طرز تهیه آب دوغ خیار
مواد لازم:
خیار: ۶ عدد
سیب: ۲ عدد
سبزی: ۳۰۰ گرم
گردو: ۳ عدد
ماست: ۴۰۰ گرم
آب: ۴ لیوان
گل محمدی: به مقدار لازم
کشمش: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
خامه: يك قاشق غذاخوری (دلخواه)
سلام دوستان عزیزم
آب دوغ خیار یک غذای سالم و تابستونه است و برای این روزایی که خیلی گرمه مناسبه مخصوصا وقتی بیرونیم و گرما زده شدیم هم سریع آماده میشه هم غذایی هست که خنک سرو میشه و باعث خنک شدنمون میشه.
مرحله اول آب دوغ خیار:
خیار ها و سیب ها را می شوریم و درون سبد می گذاریم تا خشک شوند. حال نوبت سبزی هاست. از سبزی خوردن ( نعناع، ریحان، ترخون، تره، شاهی و همچنين می توانیم جعفری هم بریزیم) استفاده می کنم، سبزی ها را درون قابلمه خیس می کنیم تا گِل هایش از سبزی جدا شوند سپس سبزی ها را می شوریم و درون سبد می گذاریم. صبر می کنیم تا خشک شوند.
مرحله دوم آب دوغ خیار:
خیارها و سیبها را پوست می گیریم و نگینی خورد می کنیم و درون قابلمه می ریزیم.
نکته: بدلیل راحت تر خرد کردن سبزیها صبر می کنیم سبزیها خشک خشک شوند. سبزیها را درون سینی می گذاریم و خرد می کنیم.
مرحله سوم آب دوغ خیار:
سبزی هایی را که خرد کردیم به درون قابلمه می ریزیم. گردوها را می شکنیم و با چاقو خرد می کنیم و همراه با سبزی ها به درون قابلمه می ریزیم. گل محمدی و نمک را نیز اضافه می کنیم.
مرحله چهارم آب دوغ خیار:
ماست و آب (آب خنک بهتر است) به مواد درون قابلمه اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا ماست و آب با هم قاطی شوند و حالتی بین غلیظ و رقیق باشد. وقتی کاملا ماست و آب با هم مخلوط شدند خامه سفید را اضافه می کنیم (بعضی از افراد خامه دوست ندارند از خامه استفاده نکنند) و در آخر کشمش را به آن اضافه می کنیم. می توانیم چند قطعه یخ را هم اضافه کنیم تا غذایمان خنک تر شود.
غذای ما آماده است به همراه نان آن را سرو می کنیم.