوسفند: یک کیلو
دنبه: 100 گرم
سیب زمینی: ۵ عدد
لیمو امانی: ۴ عدد
آلو سیاه: به مقدار لازم
سیر: ۵ حبه
پیاز: 3 عدد
گوجه فرنگی: ۵ عدد
نخود: یک پیمانه
لوبیا: یک پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذا خوری
آبغوره: یک قاشق غذا خوری


مرحله اول تهیه آبگوشت:
ابتدا موادمون رو برای پخت آماده می کنیم. اول گوشت‌مون رو می شوریم و می ذاریم تا به مدت نیم ساعت داخل آب بمونه و خون گوشت کاملا خارج بشه تا موقع پختن کف سر قابلمه جمع نشه.
پیازمون رو نگینی خرد می کنیم و می ذاریم تا بمونه. سیب‌زمینی‌هامون رو پوست می کنیم و به چهار قسمت تقسیم می کنیم. گوجه فرنگی هامون رو بلانچ می کنیم. بلانچ کردن یعنی شوکه کردن مواد، ابتدا گوجه فرنگی هامون رو توی آب داغ به مدت ده دقیقه قرار می دیم. بعد از ده دقیقه از آب داغ در میاریم و توی آب و یخ قرارش می دیم تا به راحتی بتونیم پوستش رو بکنیم. گوجه فرنگی های بلانچ شده رو هم می ذاریم تا بمونه.
نخود و لوبیا هامون رو از شب قبل توی آب خیس می کنیم تا کاملا خیس بخورن و نفخ شون در بیاد. آب روی نخود ها رو هر چند ساعت یک بار عوض می کنیم. آلو هامون رو هم می شوریم و می ذاریم تا داخل آب بمونه و خوب نرم بشه و از خشکی در بیاد.

مرحله دوم تهیه آبگوشت:
یک قابلمه مناسب با اندازه آبگوشت‌مون را روی حرارت قرار می دیم تا داغ بشه. وقتی که خوب داغ شد حالا کمی روغن توی قابلمه می ریزیم تا داغ بشه. وقتی که روغن هم خوب داغ شد حالا پیاز های نگینی خرد شده‌مون رو بهش اضافه می کنیم و تفت می دیم. نیاز نیست که پیاز ها طلایی بشن همین قدر که پیاز هامون کمی نرم و شفاف بشن کافیه. وقتی که پیاز هامون به اندازه کافی تفت خورد و شفاف و نرم شدن حالا رب گوجه فرنگی رو بهش اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم تا رب گوجه فرنگی‌مون از خامی در بیاد و کمی تفت بخوره. حالا کمی زرد چوبه و فلفل سیاه بهش اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم.

مرحله سوم تهیه آبگوشت:
گوشت مون رو از آب در میاریم و می ذاریم تا آب اضافه اون بره. نخود و لوبیاها رو هم از آب‌شون در میاریم. حالا گوشتمون رو به قابلمه اضافه می کنیم. نخود و لوبیا مون رو هم بهش اضافه می کنیم. همین طور گوجه فرنگی و آلوها مون و همینطور سیرهای سالم و پوست کنده‌مون رو هم به قابلمه اضافه می کنیم. نیازی به تفت دادن مواد نداریم. کمی آب جوش روش می ریزیم و می ذاریم تا بپزه. لیموها مون رو هم سوراخ می کنیم و بهش اضافه می کنیم.

مرحله چهارم تهیه آبگوشت:
بعد از گذشت تقریبا یک ساعت که لیمو هامون پختن اونها رو از آبگوشت خارج می کنیم. چون بیشتر موندن لیموها باعث تلخ شدن آبگوشت میشه. کمی که گذشت حالا گوجه فرنگی ها و دنبه ها رو از آبگوشت خارج می کنیم و با گوشت کوب خوب له می کنیم تا خوب له بشه و با گوجه فرنگی ها مخلوط بشه. وقتی که خوب له شد مجدد دنبه و گوجه فرنگی له شده رو به آبگوشت بر می گردونیم.
وقتی که کاملا گوشتمون پخت و نرم شد سیب زمینی های پوست کنده و برش خورده رو بهش اضافه می کنیم.
 

مرحله پنجم تهیه آبگوشت:
بعد از این که سیب زمینی هامون خوب پختن حالا کمی نمک به آبگوشت می زنیم و میزان نمکش رو تنظیم می کنیم. بهتره که ابتدا کمی از آبگوشت رو برداریم و نمک رو توی اون حل کنیم و بعد به آبگوشت اضافه کنیم و هم بزنیم. وقتی که نمک آبگوشت تنظیم شد حالا کمی آبغوره هم بهش اضافه می کنیم تا خوش طعم تر بشه.
بعد زیر آبگوشت رو خاموش می کنیم، آبگوشت رو توی ظرف مناسب می ریزیم. گوشت و نخود و سیب زمینی رو توی قابلمه می زاریم تا بمونه. کمی نمک بهش می زنیم و شروع می کنیم به کوبیدن اونها. خوب می کوبیم تا تیکه ی سالم داخلش باقی نمونه. وقتی که گوشتمون رو هم خوب کوبیدیم توی ظرف مناسب می کشیم و روش رو تزیین می کنیم.
برای داخل آبگوشت می تونید به جای لیمو امانی از پودر اون استفاده کنید. استفاده از آلو سلیقه ای هست می تونید که حذف کنید.