طرز تهیه خوراک چیلی کن کارنه
مواد لازم:
لوبیا چیتی: ۴۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
فلفل دلمه ای قرمز: ۲ عدد
فلفل چیلی: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری
نمک ،فلفل،زردچوبه: به مقدار لازم
پودر پاپریکا: به مقدار لازم
ماست چکیده: به میزان لازم
گشنیز: به میزان لازم
روغن سرخ کردنی: به میزان لازم
این غذا طعم تندی داره و برای کسانی که غذای تند دوست دارن لذت بخشه. این غذا به علت وجود لوبیایی که داخلشه سرشار پروتئینه و یه غذای پر خاصیت هستش. لوبیا چیتی سرشار از فیبره و باعث میشه که شما به طور کل مشکل یبوستتون از بین بره و جلوگیری میکنه از مشکل سندروم روده تحریک پذیر. همچنین منبع طبیعی اسید فولیکه و کسانی که کم خونی دارن حتما باید مصرف کنند. فشار خون رو کنترل میکنه، جریان خون رو تنظیم میکنه و سلامت عروق رو تضمین میکنه.
مرحله اول تهیه خوراک چیلی کن کارنه :
ابتدا برای تهیه این غذا میریم سراغ لوبیا چیتی. لوبیا ها رو پاک میکنیم و میشوریمش. سپس یه ظرف برمیداریم و لوبیا چیتی ها رو میریزیم داخلش و آب هم اضافه میکنیم و میزاریم از روز قبل لوبیا ها خیس بخوره.
بعد از یک روزی که خیس خورد لوبیاها ، اونها رو آبکش میکنیم و میزاریم کنار. سپس یه قابلمه برمیداریم و آب میریزیم داخلش و لوبیا ها رو هم اضافه میکنیم به قابلممون و میزاریم رو حرارت تا لوبیاها کامل بپزه. وقتی لوبیا ها پخت آبکشش میکنیم و میزاریم کنار تا تو خوراک از اش استفاده کنیم.
حالا پیازمون رو برمیداریم و پوستشو میکنیم و میشوریمش و به صورت نگینی ریز خردش میکنیم و میزاریم کنار. بعد از اون سیرهامون رو هم پوستشونو میگیریم و میشوریمشون و ریز خردشون میکنیم و اون رو هم میزاریم بمونه تا از اش استفاده کنیم.
مرحله دوم تهیه خوراک چیلی کن کارنه :
در این مرحله میریم سراغ فلفل دلمه ایمون. مییشوریمشون و ریز خردش میکنیم به صورت ساطوری و میریزم تو یه ظرف و میزاریم کنار. سپس فلفل چیلمون رو برمیداریم و میشوریم سپس اون رو هم ساطوری میکنیم و میزاریم کنار.
حالا یه تابه بر میداریم و روغن میریزیم داخلش و میزاریمش رو حرارت تا روغنمون داغ شه. زمانی که روغنمون داغ شد پیاز هایی که نگینی خرد کرده بودیم رو میریزیم تو تابه و شروع میکنیم به تفت دادنش. همینکه کمی سبک شد زردچوبه و سیرها رو هم به تابه اضافه میکنیم و مجدد با هم تفتشون میدیم همین که پیاز ها داشت تغییر رنگ میداد گوشت چرخ کردمون رو هم به مخلوط سیرداغ و پیاز داغمون اضافه میکنیم. (لازم به ذکر است که من از گوشت چرخ کرده مخلوط یعنی نیم گوشت گوساله و نیمی دگر گوشت گوسفند استفاده میکنیم.)
سپس گوشتمون رو که اضافه کردیم خوب مخلوط میکنیم و با هم دیگه تفتشون میدیم تا اینکه گوشتمون قشنگ سرخ بشه و تغییر رنگ بده.
مرحله سوم تهیه خوراک چیلی کن کارنه :
بعد از اینکه گوشتمون خوب سرخ شد، فلفل دلمه ایها رو با فلفل چیلی که خرد کرده بودیم رو هم به مخلوط توی تابه اضافه میکنیم و مجدد تمام مواد رو با هم تفت میدیم تا طعم فلفل ها به خورد گوشتمون بره. سپس رب گوجه فرنگی رو هم به مخلوط گوشتیمون اضافه میکنیم و خوب تفت میدیم تا ربمون قشنگ سرخ شه که هم بوی خامی رب گرفته بشه و هم اینکه غذامون خوشرنگ تر بشه.
بعد از تفت دادن رب، نمک و فلفل و پودر پاپریکا رو هم اضافه میکنیم و مجدد با هم دیگه مخلوطشون میکنیم و در آخر لوبیا چیتی هامون رو که آبکش کرده بودیم رو هم به مخلوطمون اضافه میکنیم و با هم دیگه خوب تفت میدیم. سپس بعد از اینکه خوب تفت دادیم، ۱ لیوان آب به تابه اضافه میکنیم و در تابه رو میبندیم و حرارت رو هم کم میکنیم تا خوراکمون بپزه و جا بیفته.
در این حین که خوراک داره میپزه ما میریم سراغ گشنیزمون. پاکش میکنیم و میشوریمش. سپس بعد از اینکه گشنیزها خشک شد ریز خردشون میکنیم تا روی خوراکمون بریزیم. فقط یادتون باشه گشنیزها رو خیس خرد نکنید چون له میشه و آب میندازه و مزه غذامون رو خراب میکنه. حالا بعد از ۱ ساعت میریم سراغ خوراکمون میچشیمش اگر چیزی کم داشت اضافه میکنیم. در غیر اینصورت خوراکمون رو داخل ظرف میکشیم و روشو با گشنیزهای خرد شده و ماست چکیده تزئین میکنیم و با نان تردیلا یا برنج سرو میکنیمش. نوش جان.