طرز تهیه چلو خورش کرفس خانگی
مواد لازم:
پیاز : 2 عدد
گوشت خورشتی : 400 گرم
برنج : 4 پیمانه
لیمو عمانی : 2 الی 3 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه : به میزان لازم
رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذا خوری
برگ کرفس : 200 گرم
ساقه کرفس تازه : 400 گرم
نعناع تازه : 50 گرم
جعفری تازه : 150 گرم
روغن : به میزان لازم
مرحله اول تهیه چلو خورش کرفس خانگی :
برای درست کردن این خورش اول باید بریم سراغ آماده سازی مواد اولیه مون. یادتون باشه حتما برای این غذا از مواد تازه استفاده کنید که هم خاصیت و هم طعم بهتری دارن. اول از همه کرفس هامون رو میاریم و بعد از اینکه برگها رو از ساقه جدا کردیم اونها رو تمیز میشوریم تا آلودگی نداشته باشه. سپس شروع میکنیم ساقه های کرفس رو خرد کرده و میریزیم داخل یه قابلمه و میزاریم تا بپزن که پخت سربع تری داشته باشیم. بعد از اون برگ های کرفس رو وقتی کامل خشک شدن ریز خرد کرده و میزاریم تا بمونه. سپس بعد از اینها نوبت نعناع و جعفری هستش که تازه گرفتیم.
اونها رو اول پاک کرده و بعد میشوریم و میزاریم تا کامل خشک بشن. سپس اونها رو هم ریز خرد کرده و میزاریم کنار. بعد از اینها پیازهامون رو پوست گرفته، شسته و به صورت نگینی خرد میکنیم و میزاریم بمونه. حالا یه تابه برمیداریم کمی روغن ذیخته داخلش و میزاریم رو حرارت. سپس برگهای خرد شده کرفس رو همراه با نعناع و جعفری خرد شده مون به تابه اضافه کرده و شروع میکنیم به تفت دادنشون با هم. بعد از اینکه کمی تفت دادیم ( بهتره زیاد تفت ندیم) کرفس های پخته شده رو هم اضافه کرده و یه تفت کوچیک داده و اونها رو از تابه در میاریم و میزاریم کنار.
مرحله دوم تهیه چلو خورش کرفس خانگی :
حالا تو این مرحله بعد از اینکه کارمون با تفت دادن سبزیجات تمام شد میریم سراغ گوشتمون. گوشتمون رو تمیز پاک کرده و چربی های اضافی آن را میگیریم به صورت خورشتی خردشون میکنیم. آنها رو شسته و میزاریم تا آبشون بره. سپس لیم عمانی هامون رو تو یه لیوان آب ولرم میندازیم تا یه نیم ساعتی بمونه و تلخیش از بین بره. حالا یه قابلمه برداشته روغن ریخته داخلش و میزاریم رو حرارت. همین که روغنمون داغ شد پیازهایی که نگینی کرده بودیم رو بهش اضافه کرده و شروع میکنیم به تفت دادنشون. همین که کمی سبک شد زردچوبه رو اضافه کرده و مجد یه تفتی میدیم. زمانی که پیازهامون داشت طلایی میشد،
گوشت هایی که به صورت خورشتی خردشون کرده بودیم رو به پیاز داغمون اضافه کرده و موادمون رو با هم تفت میدیم تا گوشتمون قشنگ سرخ بشه. زمانی که گوشت هامون خوب سرخ شد ، رب گوجه فرنگیمون رو بهش اضافه کرده و خوب با مواد مخلوط و تفت میدیم تا بوی خامی رب گرفته بشه. در ادامه یه چند لیوان آب اضافه میکنیم و میاریم تا گوشتهامون بپزه. همین که گوشتهامون پخت ، سبزیجات سرخ شده رو همراه با ساقه های کرفس به خورشتمون اضافه کرده و میزاریم با هم بپزن تا طعم ها به خورد هم برن.
مرحله سوم تهیه چلو خورش کرفس خانگی :
حالا تو این مرحله کمی خورشتمون قل خورد لیمو عمانی ها رو از آب خارج کرده و همراه فلفل و نمک به خورشتمون اضافه کرده و در قابلمه رو بسته و میزاریم خورشتمون آرام آرام بپزه تا قشنگ جا افتاده و روغن بندازه. سپس نوبت آماده کردنه برنجه. بسته به میل خودتون میتونید از کته یا برنج آبکشی استفاده کنید. پس اول برنجمون رو تمیز پاک کرده و بعد میشوریمش. چه خواستین کته و چه خواستین آبکش کنید برنج رو اگر از قبل خیسش کنید پخت بهتری بدست میارین.
بعد از اینکه برنج رو شستیم اون رو تو قابلمه ریخته ( برای کته کردن) 1 پیمانه بیشتر از پیمانه برنج بهش آب اضافه کرده به همراه نمک. سپس اون رو روی خرارت زیاد گذاشته و کمی هم روغن میریزیم و میزاریم تا جوش بخوره و آب برنجمون کشیده بشه. زمانی که آب برنجمون خشک شد در قابلمه رو همراه با دمکنی گذاشته و حرارت رو کم کرده و میزاریم برنجمون بپزه.بعد از 45 دقیقه هم برنج و هم خورشتمون آماده هستش. اونها رو تو ظرف کشیده و همراه با ماست و ترشی سرو میکنیم. نوش جان.