1820

طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 500 گرم
رب انار: 350 گرم
مغز گردو: 750 گرم
پیاز: 100 گرم
زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فسنجان یک غذای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که هر شهری به اقتضای سلیقه خود آن را درست می‌کند اما مواد اصلی آن یکی است تنها نوع ظاهری آن متفاوت می‌باشد.
خورش فسنجان به شکل‌های مختلف درست می‌شود. با گوشت قلقلی، مرغ و مرغابی و هر کدام از آن‌ها هم لطف خودش را دارد. این غذا در مدت 2 ساعت آماده می‌شود و برای سرو برای 6-4 نفر مناسب است. گوشت چرخ کرده را با مقدار کمی نمک و زرد چوبه و پیاز رنده شده، ورز می‌دهیم و به صورت کوفته‌های ریز گلوله‌ ای کرده و در روغن سرخ می‌کنیم. وقتی گوشت‌ها کاملاً سرخ شدند، گوشت‌ها را کنار می‌گذاریم.
سپس گردوی چرخ کرده را کمی در روغن تفت می‌دهیم تا رنگ آن یک درجه تیره شود. بعد روی آن 1 پیمانه آب می‌ریزیم و می‌گذاریم بپزد و گرد و کم کم از خود روغن پس دهد. سپس رب انار را اضافه می‌کنیم. بعد گوشت‌ها را به گردو اضافه می‌کنیم. سپس رب انار را داخل خورشت می‌ریزیم و می‌گذاریم با گوشت و گردو چند قل بزند. بعد از 10 دقیقه کمی از آن می‌چشیم،بنا به ذائقه خود، میزان ترشی آن را تنظیم می‌کنیم. اگر بیش از حد ترش بود، کمی شکر به آن اضافه می‌کنیم تا طعم آن مناسب شود.اجازه می‌دهیم خورشت با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد. پس از جا افتادن و جمع شدن روغن روی ظرف خورش آن را با چلوی ساده آبکشی سرو می‌کنیم.
نکته‌ها:
** بعضی رب انار‌ها شیرین هستند و مزه شیرینی غذا به ذائقه شما و به طعم رب انار بستگی دارد. اگر انار شما خیلی غلیظ است کمتر بریزید.
** برای درسته بیرون آوردن گردو از پوست، یک شب آن را در آب و نمک خیس کنید.
** در ابتدای کار گردوها را با آب بسیار سرد مخلوط کنید تا به گردو‌ها شوک وارد شده و روغن درون گردوها آزاد شود؛ مقدار استفاده از رب انار و شکر در فسنجان سلیقه‌ای می‌باشد؛ فسنجان نیاز به روغن خاصی ندارد و روغنی که در انتهای پخت ایجاد می‌شود همان روغن گردو است.