1578

طرز تهیه خمیر پیراشکی خانگی

مواد لازم:
آرد: تقریبا 2 پیمانه
آب: 1/3 پیمانه
روغن مایع: 1/4 پیمانه
پودرخمیر مایه فوری: 2 قاشق مربا خوری
تخم مرغ: یک عدد
نمک: نصف قاشق چایخوری
شکر: یک قاشق چایخوری


یکی از خوردنی های خوشمزه و پر طرفدار در بین همه گروههای سنی پیراشکی ها هستند که در مزه های مختلفی و با مواد داخلی مختلفی درست می شوند اما همه انواع پیراشکی نیاز به یک وجه مشترک دارد که در صورت عدم وجود آن تهیه پیراشکی ممکن نیست و آن چیزی نیست به جز خمیر پیراشکی.


مرحله اول تهیه خمیر پیراشکی خانگی:
ابتدا و برای شروع کار 1/3 پیمانه آب را که دمای آن تقریبا 45 درجه و ولرم است داخل یک ظرف می ریزیم و به آن 1 قاشق چایخوری شکر اضافه می کنیم و شکر را هم می زنیم و بعد 2 قاشق مربا خوری پودر خمیر مایه فوری را داخل آب می ریزیم و درب ظرف را بسته و 10 دقیقه منتظر می شویم تا خمیر مایه عمل آید و حجیم شود.

 

مرحله دوم تهیه خمیر پیراشکی خانگی:
سپس 1 عدد تخم مرغ را که از قبل ار یخچال بیرون گذاشته بدویم تا هم دمای محیط شود را داخل یک ظرف می شکنیم و در صورت سالم بودن ان را با همزن دستی خوب هم می زنیم تازرده و سفیده تخم مرغ با هم مخلوط شوند و سپس1/4 پیمانه روغن مایع را به تخم مرغها اضافه می کنیم و مجددا آن را با همزن برای مدت 1 دقیقه هم می زنیم تا مخلوط شوند.


مرحله سوم تهیه خمیر پیراشکی خانگی:
سپس خمیر مایه عمل آمده را به مخلوط تخم مرغ و روغن مایع اضافه می کنیم و آنها را کاملا مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. سپس 2 پیمانه آرد با نصف قاشق چایخوری نمک مخلوط می کنیم و آنها را 2 بار الک می کنیم و مخلوط مواد آردی را کم کم به مواد خمیر پیراشکی اضافه می کنیم و ابتدا با قاشق آن را هم می زنیم و در آخر که خمیر جمع شد با دست آن را ورز می دهیم. باید توجه داشته باشیم که آرد را باید به صورت کنترل شده اضافه کرد و فقط در حدی آرد بریزیم که خمیر به دست نچسبد. اگر کمی خمیر چسبناک بود باید مقداری آرد به آن اضافه کرد و هرگز نباید آرد بیشتر از حد استفاده کرد زیرا خمیر سفت میشود. اکنون خمیر پیراشکی آماده است و داخل یک ظرف پیرکس را با روغن مایع چرب می کنیم و خمیر را گرد کرده و کف ظرف می گذاریم و روی ظرف را با نایلون می پوشانیم و به خمیر برای مدت یک ساعت و نیم داخل محیطی گرم استراحت می دهیم تا حجم خمیر ما دو برابر شود و باد کند.

 

مرحله چهارم تهیه خمیر پیراشکی خانگی:
سپس بعد از استراحت خمیر را از ظرف درآورده و پف خمیر را با دست می گیریم و خمیر را به 4 قسمت تقسیم می کنیم و روی یک میز کار مقداری آرد می ریزیم و روی پونه خمیر جدا شده نیز کمی آرد می ریزیم و با وردنه خمیر را به ضخامت 2 میلیمتر باز می کنیم. سپس با کمک یک بشقاب و یا پیش دستی روی خمیر رد می اندازیم و دور آن را با کاتر می بریم.

 

مرحله پنجم تهیه خمیر پیراشکی خانگی:
سپس خمیرها را به همین شکل باز می کنیم و می بریم و بین خمیرهای آماده شده را نایلون و یا کاغذ روغنی می گذاریم. می توانیم خمیر را داخل فریزر قرار دهیم و در موقع ضروری آن را از فریزر در آورده و استفاده کنیم. اکنون به همین سادگی خمیر پیراشکی ما آماده است و آن را برای پیراشکی های مختلف گوشت و قارچ و یا مرغ و قارچ و سبزیجات و... استفاده می کنیم. یعنی مایع پیراشکی را وسط خمیر می گذاریم و دولایه خمیر را روی هم قرار داده و لبه های خمیر را با انگشت به هم فشار می دهیم و می بندیم و سپس پیراشکی را داخل فر و یا در روغن سرخ می کنیم. نوش جان امیدوارم از دستور تهیه خمیر پیراشکی خوشتان آمده باشد و آن را در منزل درست کنید و استفاده نمایید.