1495

طرز تهیه حلوا کدو حلوایی

مواد لازم:
کدو حلوایی: یک عدد
آرد سفید: یک لیوان
شکر: کمی کمتر از یک لیوان
آب: یک لیوان
کره: 50 گرم
روغن مایع: یک سوم لیوان
زعفران: به مقدار لازم
گلاب: یک چهارم لیوان
پودر هل: 1 ق چ

مرحله اول تهیه حلوا کدو حلوایی:
یک کدو حلوایی با سایز متوسط را پوست بگیرید و به صورت تکه های کوچک خرد کنید. به میزان 700 گرم کدو حلوایی خام را با مقدار خیلی کمی از آب بر روی حرارت ملایم درون قابلمه ای در بسته بگذارید تا پخته و بخارپز شود و کاملا آب آن تبخیر خواهد شد. سپس آن را با گوشت کوب دستی و یا گوشت کوب برقی له و پوره کنید. این پوره به رنگ نارنجی بسیار خوشرنگ خواهد بود. دقت کنید که هر چه مایه شما شل تر باشد مناسب تر است پس نگران شلی مواد نباشید. با 700 گرم کدو حلوایی خام تقریبا 500 گرم پوره کدو حلوایی بدست خواهد آمد که برای دستور امروز کافی و مناسب است.

مرحله دوم تهیه حلوا کدو حلوایی:
در این مرحله نوبت به قرار دادن ترکیب آب و شکر بر روی حرارت است تا جایی که شکر کاملا حل شود. بعد از حل شدن شکر درون آب نوبت اضافه کردن زعفران، پودر هل و گلاب است تا ترکیبمان هم خوشبو شود و هم خوشرنگ. این شهد را در مراحل بعدی استفاده خواهیم کرد. لازم به ذکر است که شهد باید گرم بماند.
مرحله سوم تهیه حلوا کدو حلوایی:
حال در ظرفی جداگانه (ترجیحا تابه) آردی که از قبل الک شده است را بریزید و بر روی شعله ملایم قرار دهید تا تفت بگیرد. بهتر است از آرد سفید استفاده کنید تا رنگ حلوایتان تیره نشود. دقت کنید که حرارت زیر آرد باید کم باشد و نباید اجازه دهید که آرد بسوزد بلکه نیاز داریم تا خامی آرد از بین برود و کاملا تفت بگیر. برای تفت گرفتن آرد تقریبا 30 دقیقه زمان کافی است. بهتر است نگذارید تا آرد تغییر رنگ محسوسی بگیرد زیرا حلوا خوشرنگ نخواهد شد. بعد از تفت گرفتن آرد، مجددا آن را الک کنید تا نرم شود و اصطلاحا بدون گره باشد تا حلوای یکدست تری را بتوان با آن تهیه کرد.

مرحله چهارم تهیه حلوا کدو حلوایی:
سپس به آرد الک شده، روغن مایع و کره را اضافه کنید البته باید بگویم که می توانید کره را حذف کرده و فقط روغن را استفاده کنید. در واقع وجود کره الزامی ندارد اما اگر استفاده شده بافت نرم و لطیفتری را به حلوا خواهد داد. حال اجازه دهید تا موادتان کمی تفت بخورد تا روغن و کره ها به خورد آرد بروند. در قسمت بعدی نوبت به اضافه کردن پوره کدو حلوایی هایی می رسد که در مرحله اول درست کردیم. بعد از اضافه کردن پوره ها، ترکیب مواد را کاملا هم بزنید سپس شهدی که در مرحله دوم درست کرده بودیم را به تدریج به موادمان اضافه میکنیم و مجدد هم میزنیم. دقت کنید که سرعت این مرحله را کم کنید و با آرامش انجام دهید و هم زدن را هرگز فراموش نکنید به طوری که حلوا از دیواره تابه تان جدا شود حالا باید دائما حلوایتان را هم زده تا سفت شود و حالت جمع شدگی در وسط تابه بگیرد در واقع مثل توپی در وسط تابه جمع خواهد شد.
بعد از آن که حلوا انسجام لازم را گرفت از روی حرارت بردارید و با کنجد یا غنچه گل محمدی، شکلات ذوب شده و یا توسط خود حلوا با ماسوره تزئینش کنید. این حلوا را می توانید در مجالس و به عنوان عصرانه و دسر مصرف کنید. نوش جان